Tunisien

09.29
Igår eftermiddag kom vi hem till Tingsryd efter en ganska lång resa hem, vi åkte klockan 02.25 från hotellet och var inte hemma i Tingsryd förra klockan 16.30 ungefär. Och så mycket sömn hade det inte blivit, är fortfarande trött fast jag sovit många timmar inatt.
Veckan har varit helt underbar, har skrivit på resdagboken lite mer om vad vi gjorde, mer än solade och badade.
Men jag kan berätta lite kort här med, vi var i Saharaöknen och red på dromedarer.. det var en häftig upplevelse. har ni chansen, gör det!!!!!
Vi besökte en familj som levde i grottor som de gjorde i århundraden, vi såg inspelningsplatsen för Star Wars-filmerna från 70-talet.
Vi åkte Parasailing, en slags "fallskärm" efter båt. Kommer att lägga ut bilder imorgon eller på fredag när jag är i Halmstad, där det går fortare att lägga upp bilder än här. Så kommer vi förstå mer vad jag menar.
Vi har såklart hunnit sola och bada också.. efter temperaturen ligger runt 35 grader där så var det väldigt varmt och det är ju smidigast att bada i poolen de gjorde vi på förmiddagarna, sen badade vi oftast i havet på eftermiddagen. Men man pallade inte ligga och sola för länge.. mn var mest i vattnet.. sen seg man upp och så fort allt vatten var borta från kroppen hoppade man i vattnet igen. Och poolen svalkade mer än havet så det var såklart mycket skönare att bada där, och så slippa salt och sand också. Man är ju bekväm av sig. Men det var underbart!!!!
Ramadan startade också när vi var där (det är ju ett muslimskt land) och jag förstår inte hur de klarar av den hettan utan att få äta eller dricka på hela dagen, shit va de måste dricka mycket vatten på nätterna om de ska klara dagarna. Tyckte synd om alla som jobbade i köket med mat hela tiden, hur står de ut!!!!????
Vi har haft en bra vecka och nu när jag kommit hem så blir jag såklart lite förkyld, precis som efter tågluffen, hoppas det går över bara.
Direkt när vi kom hem igår var det dags för kalas för Svea fyllde 2 år igår, trött var man men orkade med att leka lite i alla fall.
 
Idag ska jag nog mest läsa och sen börja packa lite inför hemresan till Halmstad imorgon, men det är i princip bara kläderna och katterna, så mycket annat har jag väl inte.. frågan är ju bara hur jag ska få plats med allt.. har ju hämtat kläder i omgånger och även köpt nya, men vi har ju bil nu så det är bra. Så kan vi storhandla också när vi kommer dit.. just de.. cyklarna ska ju också med :S ja det blir nog en del i alla fall!!
Dags att äta frukost kanske.. är konstigt nog inte hungrig fast jag varit uppe länge!!!

Måndag - Flyttning

21.11
Idag har största delen av dagen bestått av att hjälpa brorsan och hans familj att flytta.. mycket att bära ut och in, sen har Amanda och jag passat barnen medan Daniel och Siri försökte komma i ordning, lite grann i alla fall.
Roligt att flytta till hus, längtar jag tills vi ska göra.. eller ja inte själva flytten då, men att ha ett eget hus precis som man vill ha det!!!
Har haft jätteroligt med tjejerna och man märker att de känner sig tryggare med en  hela tiden. Vi lyssnade på musik och film på youtube, hehe. Sen spelade vi såklart spel, läste böcker och busade såklart.
Så jag har haft fullt upp hela dagen. Har även varit på Börjes och handlat lite att käka till resan imorgon.
Börjar nog bli lite uppspelt idag, har inte tänkt så mycket på resan men magen har varit konstig och jag har inte kunnat äta riktigt. Hoppas det blir bättre när vi kommit dit, för jag är hungrig hela tiden nästan hehe!
Klockan är inte mycket men eftersom vi ska upp vid 05.30 imorgon så borde man väl gå och lägga sig snart så att man orkar med morgondagen!!!

Ha det bra, för det ska vi ha :D
/Jasse

Söndag - Friidrott

10.59
Idag jobbar Dan, jag hoppades på att de skulle ringa från jobbet och fråga om jag ville jobba idag, eftersom jag erbjudit mig att jobba om något händer i helgen. Och det gör dom :)
Sjukt att man saknar jobbet efter så kort tid. Jag blev glad när de ringde och frågade om jag ville jobba ikväll. Dom vill ha mig :) Hehe! Fast det är ju lite synd också att jag måste jobba, för det beror på att en har ramlat och måste in till lasarettet, det är ju inte kul :( Men men.. hade fått vara själv hemma ikväll annars, och det är inte så roligt.

