30 september

15.35
Så var det "värsta" på VFU:n avklarad. Besöket från högskolan. Inte alls farligt, haha. Skönt att jag inte var så nervös då. Hade ju träffat henne innan och det gick så bra då. Fick bra betyg vilket får mig att lita mer och mer på förmåga. I början av utbildningen fasade man ju över de gånger då någon från högskolan skulle komma ut till VFU:n och bedöma en. Men hallå, hur jobbigt är det. Leka en lek med barnen på 15 minuter, har man ju gjort några gånger nu. Det är bara att låtsas som att hon inte är där, eller ja alltså att hon inte är där för att bedöma mig. Det fungerade bra, men det är nog för att hon är så himla snäll, hade blivit nervös om det varit värsta satkärringen eller nåt :P Det gick bra och nu är det bara 2 veckor av VFU:n, shit vad fort det går. Ska visa mitt bästa jag de ista veckorna och försöka nästla mig in som en vikarie kanske? Vore verkligen jättekul, nu känner man ju alla barnen och de känner mig, det är väl bra. Ska dock bara fixa med alla papper till vikariepoolen först.

Skrev förra veckan att jag skulle träna. Dock har jag bara kört mina styrkepass här hemma och inte varit på idrottscentrum en enda gång. Jag är helt slut på kvällarna. Ligger i soffan och slumrar nästan till redan kl 21, det e helt sjukt. Men sen stiger jag ju upp 05.30 varje dag. Eller Dan stiger upp då, ibland jag med eller så ligger jag kvar en stund, men somnar om gör jag inte. Imorgon har jag ställt klockan på 05.10 och då måste jag upp direkt. Ska vara på förskolan redan 06.45, för jag ska till Louise efter (troligen) vill vara klar så tidigt som möjligt hos henne så jag får ta helg!!!  Tillbaks till det med träningen. Är så trött på kvällarna men idag tänkte jag faktiskt pallra mig dit. Lite bodystep är nog skönt för både kropp och själ, behöver kanske koppla bort huvudet lite också.
Sen får Dan lite tid för sig själv så han kan söka jobb, jobbet han har nu är inte direkt tillfredsställande, hehe. Inget man vill jobba med en längre tid. Så han letar jobb. Jag får träning och han får söka jobb, sen blir det myskväll. Shit vad veckan har sprungit iväg fort alltså, snart helg igen juh!

28 september

07.50
Jag kan inte förstå att inom en ganska snar framtid kommer vår verklighet så ut ungefär som den gör nu. Vi stiger upp TIDIGT, kommer hem sent. Hur ska man hinna göra alla vardagsysslor. Man har nog blivit väldigt bortskämd som student då man kanske bara går i skolan ett par dagar i veckan och då bara några timmar. Jag är helt slut, varje kväll. Somnade vid tio och Dan somnade ännu tidigare. Hann inte med allt jag hade velat heller.
En sak vet jag. Jag kommer itne att jobba heltid, det gör jag inte ens nu på praktiken. Jag går 35 timmar. Det räcker!!!!! Det är MAX, jag förstår faktiskt inte hur man orkar jobba på en förskola 100%, det är tufft. Tidiga mornar och sena kvällar. Jag är jättesugen på att börja jobba samtidigt som det innebär att mitt "vanliga" liv (som det har sett ut de senaste 3 åren) kommer att vara över, även om det har varit mycket plugg så är det ändå rätt slappt. Men jag längtar också till det är över, för den ångesten man kan ha för att man inte ha pluggat tillräckligt, usch den e inte kul. Sen att man faktiskt ÄR någonting. Man har en titel. Det kommer kännas så skönt! Det är också skönt att man kan lämna jobbet på jobbet och inte behöver ha en massa att tänka på när man kommer hem. Iofs så har jag ett jobb där det inte kommer att vara så alltid, det är ju faktiskt människor man jobbar med och man har ett ansvar som medmänniska. Men oftast kan man lämna det på jobbet och njuta av att vara ledig!
Det är mycket känslor, precis som innan jag tog studenten. Men just nu känns det så mycket bättre än att ta studenten. När jag är klar så börjar mitt nya liv, mitt liv som vuxen, inte student. Jag är trött på att vara elev eller student. Jag vill vara vuxen, ha mitt liv som jag bestämmer över och dela det med de bästa i världen!!

