Vårskor

Vad tycks om mina nya skor?? Ett riktigt klipp måste jag säga. De var mycket billigare än skorna jag köpte som jag nu har på jobbet, haha. Men dessa hade ju blivit förstörda direkt på jobbet.
Rosa blommor, ärligt talat Jasmine, det kunde man inte tro. Men de var så söta och fulsnygga på något sätt. Jag föll för dem och kunde inte hålla emot.

Ledig söndag!

15.53
Åh vilken skön söndag det har varit! Jag har ju känt mig lite förkyld så jag bestämde mig för att ta det lugnt en dag. Har fixat lite hemma bara. Jag har varit ensam hemma så jag har strykt lite gardiner och sytt lite, men pallade inte sy så länge eftersom symaskinen verkar hata mig, så jag gav upp rätt snabbt. Gick en liten promenad också. Tog mig ut fast jag var ensam, brukar tycka det är tråkigt att gå själv och ha svårt att ge mig ut, men idag sken solen så jag kunde inte bara sitta inne. Blev bara en kort promenad, men det var skönt, även om vindarna var kalla. Annars har jag bara chillat hemma till big brother. Vi har ju inte haft TV11 men nu har vi det och en massa annat. Vi har ju Telia Digitaltv så vi kan kolla på tvprogram vi missat, direkt på tv:n. Annars kan man ju kolla på det på datorn, men det är inte lika kul. Så jag har inte sett ett enda avsnitt av Big Brother tills idag, då jag började från början och har kollat sen kl 10 ungefär. är nu inne på avsnitt 10. Får se om jag hoppar över några avsnitt för att hinna i kapp. Hoppar över söndagsavsnitten också, de brukar vara sega, och eftersom jag precis har sett alla avsnitt så blir det ju bara segt.
Nu ska jag dricka kaffe och äta kakor. Dan kommer strax hem och då ska vi tvätta, shit vad det behövs, nästan alla mina byxor ligger i tvätten, det går åt när barnen kladdar på dem varje dag :P

Nya glasögon


Såhär ser mina nya glasögon ut.
Ganska lika mina gamla, men eftersom jag inte kunde byta glaset i dem så blev det nya bågar istället, de är ju ändå så billiga. Köpta från Favoptic.se. Det var hur smidigt som helst. Lånade hem 6 bågar gratis och sen när jag valt vilka bågar jag ville ha så tog det i ca 1 vecka innan jag hade dem.

Vårkläder

18.43
Då har man varit och shoppat i Karlskrona. Blev dock lite stressade eftersom Amanda och Victor hade en tid att passa, men det var samtidigt skönt så kom man hem i vettig tid. Letade vårkläder och skor. Hittade inte så mycket i klädväg, tittade ändå noga tyckte jag. Köpte en vit långärmad t-shirt, är lite trött på svart nu, särskilt när våren närmar sig. Köpte även en jacka, kamelfärgad (beige). Ville ha ett par beiga byxor också, men hittade inga som jag gillade, typiskt. Köpte även ett par svarta tygskor, fejkconverse. Brukar oftast vara både skönare och hålla bättre än converse :) Köpte svarta som jag tänkte ha på jobbet, de får bli skor jag är orädd om. Sen funderar jag faktiskt på att köpa ett par likadana fast helvita. Konstigt att jag börjat gilla vitt och beiget. Haha. Kanske är min inredningsstil som smittar av sig på min klädsmak. Dock är det fortfarande mest svart jag har i garderoben. Funkar ju till allt.
Jag har en förkylning som är på ingång, hoppas det inte blir något av den. Vilade lite efter vi kommit hem från stan. Sen cyklade vi till gamla vattentornet och sen till Willys för att inhandla lite gottis till kvällens middag och Earth Hour. Vi har bestämt att vi bara ska ha ljus tända under Earth Hour och ingen övrig elektronik heller. Dock får ju kyl och frys vara igång men annars inget. Ska bli mysigt, vi har en gammal fotogenlampa som vi ska tända också så ska vi spela spel och äta lite chips och dipp. Mums. Vi tänkte lite på miljön när vi handlade även om det inte är så miljövänligt att konsumera. Men vi köpte i alla fall ekologisk gräddfil till dippen. Nu lagar vi helstekt fläskfilé med ungsstekt potatis och sen blir det tzatziki till det. MUMS!