I fredags kväll var vi hos Emelio och drack lite m.m. Det var trevligt, har aldrig varit i hans lägenhet så det var på tiden, eftersom han ska flytta så fort som möjligt. Den var väldigt fräsch faktiskt. Amanda och Victor kanske ska ta över lägenheten, hade varit nice.. om Amanda får jobb då vill säga.

Igår hade vi besök av två små flickor på förmiddagen, det gick väl bra, när de är glada är de roliga!!
Men efter några timmar drog jag, Dan, Amanda och Victor till Växjö för att hälsa på Lina och bli klippta!
Sååå skönt att klippa av håret, tunna ut det och allt. Så det känns jättebra!
Efter det kollade jag och Dan på Twilight, den var faktiskt bra, men annorlunda på något sätt.
Sen har jag fått tips av några stycken att True Blood är bra, så vi laddade hem första avsnittet av det och kollade på det också igår, första avsnittet var inget jag direkt fastnade för, men ska kolla på några till så får man se om det är något att ha.
Somnade tidigt igår, man var rätt trött eftersom man festade lite dagen innan.

Imorgon ska jag hjälpa brorsan och hans familj att flytta, ska bli både jobbigt och kul, det ska väl gå hyffsat smärtfritt. Vi ska även vara barnvakter en stund på dagen.

Idag innan jobbet hade jag tänkt hinna med att kolla lite på Friidrotts-VM, träffa Ellen sista gången innan hon åker tillbaka till Sthlm :( Och så har jag lovat att laga mat, Lasagne, helt plötsligt var det en del att göra, jag som inte hade något för mig idag.

Sen på tisdag så bär det av till Djerba i Tunisien, ska bli så himla skönt.
Jag behöver soool!!!! Så jag har i princip packat allt, bara alla grejer som man använder varje dag, som tandborste, linser, glasögon m.m. som ska packas ner också :)


Onsdag

11.44
I helgen var det Karl-Oskardagarna, efter jobbet i lördags åkte vi in, vi förfestade hemma hos Doa, snälla gör det till en tradition, för det är hur kul som helst och sen bor han så bra man kan göra.
Meningen var att vi skulle titta på Melody Club, jag och Dan, men vi trodde de skulle spela längre än en timme, så vi tänkte att vi går dit en stund efter de har börjat, helt plötsligt ringde vår skjuts, som skulle köra oss hem när Melody Club var slut (som själv var där och tittade på dem) då var klockan halv elva och förfesten hade precis kommit igång så vi ville inte hem, det blev att vi fick stanna och dumma som vi är glömmer vi att nattbussarna går vi kvart och tolv och kvart över två, fick för mig att det gick en vid kvart över ett, så vi missade den första och fick ta den sista hem, men både Dan och jag höll oss vakna, det var det viktigaste.
Förfesten var jättekul, festa med Chrille och Ellen m.fl.. händer så sällan!!!!
Men direkt när jag kom till öltältet tappade jag lusten, jag vet faktiskt inte ens varför.. och varför vi gick runt och bara väntade på att tiden skulle gå fattar jag inte.. borde ju varit roligare att vara i öltältet än att gå runt i växjö och frysa.
Men men.. jag är ju lite halvt förtjust i såna grejer. Ibland är det kul, ibland inte. Vi var nog mest arga på oss själva varför vi itne åkte hem med vår skjuts, hehe, men det var för tidigt juh!
Skitsamma, mest hade jag kul!
På söndagen åkte jag motorcykel till växjö och tillbaka.. vi handlade en skruvdragare som tog större plats än vi hade tänkt.. så på vägen hem satt ingen av oss bra.. hade riktigt ont i rygg och nacke. Och sen kan ju inte hjälpas att jag är lite rädd för att åka mc.. man är ju ganska oskyddad. Men vi klarade oss!

Börjar jobba om 40 minuter, jag har bakat kakor som jag ska ta med, för att jag är snäll och för att det är min sista dag i morgon och för att alla jämt klagar på att de inte har några kakor.. haha, vi fikar ju ofta.. men men :D Har aldrig tagit med mig kakor någon annan gång när jag har slutat där.. så fjärde sommaren tyckte jag det var dags :P

Imorgon ska vi till Caroline och Jonas på kvällen, och på lördag blir det växjö på dagen hoppas jag. då ska Lina klippa mig och Amanda.. längtar verkligen efter att få klippa av en hel del av det här jävla håret. Sen efter vi har varit på semester ska jag färga det igen, så är det hyffsat fräscht till skolan börjar!
Inte många dagar kvar nu till vi åker. Tänk att om en vecka är vi i Tunisien och solar och badar :D

Nu ska jag skära ut kakorna (havrekakor med choklad) och se om jag hittar någon mat att ta med mig!!!