26 september



17.44
Är helt kär i våra nya gardiner. Har tittat på dem länge på Village, handlade ju andra höstgardiner i Ullared. Men sen hade vi rabatt OCH presentkort på Village och jag ville verkligen ha dem så vi tänkte att vi har ju inte höstgardiner i alla rummen så vi bestämde oss för dessa till köket och köpte matchande ljushållare för värmeljus, jättemysigt blir det. Dan sydde en liten duk som också matchar (orangea stickningar som inte syns på bilden). Jag ser nu när jag tog kortet att även våra tapeter tapeter matchar ganska bra. Vi är så nöjda! Kommer längta till nästa höst när väl julgardinerna ska upp, vill ha dessa jämt. Fast iofs, känns ju inte direkt som några sommargardiner :P

Idag har vi shoppat mer, usch. Hehe, nej det blev inte så mycket, var på Ö&B och då kan man ju inte låta bli att handla lite. Sen köpte Dan skor på skopunkten, också behövligt!!!
Har varit världens onyttigaste helg. Så jag tog och tränade lite.. gjorde ett litet mag- och ryggpass på min yogamatta jag köpte i Ullared. Gjorde det samtidigt som jag hade en ansiktsmask på mig, så nu känner jag något fräschare, men ja, magen är som en stor degklump.
Nu blir det film, hyrde två stycken igår, såg den ena igår, fattade inte så mycket. Hoppas denna är bättre.
Vill inte att denna underbara helg ska ta slut, men men.. längtar till nästa helg. Inget särskilt inplanerat och jag älskar det!

25 september

14.26
Bästa dagen på riktigt länge, och den är bara halvvägs. Är mitt uppe i bröd- och bullbak. Degarna jäser nu så jag passar på att blogga lite, har en massa annat som ska göras med, men det kanske hinns med :)
Tog sovmorgon i morse, såå skönt. Sov till åtta!!!!! Har ju stigit upp runt 05.30 hela veckan så det var sovmorgon, somnade ju tidigt så det blev många timmara sömn. Vi åt frukost och tog sen bussen till stan (det var mulet o verkade bli regn så vi var lata o tog bussen, åker nästan gratis ändå). Gick ovanligt länge på stan och handlade ovanligt mycket. Handlade ännu mer gardiner så nu får varje rum höstgardiner. handalde nytt tangentbord och ny mus, de gamla krånglar lite då och då så nu har matchar allt med datorn, eller nej inte skrivaren, hehe. Handlade lite annat smått o gott med. Sen drog vi hem och käkade och började med baket. Ska snart stryka gardiner, sen tänkte jag göra vitlöks- och persiljesmör och nån god dipp till dagens middag. Efter det blir det citronfromage till efterrätt som vi gjorde igår. Sen har vi chips till kvällen och nån öl, kanske om det känns ruggigt så ska jag testa det varma äppelvinet, har bara smakat det kallt innan. Så tänkte vi kanske hyra en film och se. Man vet ju aldrig om det är någon rolig på Här är ditt liv så en film funkar bra. Tror inte det hinns med så mycket mer idag. Hade tänkt sätta in bilderna från Brasilienresan i albumet och klippa o klistra lite med dem. Så måste MÅSTE jag plugga också. Planera nästa veckas VFU lite bättre och lite med examensarbetet har jag att fixa, men gör jag det i morgon förmiddag så går det nog smidigt.

Världens bästa dag.
Älskar att bara vara och göra en massa saker med min lovely. Jag bara går runt och ler och sjunger och bara njuter.

24 september

06.42
Tidigt? Nej, har varit uppe sen 05.20. Jag undrar när jag vaknar imorgon när ingen klocka ringer? Troligen runt 06 i alla fall. Fast jag tycker inte det gör så mycket. Lyxen att KUNNA ligga kvar i sängen bara en stund extra är ju underbart. Sen tycker jag om att stiga upp tidigt, dagen blir så mycket längre. Helgerna ska utnyttjas på det sättet tycker jag.

Jag läste precis
http://novembersara.blogg.se/2010/september/intervju-med-fredrik-wikingsson.html
En intervju med Fredrik Wikingsson och jag måste ju säga att han är underbar och att jag är lite avis på den vänskapen han och Filip har. Han säger till exempel att om Filip hade varit där nu så hade de på vägen hem från intervjun suttit och pratat och skämtat om allt de sett under intervjun. Alltså de är verkligen såna som lägger märke till sjuka saker och så himla tajta. Tänk om man hade en sån kompis, som man helst inte vill vara utan en sekund och har så fruktansvärt kul ihop med. Känns ju inte som att det är många som har det så. Eller?
Nu måste jag borsta tänderna och sätta på lite mascara sen bär det av till Helsingborg. Kommer vara hemma runt 12 igen och då blir det plugg. Soft fredag! Me like!

23 september

15.14
Det spelar verkligen ingen roll om jag slutar praktiken kl 13 eller kl 16, är ändå lika trött.
Sen är det nästan tråkigt att vara hemma utan Dan, eller det ÄR tråkigt. Men har iofs fått lite gjort, men ändå.
Längtar bara till han kommer hem!! Får se om jag orkar med träningen, på ett sätt vill jag och på ett sätt orkar jag inte. Det är ju annat som måste göras. KANSKE kan övertala Dan att gå en sväng istället, för jag vill vara med honom. Så lite tid man får för varandra när båda jobbar (om jag kan kalla mitt det). Tänk att livet ska vara så sen, snart... inte kul. Men man vänjer väl sig. Lär sig utnyttja den gemensamma tiden bättre. Jag längtar en hel del till att få börja jobba. Jag kan inte hjälpa att man känner sig på himla bedömd och iakttagen på praktiken.
Jag hade kunnat njuta av det så mycket mer om jag inte skulle bli bedömd hela tiden. Kanske man skulle prata med sin VFU-lärare om det. Usch gick inget vidare idag när jag skulle hålla mina aktiviteter, alla pedagoger var med och man känner sig faktiskt jätteuttittad, det mår man faktiskt inte bra av. Känns som att man gör sina grejer för att göra dem nöjda och inte för barnens och min skull. Nej usch suck.
Ska bli så skönt att vara ledig från det i 3 dagar nu. Imorgon blir det Helsingborg och sen HELG!!!!


Mitt ICA-kort fungerar inte, så stod det att jag skulle gå till kundservice, så gör jag det och så säger de att det enda sättet att få ett nytt är att ringa kundservice. Det är faktiskt helt sjukt att man inte ens kan gå in på internet på mina sidor och beställa ett nytt ica-kort. Det blir mitt måste-göra imorgon.

22 september

06.43
Har precis bestämt mig för att cykla till praktiken idag. Köpte visserligen ett månadskort med bussen men det lönar sig även om jag cyklar någon dag. Bäst att passa på när vädret ska vara fint. Inget regn och ingen blåst (knappt) idag. Dock är det väldigt kallt såhär tidigt på morgonen så det blir mössa och vantar.
Undra hur långt det kan vara att cykla? 7 km kanske.. ska nog kolla på eniro... yes 7 km nästan exakt, sicket "ögonmått" jag har. Tar nog lika lång tid att cykla som att åka buss så jag cyklar väl halv åtta! Kommer dock vara helt slut när jag kommer dit, men en gång kan man ju testa i alla fall.
Idag var jag inte pigg när klockan ringde, de andra dagarna har jag vaknat innan klockan och då känns det helt ok att stiga upp eftesom man redan är vaken.
Fick inget gjort igår när jag kom hem tidigt, men slutar vid 14 idag också så kanske hinner med det idag istället.
Imorgon tänkte jag sätta igång med träningen, om inte min förkylning blir värre, idag kändes det sådär när jag vaknade men nu är det bättre. Bara lite ont i halsen på morgonen men det försvinner fort.

15.02
Hemkommen från praktiken och nyduschad. Genomsvett blev man ju av att cykla. Tog nästan exakt 30 minuter att cykla. I morse var det riktigt kallt så jag tog mössa och vantar och palestinasjal (sjalen har jag jämt nuförtiden, upptäckte den när jag hade riktigt ont i halsen i helgen, det är Dans och den stannar liksom uppe runt halsen, alla mina andra sjalar är så jobbigt tyg så den liksom åker ner och hänger nedanför halsen om ni fattar).
I ilket fall som helst behövdes det verkligen på morgonen då det var kallt. Men sen blev det ju varmt så mössa och vantar behövdes ju inte på vägen hem, det var bara riktigt svettigt så det blev en dusch direkt när jag kom hem. Så himla skönt!!!!
Nu ska jag strax plugga lite, sen blir det mat och kaffe när Dan kommer hem. Gjorde god fisksoppa igår, som mamma brukar göra, mums. 

Vill till Boda Borg i helgen!!! Vill vill vill. Dock behöver jag vila och plugga en massa också. 


Köpte en sån här tröja i helgen. Dock med svarta band i kragen. Jag har aldrig gillat gråmelerat, men jag var bara tvungen att prova den för den hade allt jag ville ha, den var lång och satt åt nertill, den hade krage och den var varm och hur mjuk som helst inuti. Jag föll direkt. Tillochmed Dan som inte heller gillar grått sa till mig att jag måste köpa den, jag såg så gosig ut i den sa han! Då ville jag ha den ännu mer så det fick bli den!!! Tyvärr fick jag någon form av fläck på den igår, så den har åkt i tvätten :( Annars lever jag i den nu.

20 september

08.41
Elise har namnsdag. Grattis till mig!!!

Jag vet inte om jag borde säga mer om valet, har ju gjort ganska klart för mig vad jag tycker.
Katastrof att så många av det svenska folket röstar på SD. Hur kommer Sverige se ut under dessa fyra år???
Förhoppningsvis vill inga partier samarbeta med SD så de har inget att säga till om i vilket fall i riksdagen.
Men ja det är fan katastrof. Fast tyvärr var inga av gårdagens resultat förvånande..

Sovmorgon idag.
Börjar klockan 10, och går till 19.30 så är inte hemma förrän 20 ikväll. Suck. Men sen slutar jag inte senare än 14 någon annan dag så det får gå. Man ska ju vara med på kvällsmöten så det är bara till att bita i det sura äpplet. Nej men det blir säkert kul. Det tråkiga är all tid jag missar med Dan, men det ska vi ta igen nästa helg.
Denna veckan ska jag försöka hinna plugga lite också eftersom jag slutar tidigt och Dan jobbar till 16 varje dag så har jag ju några timmar jag måste försöka ta till vara på.

Sitter här med kaffe, men måste äta lite frukost också.
Bye bye!

18 september

13.36
Fy fan vilket väder vi har i Halmstad/Sverige just nu. Visserligen jättemysigt så länge man slipper vara ute.
Jag cyklade till högskolebiblioteket i förmiddags. Regnade inte då, men det blåste ju som fan. Trodde jag skulle välta med cykeln nästan för helt plötsligt kom det en hård vindpust. Tunga dörrar blåser upp av sig själva. Det är ju livsfarligt. Har inte lust med nånting typ.
Har pluggat med Louise, fick lite skrivet på examensarbetet, så nu har iv skickat vårt första minililla utkast, men ändå! Ska se om jag kan sätta mig och kanske få ner lite till snart. Är ju förkyld så man är mest sugen på att ligga i soffan, men finns inget att titta på så kan ju lika gärna försöka göra någon nytta. Dan är och byter bil och hämtar Anna nu. Kommer om några timmar. Trist att vara ensam. Men borde ta tillfället i akt och plugga lite. Planera om min VFU-planering.

Tittade lite på sista valdebatten igår. Men vi blev så jävla förbannade så vi stängde av. Haha! Det pratas så mycket skit och jag mår faktiskt dåligt av att det kommer bli minst fyra år till med blå regering. Ärligt talat?? Hur kan man tycka som dem???? Okej alla människor tycker olika och det är bra och bla bla bla. Men till exempel att Sverige ska öppna 10 nya kärnkraftverk! Hur kan någon i hela världen tycka det? Snacka om att inte tänka på människan utan enbart på sig själv just nu. Jorden kommer ju för fan gå under snart!! Är det ingen som bryr sig om sina framtida släktingar? Sen anklagar de de röda för en massa som är helt och hållet BULLSHIT!!! Jag kanske är ganska partisk nu, förmodligen är det likadant på andra hållet också. Men jag har i alla fall bestämt mig för vilket parti jag ska rösta på nu! Gjorde ett sista test och det var ganska tydligt där. Det jag bryr mig mest om är skolan och miljön för det är där Sveriges framtid ligger!!!

Jag brukar inte vara såhär intresserad av politik. Men jag bestämde mig för att jag skulle engagera mig lite mer i år för att jag vill rösta på något som jag står för. Och man behöver inte se många debatter för att veta var man står för det diskuteras samma saker i alla debatterna. Orkade inte höra på samma snack om igen igår.
Själv ska jag ut på arbetsmarknaden inom förskolan snarast. De rödgröna strävar efter fler lärare i förskolan. Ja tack. Det behövs, jag vill arbeta på en förskola där varje barn ska få chansen att synas. 5 barn per pedagog är verkligen något som jag tycker låter som ett rimligt mål. Skolan är väl ändå det viktigaste vi har? Folk talar om sjukvården m.m. men vem ska utbilda personalen inom sjukvården om inte läraren. Meningen är väl att vi ska ha kompetent personal på alla yrken, då krävs det bra lärare enda från förskolan och uppåt.

Kärlek

Jag Älskar Min Dan!!!!
Kan inte förstå hur jag kunde klara mig utan honom i 4 månader!! AHHH!!!
Tänker på det ganska ofta, känns ibland overkligt att han är här hos mig igen. Eller hos oss.
Samtidigt som det känns overkligt att han varit borta så länge!!
Jag har världens bästa pojkvän, sambo, livskamrat.
Jag älskar alla vardagssysslor som vi gör tillsammans. Tvättar, lagar mat och handlar t.ex. skulle kännas jättekonstigt att göra sånt ensam när vi båda är hemma. Det känns inte naturligt.
Förra helgen tyckte folk vi var konstiga som trängdes i en nittisäng när det fanns två sängar bäddade till oss. Hallå, skulle jag lägga mig i en annan säng, (dock precis bredvid), så jag inte får känna min älsklings närhet. Nehe, jag trängs hellre. Dan känner likadant, folk säger att sån är man bara i början av ett förhållande. Jag tvivlar på att det någonsin kommer försvinna för oss!!!
Vi är det bästa i världshistorien <3

17 september

06.44
Har sovit från och till under natten, de sista timmarna vaknade jag titt som tätt. Kan det ha något att göra med att jag blivit lite förkyld. Jag trodde faktiskt jag hade klarat mig eftersom Dan blev sjuk redan i måndags. Så smittar det inte mig förrän nu. Kände igår kväll att det onda i gommen kom krypande. Så det blir väl en helg i förkylningens tecken. Suck.

Dan är på väg till jobbet nu. Första dagen!!! Stolt är jag. Dock började det ösregna nu och stackarn som cyklar :S
I dessa tider är jag jättestolt över honom som faktiskt fått ett jobb redan efter att bara varit arbetslös i en månad, det är inte mycket faktiskt. Kontakter is the shit. Så jag ska nog tacka Carl-O för att han äntligen har jobb. En provanställning på heltid i 6 månader. Inte fy skam!!!

Fast jag sovit dåligt steg jag upp med Dan för jag kunde inte somna om, har ju ändå varit vaken i en halvtimme minst när klockan ringde så kroppen ville tydligen inte sova mer, trots att jag var lite hängig. Tur att det är sista dagen den här veckan, jobbigt att vara förkyld på VFU:n.

Idag slutar jag vid 14 och Dan vid 16. Så jag ska försöka hinna med att läsa lite kurslitteratur när jag kommer hem. Man bara måste ju läsa tusen böcker till examensarbetet, hur ska man hinna när man är på praktik hela dagarna. Som vanligt undrar jag hur lärarna tänker?


07.16
Tror jag har bestämt mig vad jag ska rösta på nu. Inte helt 100, men jag har ju till söndag på mig att bastämma mig. Hade tänkt förtidsrösta men hade ju inte bestämt mig och nu hinner jag inte förtidsrösta, haha. Jaja kan ju vara kul att rösta på valdagen också. Blir nog att jag röstar på ett parti som jag först inte hade som alternativ. Eller jag hade ju tre alternativ eftersom jag visste vilken sida jag tänkt rösta på. Men hade två jag pendlade mellan, men nu blir det nog fan det tredje :P Dags att springa till bussen.

14 september

19.49
Första VFU-veckan av fem har startat. Dagarna går hyffsat fort, det är ju skönt i alla fall.
Dock är det mycket annat som ska hinnas med vilket blir ganska tufft när man inte kommer hem förrän halv fem-fem på eftermiddagen. Älsklingen är sjuk också stackarn så jag begär inte att han ska ha lagat middag eller något när jag kommer utan det är bara till att ställa sig och laga mat. Igår skulle jag rätta alla testen från Helsingborg i fredags och föra in alla resultaten. Vid kl 20 igår kunde jag sätta mig och koppla av. Somnade även tidigt. 
Idag började jag inte förrän 9, men tog bussen 45 minuter innan och steg upp kl 07.30, det är sovmorgon under de här veckorna. Imorgon ska jag vara där den tiden så det blir att stiga upp kl 6, men det har jag ju gjort i somras så det ska inte vara några problem, i alla fall inte sen när man kommer in i det.
Sen slutar man ju tidigare också, så imorgon hade jag tänkt plugga lite samt göra en äppelpaj.

I helgen var vi i Småland/Blekinge, det blev en snabbvisit kändes det som. Men väldigt roligt. Träffade Storasyrran med familj, träffade lilla Lina för första gången. Hon är 2 månader. Hur söt som helst. Sen träffade jag ju även alla mina andra underbara syskonbarn. Sen fick jag och mina syskon äran att vara faddrar till Lina under hennes dop i oktober :)
Var på 35-årsfest hos Dans syrra i lördags. Det var trevligt, drack lagom mycket, minns allt, var inte särskilt full och blev då inte särskilt bakis heller! Skönt! Dock fick jag en massa myggbett, fy fan.
Hann även plocka en massa äpplen från äppelträdet hemma så det är av dem jag ska göra äppelpaj, mums.
Stress stress. VILL VARA LITE LEDIG OCKSÅ!!! Jag hinner knappt andas mellan varven. Nästa helg tar jag ledigt. Funderar på att isolera mig med Dan och stänga av mobil och allt, inte för att den är särskilt aktiv, men det skulle vara så skönt.
21.11
Glömde skriva om det jag hade tänkt från början när jag bestämde mig för att skriva ett blogginlägg.
Även jag funderar på vad jag ska rösta i valet som förhoppningsvis de flesta andra som inte än har röstat. Vad jag vet är att jag ska rösta röd-grönt, dock inte vilket parti. Jag tycker Mona Sahlin har sagt väldigt bra saker de få debatter jag har sett. Iofs är jag mest intresserad av skolfrågorna, men det är ju några av de viktigaste frågorna. Och där står jag verkligen på de rödas sida. Jag tror tyvärr att de blåa kommer att vinna igen och det vill jag inte.. de senaste fyra åren har bara varit såå konstiga. Jag blir trött. Men ja alla har olika åsikter men jag tycker de blåa har märkliga åsikter. Faktiskt. RÖSTA RÖD-GRÖNT!!!!!!

9 september

20.28
Redan tillbaka :)
Stressen har lagt sig. Känns just nu ganska skönt.
Idag har jag fått mycket gjort och ändå segade jag på morgonen. Vaknade vid sju men låg och drog mig till åtta :)
Sen skulle Dan iväg och arbetsintervju vid 10 och då hann jag med en jäkla massa medan han var borta i knappt 2 timmar. Jag hann göra VFU-planering. Duscha, föna och platta håret, diska och plocka in disken. Så mycket hade jag inte fått gjort på 3 hela dygn i sträck, usch inte konstigt man blir stressad.
Efter det drog vi in till stan och utförde några ärenden!! Fan vad jag är stolt över mig själv!!!

Förresten så köpte vi bil igår, en röd volvo 945. I jäkligt fint skick, så även om vi inte ville ha en sån gammal ful bil så blev det det. Det blir så med stram budget och den är faktiskt riktigt bra!!
Så när vi var i stan  fick vi en impuls att dra till Ullared. Då var klockan ungefär halv tre. Fan va gött att bo nära Ullared så att man kan åka dit på eftermiddagen, så himla lugnt och skönt där då!!!
Handlade en massa. Fast vi fick mycket för pengarna om man säger så. Hade tänkt köpa gardiner, löpare och 2 soffkuddörngott på Village för typ 1000 spänn. Men nu handlade vi sånt på Ullared plus en massa annat iofs, men saker vi behövde. Nästan allt i alla fall :P
Nu ska ni få se lite före och efter bilder på vårt vardagsrum. Nu har vi det höstmysigt!

Före


Efter

Två lite halvonödiga men roliga saker inhandlades också

Klockrent, snygga juh!

Jag invigde vår bil med en doftande djävul :)

Imorgon blir det först Helsingborg och sedan Tingsryd!!!

7 september

08.35
Blir inget långt inlägg. Tänkte bara säga att jag tar nog lite paus fårn bloggen nu. Inte för att jag lägger mycket tid på den, i somras uppdaterade jag knappt alls. Men just nu hänger höststressen över mig. Det är saker som måste göras, vet inte hur jag någonsin ska hinna vila. Mina lediga helger blir uppbokade trots att ingen frågar mig vad jag vill, hur jag mår och allt.
Jag orkar inte. Tusen saker och ingenting i mitt huvud. VFU:n börjar nästa vecka, min sista VFU. Hur ska jag kunna göra bra ifrån mig när den stressar upp mig, när alla annat ligger i bakhuvudet. Suck för sista terminen.
Och suck för att jag aldrig får vara ledig och vila upp mig.

5 september senare

22.29
Jag gillar verkligen inte att vara bakfull. Har legat i soffan hela dagen. Ville egentligen ta mig ut men ärligt talat mådde jag för dåligt. Det är fan slöseri av min dyrbara tid att bara sitta inne hela dagen.
Min förlovningsring har redan blivit jätterepig :( Tror det var när jag diskade gjutjärnsgrytan, så typiskt. Precis bredvid stenen också så det syns tydligt :( Jaja, den kommer ju bli repig förr eller senare i alla fall, men det kändes lite väl tidigt för att bli såå repig. Men silver blir väl lätt det antar jag.
Har byggt lite mer med tekniklegot, tog bilder men orkar inte lägga in dem nu när jag sitter vid Dans dator. Men nu ska jag ta tag i att plocka ihop den, tar lite tid.
Nu tittar vi på Irene Huss. Sen blir det godnatt!

5 september

14.28
Bakfull.
Usch, skulle ju ta det lugnt igår. Men nehe så blev det inte, hehe. Kräftskiva hos Linus blev det istället. Äter iofs inte kräftor så vi tittade på när de andra åt. Har aldrig smakat kräftor och jag tror inte jag någonsin kommer göra det heller. Det varken ser gott ut eller luktar särskilt inbjudande. Men ja det va lite kul att se de andra krångla. Sen hade vi musikquiz halva kvällen, kändes det som, men det var nog bara nån timme. Kul i alla fall.
Var inte pigg när jag vaknade idag. Det första Dan gjorde var att springa ner o köpa cola och chips. Tack för det. Sen åt vi rester från igår, hemmagjord köttfärspizza :)
Men vad vi mest har gjort är faktiskt byggt med Lego. Tekniklego som Dan hade i förrådet, så det sprang han och hämtade. Trodde inte jag skulle tycka det var så kul som det var. Men shit, det var svårt alltså, tog skitlång tid för mig att bygga en liten maskin. Men den gick ihop i alla fall, efter några småfel här och där så gjorde jag till slut rätt.
Här är våra verk!!!

Ser inte så svårt ut men det var det och det tog tid. Dock med några pauser. Byggde vid soffbordet och det gillar inte ryggen.

Hade tänkt dra till Eurostop, men jag tror jag sticker dit imorgon för att gå i lite affärer istället. Orkar inte idag.
Igår var vi i stan och handlade lite. Ett album till alla kort från Brasilien, så om vi orkar ska vi börja med det idag. Tveksamt. Får se. Handalde även en zebracardigan. Jag älskar zebramönster. Vill bara ha mer saker med zebramönster och då har jag ändå en hel del. Påslakanset, soffkuddar, duschmattor, handdukar, duschhanddukar, linne och t-shirt och nu en cardigan då. Hmm.. var det allt?
Fast just nu letar jag efter fina höstgardiner, hade velat ha gardiner, löpare och soffkuddfodral som matchar. Hittade skitsnygga tyger på village och åhléns, men fan va dyrt det är!! Inte råd just nu, eller ja har jag råd någon gång så är det nu, men vi får se. Ska nog kolla lite på nätet istället.