Shopping

07.23
Idag ska jag, Dan, Amanda och Victor till Karlskrona och shoppa. Hoppas jag hittar något i klädväg och skoväg, och kanske något mer.
Igår kom lönen, inhämtade både en månads heltidslön från från nya jobbet och pengar från när jag vikarierade i Halmstad. Mycket mer pengar än jag räknat med :) Det ska firas. Men jag har redan varit dukti och lagt undan en massa pengar för att jag inte ska "råka" handla upp alla, inte för att jag tror det skulle vara någon risk men man är ovan vid att ha pengar efter att ha levt på enbart studiemedel. Nu ska här sparas till hus och bil!!!
Har sovit dåligt inatt, katter här busat, jävla fläkt i badrummet som har skorrat och ja tusen tankar kring jobbet som jag inte kan släppa. Det här med att när man jobbar så har man ingenting i bakhuvudet när man kommer hem från jobbet stämmer inte här. Det finns en jäkla massa att tänka på, suck. Hoppas jag kan koppla bort det idag och att jag sen kan sova gott ikväll.
Vi har ÄNTLIGEN fått internet och digitaltv via bredbandet också. Hade vi inte fått det igår så hade vi sagt upp det och försökt med ett annat bolag. Fy fan för telia, det var verkligen varit sjukt mycket krabb. Vi har varit så jäkla förbannade på dem. Så är det någon som funderar på att skaffa telia bredband så rekommenderar jag ett starkt nej, för det kommer krabba och ni kommer inte få det när ni blivit lovade.
Nu ska jag ta en dusch och sen käka frukost innan vi tar tåget till Karlskrona!!!!

Blandade bilder


Ljushållare som Dan gjort själv som nu hänger på vår vardagsrumsvägg




Brunnsparken


Matar änder vid ån


Råttis har hittat sin favoritplats på den onormalt breda fönsterbrädan i vardagsrummet.

Tired

17.08
Oh My God! Jag är såå trött idag. Kommer nog slockna tidigt i soffan idag.
Idag skulle Dan inte jobba så jag körde själv. Sällan jag kör överhuvuvdtaget. Och självklart, när jag väl ska köra bil själv så är det SNÖ och halt ute. Det känns ju som min otur alltså, var ju alltid så när jag skulle köra till Louise och plugga i vintras, körde alltid i det värsta av de värsta snökaoset. Men okej, det var inte så mycket snö, men det var ju lite halt. Men det gick bra, både dit och hem. Trots proppfullt med folk på MAXI som jag skulle in på och bara handla mjölk och smör.

Nu måste jag fortsätta med alla måsten. Tvätta och städa. SUCK!! Jag orkar inte, hade egentligen behövt fixa tusen saker till, men dygnet har för få timmar.

Helgen som gått

17.15
Lördag:
Efter frukosten begav vi oss ut på promenad. Ronneby Brunnspark är så himla fin. Längtar till våren när det börjar slå ut. Kommer vara så fint!!!! Efter promenaden fixade vi som #¤% med lägenheten. Gjorde färdigt ALLT!!!! Packade upp allt som kunde packas upp, det andra åkte ner i förrådet. Så nu finns det inte en enda bananlåda inne i lägenheten. Eller jo en i Dans verktygsskåp, men ingen som syns. Vi skruvade även upp lite hyllor. Nu är allt fixat. Nu känns det som ett hem! Det är verkligen hur skönt som helst. Lite till som ska målas någon gång i framtiden, får inte dröja alltför länge bara. Efter allt stök frågade Amanda och Victor om de fick komma hit och kolla på Melodifestivalen, självklart fick de det. Så vi stressade (cyklade) till MAXI för att handla lite gott till kvällen och lite annat. Victors lillebror hängde också med. Det blev lövbiff, pommes och vitlökssås. Sen var det ju dags för melodifestivalen. Hejade och röstade på The Moniker men tvivlade på att han skulle gå vidare. Trodde på Saade eller Danny men hoppades innerligt på att inte Danny skulle vilja, jag avskyr den låten. Jag blev glad. Tro det eller ej, men jag gillar faktiskt Saade. Jag känner faktiskt inte att jag kommer att skämmas för honom i alla fall. Han dansar och sjunger sjukt bra och har en show. Det är väl jag och alla fjortisar som gillar honom, men whatever! Vi får dock se vad resten av Europa tycker om honom, jag har INGEN aning.

Söndag:
Startade dagen med promenad innan frukost (07.45). Återigen Brunnsparken, finns ju tusen vägar att gå där! Sedan frukost: havregrynsgröt, knäckebröd och proviva! Tog det lite lugnt innan det bar iväg på tipspromenad igen. Sen åkte vi med E och E och kollade på en tomt de funderar på att köpa. Sedan lagade vi middag: rårakor och blodkorv, har längtat efter det länge nu, så det var riktigt mumsigt. Sen dess har jag bara slappat. Men det har varit riktigt skönt. Har inte slappat så mycket sen vi flyttade hit, har tagit det lugnt på kvällarna men kroppen har liksom inte kunnat slappna av riktigt eftersom det funnits så mycket att göra. Så det var faktiskt välbehövligt. Dan begav sig dock ut igen och cyklade till MAXI för att inhandla lite till dagens bakning. Han håller på för fullt och nu ska jag också sätta igång. Jag känner att jag har vilat och kommer orka med en jobbvecka till. Och nästa helg kommer inte bli någon vilohelg!!! Så nu ska jag baka och sen njuta av de sista timmarna på min vilodag!

Lägenheten


Nya sängen! SKa även måla nattduksborden och så kommer ju överkastet senare också.


Närbild - shabby chic


Köksbordet äntligen färdigt!

Helg... igen

14.53
Jaha, så var det helg igen. Herregud vad tiden springer iväg. Men vad skönt det ska bli med sovmorgon, även om jag vant mig vid att stiga upp tidigt. Så underbart att jag och Dan stiger upp samtidigt också för det är mycket lättare att stiga upp då, och roligare. Idag steg jag tillochmed upp en kvart tidigare för att duscha, jag orkade inte det igår kväll. Igår var ju min vanliga stängningsdag så vi är ju inte hemma förrän 19 ungefär. Fixar i alla fall så vi slipper laga mat. Igår var jag helt slut. Det var bara till att äta, kolla lite på tv och sen slocknade jag ca 21.30. Kanske därför jag var så pigg i morse.

Den här veckan har jag slutat riktigt tidigt 2 dagar och halvtidigt 1 dag. Nice.
Idag kommer Dan hem med vårt matbord. Äntligen!!! Hoppas det blev fint nu när det är vitt, Dan har fixat och hållt på att slipa och måla efter jobbet nu i ett par veckor. Blir säkert kanon. Så nu ska vi verkligen ta oss i kragen den här helgen och komma i ordning helt!!! Har inget inplanerat i helgen heller så vi ska verkligen ha tid och ork. Egentligen skulle ju min släkt kommit hit på söndag men vi flyttade det till nästa söndag :) Då kunde HELA familjen komma, inkluderat min storasyster med familj, vilket ska bli jättekul eftersom vi träffas så sällan. Undrar dock vad vi ska hitta på att bjuda på. Men något ska vi nog lyckas få till.

Nu ska jag nog softa lite i soffan, sen kanske man skulle ta tag i att göra något vettigt, vet dock inte vad. Städa lite kanske innan maten ska lagas.


ps: det snöar :(

Time goes by

15.44
Shit vad dagarna springer iväg. Jag hinner inte med.
Jobbet blir roligare och roligare. Det är så himla mycket roligare att vara en del av verksamheten och kunna påverka.


Idag regnar det. I morse sken solen, men det försvann, sen blev det grått och trist och när jag satte mig på tåget hem från jobbet började det regna. Det känns att det var länge sedan det regnade, annars har det ju varit snö som fallit. Det känns faktiskt konstigt med regn. Men det kanske är bra för då smälter väl den sista snön bort om det inte blir minusgrader igen. Det var ju massor med minusgrader häromdag, på morgonen i alla fall, isen gick ju knappt att skrapa bort från bilen.
Idag körde jag till jobbet, hittade ju hela vägen utan att fråga Dan en enda gång. Hehe, jag tänker inte så mycket när jag åker bil så jag tänkte att jag skulle prova att köra en gång så jag kan köra själv i fall det skulle bli tillfälle någon gång. Imorgon när Dan hämtar mig på kvällen så ska jag nog köra hem också.

Nu ska jag strax sätta igång med lite bakning inför söndagen då familjen kommer hit och hälsar på. Dock tror jag inte det blir någon provsmakning för min del, min mage är inte som den ska. Ska kanske sluta dricka kaffe?? Vet inte vad det är men det känns som när man äter jättemycket bröd, men det gör inte jag. Jaja jag ska inte klaga, det finns dem som har det bättre. Kom på att det kan bero på att jag inte tränar någonsting längre. Funderade på det när jag gick hem från tåget idag. När man gick i grundskolan och gymnasiet så hade man ju idrott minst 2 ggr i veckan och sen tränade jag ju dans på fritiden. Inte konstigt att kroppen blir knasig nu.
Dags att få igång tränandet kanske. Har ju en fin brunnspark att både vandra i och springa i alldeles vid knuten så det ska väl inte vara alltför svårt att ta sig i kragen och ge sig ut.

7 mars 2011

15.30
Jag sov jättedjupt när klockan ringde imorse. Som sagt, kroppen gillar INTE att vakna kl 04.45. Men när jag väl vaknat kändes det bara bra och än så länge har jag inte varit särskilt trött. Förra måndagen var jag halvt död hela dagen. Så det känns bra. Känns skönt att vara inne på tredje jobbveckan, nu börjar man komma in i rutiner med mera. Visst glömmer man småsaker som ska göras men annars tycker jag att jag har hyffsad koll. Ska bara lära mig känna igen barnen på de andra avdelningarna också, inte så lätt.
Har precis sätt ihop ett bord som jag ställde i köket. Är trött på att äta i vardagsrummet så nu tog jag vårt gamla datorbord och ställde i köket istället. Inte snyggt men eftersom det är ett vanligt bord som funkar till det mesta så jag tyckte det kunde stå där medan vi väntar på vårt riktiga köksbord som håller på att målas. När det väl är färdigmålat så skulle det tydligen vila i 2 veckor. Ärligt talat, det är sjukt länge. Nu ser det också lite mer hemtrevligt ut. Okej, halvsnyggt med svart bord och vita stolar med lådor runt om, men det är bättre och man kan faktiskt sitta ordentligt och äta, finally.
Jag har även beställt ett nytt ICA-kort. Jag skulle gjort det i höstas någongång, men så spärrade jag koden till inloggningen som man även behöver när man ringer för självbetjäning. Tydligen var det inte spärrat längre och jag behövde inte ens prata med en telefonist utan det räckte med några knapptryckningar, sjukt att jag inte gjort detta förr. Jävla telefonfobi jag har. Men på jobbet får jag öva mig på att i alla fall svara i telefon och ringa också i framtiden. Måndag morgon ringer det folk hela tiden, vet inte om det är mer än vanliga morgnar men telefonen ringde i alla fall var femte minut eller nåt. Många barn sjuka just nu.
Ska försöka göra nytta nu. Om en timme ungefär ska jag börja traska till MAXI och möta upp Dan. Idag blir det storhandling.

Veckoslut

13.41
Återigen är det söndag och snart är den här helgen också slut. Gillar inte riktigt att jag öppnar på måndagar, alltså varje måndag. Men jag kommer väl in i det. Som sagt så får man se det positiva i det, slutar tidigt.
Vilket är bra imorgon så katterna slipper vara hemma själva så länge.
De är ungefär som vanligt när vi är hemma, men när vi varit borta och kommer hem så ligger de under soffan och sover, det har de aldrig gjort förut. De känner sig nog inte helt trygga ännu. De står vi ytterdörren och vill gå ut, de har inte samma vana som i Halmstad. Där har de aldrig någonsin stått vid dörren, för den har de aldrig gått ut genom, men här är det inte samma sak, de är ju vana vid att gå ut genom ytterdörren i Tingsryd. Det kanske känns taskigt att stänga in dem efter de har varit ute. Men förra året var de i Tingsryd och levde uteliv :P i 3 månader och sen var det inga som helst problem att komma tillbaka till lägenheten. Självklart blir det lite konstigt nu när detta inte riktigt är hemma för dem, men jag tror de kommer glömma det andra och trivas här sen. Får väl vara snälla mot dem och låta dem bo lite i Tingsryd på sommaren, kommer nog bli sjukt varmt här i lägenheten så jag kanske också flyttar hem till mamma o pappa och bor i den svala källaren lite :P
Idag har vi varit och gått tipspromenad i skogen med E och E. Det var ju mycket snö och is där, den smälter nog inte lika fort i skogen som i stan. Vi har ju ingen snö här, förutom enstaka vallar. Så det var halt och lite kallt men vädret är ju ändå underbart. Skönt att komma ut och få lite frisk skogsluft.
Nu håller diskmaskinen på att kopplas in. Hoppas det blir bra, för nu orkar jag inte diska för hand mer, man blir bortskämd med diskmaskin. Sen ska det hängas upp cd- och dvdhyllor så det kan packa upp. Sen är det i princip bara lite tavlor och ljusstakar som ska packas upp, ska jag också göra idag hade jag tänkt. Vill bara bort med alla lådor och få det mysigt här.

Uppdatering

Skriver ett längre inlägg imorgon. För jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Jag är lika trött på helgerna som i veckorna. Särskilt idag eftersom vi kom hem sent igår och steg upp relativt tidigt idag. Igår var det tjejkväll, fruktansvärt god mat, Tack Anna! Att spela "Med andra ord" går alltid hem också, får alltid kramp i kinderna.
Idag har mamma o pappa varit här en sväng och hämtat hem sängen (den gamla) och lämnat katterna.
Jag kan inte påstå att de var direkt glada över att komma hit först. Men nu tycker jag de beter sig som vanligt, kanske är lite fundersamma mot den nya kattlådan, den har ju lucka, men jag tror de fattar nu.
Annars har vi varit en sväng i Bräkne-Hoby, haha och även gått en promenad här i Ronneby i solen. Det är verkligen inte långt någonstans här, men en väldigt mysig liten stad. Men någon shopping blir det inte här, får åka in till Karlskrona någon dag och shoppa istället. Karlshamn funkar ju hyffsat också, ganska smidigt också eftersom vi jobbar där.
Nu blir det sängen och kanske lite tv.
Återkommer troligen imorgon.
Helgerna går verkligen alldeles för fort. Jag röstar fortfarande på införandet av 3-dagars helg. Jag hinner varken vila eller göra något vettigt, tiden försvinner ifrån mig.