Onsdag - Dags för jobb

11.18
Har 9 dagar kvar tills jag slutar jobba.. ska jobba 8 av dem, känns lite tungt, men jag vet att det kommer kännas lite tråkigt att sluta sen också. Det är lite delade känslor. Tiden går så himla fort.
Igår hade jag konstigt nog fullt upp fast jag inte hade planerat så mycket, men det blir så när man är själva hemma, det är disk och en massa annat. Men när jag fick tråkigt drog jag till Daniel med familj, Ester sov, men jag pärlade lite med Svea och gissade låtar med Daniel, det var roligt.
Efter det var jag tvungen att köra till Ica och lämna tillbaka en film som Amanda och Victor hyrt, gud va snäll jag är!
Efter det skulle jag laga mat, samtidigt som det kom Daniel, Svea och Ester på besök, de hade sovit middag sent och var jättepigga, så Daniel och Siri ville väl att de skulle springa av sig lite och bli trötta. Så vi spelade lite spel.
Svea börjar bli riktigt duktig nu. Hon lär sig mycket nytt för varje dag som går.
Sen är hon lite gullig och vill göra likadant som storasyster. Men som tur var är inte båda i trotsåldern. Svea är lugn och snäll och hjälpsam, det kan man inte säga om Ester, men hon har sina stunder hon också :) Nu är hon ju så stor så man kan spela flera olika spel som vi har, hon kommer ihåg regler bättre än vissa 7-9åringar jag spelat spel med. :D
Nehe nu ska jag platta håret och sen äta, sen är det dags att jobba till klockan nio. Hmm, sämsta tiden, men det brukar gå fort.
Imorgon har jag en av de bästa tiderna 15.30-20.30, ska bara hitta på något att göra innan så jag inte bara sitter och glor och blir trött innan jobbet. Laga mat ska jag göra i alla fall, olja lite brädor till med.. gör typ 5 om dagen, svårt själv för de är så otympliga att flytta.

Just nu lyssnar jag på Lasse Lindh, gillar :D
Har knappt lyssnat något på musik i sommar, har lämnat alla skivor i Halmstad, så det jag lyssnat på är väl radio ibland när man åker/kör bil, och det är inte så ofta. Så jag installerade Spotify på mammas dator så jag kan lyssna på min musik jag har där och en massa annat, lite störigt dock att min fest-mapp inte fungerar.. så nu får jag fixa en ny någon gång, jag blir så trött.. jag hade ärldens bästa rockiga party-låtlista :D
Som det ser ut nu blir det lite fest på Karl-Oskardagarna på  lördag efter jobbet, verkar som att vi får skjuts dit och hem. Ska festas med de gamla godbitarna som det ser ut nu. Me like!!!!!!! Hoppas det blir Doa som har förfest, då blir det så nära till Melody Club och vi behöver inte sticka så tidigt från förfesten!!!!!!

Tisdag - Ledig

10.03
Idag är det min andra lediga dag i rad, känns naturligtvis som söndag då.
I helgen jobbade jag, gick bra, helgerna är lugna, det är skönt, inte för att de andra dagarna är särskilt stressiga nuförtiden heller hehe.
I söndags efter jag slutat jobba vid 20.30 firade jag att jag skulle vara ledig i två dagar med några groggar :)
Vi hade trevligt, jag, Dan, Amanda, Victor och Emelio!!!!!
Somnade vid ungefär 02 och vaknade vid 09, steg då upp direkt och tog mig ut och gick en promenad, behövde frisk luft och ville svalka mig lite, men det var ju kvavt och ganska varmt ute, så jag blev svettig istället och då blev det ännu jobbigare att gå in. Men jag kände mig lite duktig, och tog en välbehövlig dusch. Sedan åt jag frukost och läste tidningen, åt rostbiff och potatissallad, MUMS :D
Efter frukosten började jag och Amanda olja brädor som pappa ska sätta på huset, mindre roligt. Orkade inte göra så många, men jag ska olja lite idag också. Igår var vi också nere en liten sväng i byn, vi var lata och tog bilen, man blir lat när man har tillgång till bil.
Sedan kom familjen Hylse/Larsson på besök och stannade i några timmar, för varje gång jag träffar dom pratar Svea mer och mer, det är så roligt! Precis när Ester kommit innanför dörren sa hon att hon ville hem, men sen när de väl skulle hem, nehe då ville hon absolut inte hem, så hon fick stanna någon timme extra medan resten av familjen åkte hem. Då blev jag och Amanda barnvakter, men det var bara roligt såklart. Att hoppa i Farmor och Farfars säng är alltid roligt :D

Vad händer idag då? Det enda inplanerade jag har är att jag ska laga middag och olja brädor.
Dan glömde sin mobil här i morse, det är lite tråkigt för vi brukar ju messa en hel del och ringa, då vet jag inte heller när han kommer hem, sent eller tidigt? Jag är nämligen hemma själv mellan 12.30 till 21, det är jag inte så sugen på så jag hoppas han inte kommer alltför sent :)
Nu blir det frukost och tidningen, sen får jag fixa disken och sortera tvätten kanske.