4 september

09.44
Igår var en rätt tråkig dag. Egentligen ska man njuta av dagar när man inte gör någonting, men lite uttråkad blev jag. Plugget fixade jag lätt. Hade iofs kunnat plugga mer men passar på att vara ledig nu i början när jag faktiskt kan vara lite ledig. Sätter igång med VFU-planering och eventuellt ansökan till vikarepoolen på måndag och tisdag. Egentligen vet jag inte om jag orkar jobba samtidigt som allt i skolan. Jag har ju varit emot det hela tiden. För jag fattar inte hur man orkar jobba extra när man pluggar på heltid. De dagar man är "ledig" från skolan så är det ju plugg som gäller, och har man inte mycket plugg så är det såå skönt att bara slappa. Den här terminen känns ju lite värre än de andra med. Men samtidigt vill man ju komma in på arbetsmarknaden så fort som möjligt. Det är ju skitbra att ha jobbat lite innan man söker fast jobb. Men jaja, vi får se hur jag känner. Extra pengar är ju inte heller fel.

Dan har förmodligen fått ett litet hantverksjobb nu, han har lagt ut en annons på blocket om att han kan snickra och en massa sånt och nu verkar han ha fått napp. Även om det är ett litet jobb, var lägga nytt golv och riva en vägg, så är det hur bra som helst. Dock behöver han ju bil, så om det blir så att den här personen vill ha honom så kanske det blir bilköp i dagarna. Yihoo!!!

Igår fick jag studiemedel, så jäkla gött att få lön och studiemedel med en veckas mellanrum. Måste dock tänka på att spara lite eftersom det e oklart med jobb för Dan o så. Men idag ska vi in till stan en vända, har lite rabatter och så på lite olika affärer, tänkte passa på att utnyttja dem om jag nu hittar något där :) Sen är det ju inte billigt med bil så det mesta av mina pengar kommer ju gå dit, men jag tror faktiskt det kommer lösa sig. Annars får man sälja bilen igen. Men utan bil kan inte Dan få jobb, han blir ju väldigt begränsad då, inte alls kul. Så det är enda lösningen, särskilt eftersom han söker en del snickarjobb. De flesta jobb kräver ofta egen bil också så det ökar ju chanserna till att få jobb om man har bil så det får bli så!!!

3 september

10.13
God förmiddag!
Ska snart äta frukost, har bara druckit kaffe idag. Njöt av att få ligga kvar i sängen med älsklingen så vi drack kaffe i sängen och snackade en massa skit. Hihi, jag älskar det. Skulle kunna ligga i sängen hela dagen och bara babbla med världens bästa <3
Men har även hunnit med att rätta alla uppgifter efter gårdagens besök i Helsingborg. Louise tog det mesta så mitt gick fort. Ska bara föra in resultaten också, kommer gå fort. Sen tar jag helg. Fattar inte hur man kan bli så trött av att åka till Helsingborg. Är det alla vilda ungar, allt krabb och all stress som gör det? Ja förmodligen.
Var även i skolan hela onsdagen till kl 17. Borde vara förbjudet! Och även där bara en massa tjafs och information. Jag trodde att terminen skulle ägnas åt examensarbete, men det är miljontals andra saker som ska göras också så det känns lite som att examensarbetet knappt kommer att hinnas med. Fan vad jag hatar det här. STRESS STRESS STRESS!!!!!! VFU:n ska planeras, genomföras, utvärderas och sen VFU-besök på det. ORKA!!! Jag som inte ens kan använda VFU:n till examensarbetet tycker det är 5 veckor åt skogen. Men det är bara till att stå ut. Det är ju roligt att träffa barn och allt sånt där, men ärligt talat. Nu vill jag vara färdig och ut i verkligheten. Det är skillnad att jobba och vara student. Hatar att bli bedömd och iakttagen på allt man gör. Nej jag är skoltrött. Ska bli så jävla gött med långhelg nu. Även om jag måste plugga lite också..!!!

Inget besked från jobbet Dan sökte. Så nej det är bara att ta nya tag. Han ska nog ringa Biltemas lager idag. Vi håller återigen tummarna. Annars vet jag inte direkt vad dagen har att erbjuda. Ska tvätta, men har bara lite tvätt så det går nog fort. Sen blir det lite lyxmat ikväll. Lövbiff, kantarell- och congacsås med ugnsstekt potatis. LÄNGTAR!!! Är väldigt sugen på att plocka egna kantareller, alla andra gör det. Men var i Halmstad kan man hitta kantareller? Finns det något ställe i närheten med gångavstånd är de säkert redan plockade och vi kommer ju inte jättelångt utanför stan med enbart cykel. Man kan ju inte leta på måfå. Blä!