Fisksoppa

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept. Sitter faktiskt och äter den här rätten i detta nu och jag blev riktigt nöjd idag. Jag har tänkt göra den här maträtten i flera veckor men vädret har liksom inte tillåtit. För soppa vill man ju helst äta när det är kallt och ruggigt ute. Idag är det ett perfekt soppväder. Jag själv har svårt att komma på nya rätter med fisk och det är sällan man äter soppa men den här soppan tycker jag är riktigt god och mättande. Den går väldigt fort att laga också.
Som vanligt mätte jag inte upp alla ingredienser, men jag ska försöka gissa på ett ungefär hur mycket jag hade. Det bästa är att smaka av när alla ingredienser är i.
Fisksoppa
4 fiskfiléer (här kan man ta vad man vill, jag hade 2 lax och 2 alaska pollock, det är även gott med räkor i om man gillar det)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 dl vitt matlagningsvin (går säkert bra med vanligt vitt vin också)
2 dl fryst hackad spenat
salt
peppar

Börja med att fräsa löken och vitlöken så de blir mjuka. Häll i grädde och crème fraiche, funkar också med enbart grädde. Koka upp. Häll i vinet. Häll sedan i den hackade spenaten och låt den "smälta". Krydda med salt och peppar. Skär fisken i ganska stora tärningar. När soppan kokar igen och spenaten är smält, lägg i fisken och låt koka i ett par minuter. Smaka av.
Njut tillsammans med ett par knäckebröd och morötter.
Det är svårt att uppskatta hur mycket spenat jag använde men det får man känna efter lite själv och smaka av. Det ska vara ganska mycket tycker jag och den ska bli lite grön i färgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback