Shabby Chic

Det här är vår nya spegel, hittade på loppis. Det är ett gammalt fönster omgjort till spegel. Jag gillar den mer och mer för varje dag som går. Matchar dock inte tapeten, men det får gå ändå.


Det här är min lite sena födelsedagspresent som jag fick av Dan igår. Kanske mer en present till oss båda. Men födelsedagar är lite överskattade nu när man är så gammal. Men jag älskar den här almanackan. Den går att använda år ut och år in. Iofs kan man inte se namnsdagar och vilken veckodag det är, men jag tror jag har koll ändå.

När sängen är klar ska jag lägga in bild på den också, och på hela lägenheten när vi fixat klart. Dock är det lite trist med sängen för jag har beställt det där överkastet jag visade en bild på för ett tag sen. Jag fullkomligt älskar överkastet. När jag skulle beställa det var det rabatt på just det på jotex. jag blev så glad, beställde och såg precis innan jag skulle trycka på bekräfta köp att det inte var leverans förrän den 10 juni. Jag blev sååå förbannad, varför rear man något som man inte har hemma och som inte kommer på flera månader. Men jag funderade och kom fram till att jag inte vill ha något annat överkast. Då hade jag fått köpa ett minst dubbelt så dyrt som jag inte är helt nöjd med, överkast är så dyra. Sen har jag inte haft överkast på sängen sen jag var liten så jag klarar mig nog några månader till. Så jag beställde det i alla fall.
Nu ska jag sluka mitt kaffe och invänta min fästman ;)

Ikeabesök

14.42
Igår körde vi till Ikea i Kalmar. Handlade ny säng, badrumsmöbel, lampor, lådhurts till datorbordet och lite annat smått. Så nu har vi äntligen en större säng än 120 cm, nu har vi 160 cm :) Då ska bara sängen bli färdig också.
Ska strax ge mig på och slipa den, sen ska den nog hinna lackas idag också, så kanske vi kan lägga i sängen imorgon och börja inreda sovrummet! Hade tänkt att jag skulle få ihop vårt nya badrumsskåp också, så vi kan packa upp alla toalettartiklar också, det är en hel del :P Ligger just nu huller om bullar i en bananlåda.
Idag öppnade jag på förskolan, vilket innebär att jag slutade tidigare än vanligt :) Så skönt att vara hemma redan 14.15 ungefär. Steg upp kl 04.50 idag, eller då ringde klockan, jag steg väl upp 10 minuter senare. Inte sovit så många timmar inatt alltså. Därför är det extra skönt att komma hem i tid. Tar det lite lugnt nu innan jag sätter igång med allt. Det är inte en lugn stund här. Helgen försvann på ett kick, igår var det bara stress stress. Efter IKEA handlade jag skor, sen stack vi hem till Joel och Emelie i Emmaboda och drack kaffe och spelade lite Kinect. Sen var det hemresa. Med en säng på taket går det inte så fort att köra, sen skulle allt bäras upp, samtidigt som vi skulle tvätta. Så efter vi fått upp sängen, (fattar inte att vi lyckades, jag är så svag) slängde vi in en tvätt och drog och handlade. Sen packade vi upp den nya sängen och lagade mat. Ja det var inte en lugn stund på hela helgen alltså. Men nästa helg tänkte vi ta det lugnt och komma i ordning riktigt. Bara vara hemma. Den här helgen var vi bara iväg hela tiden.
På fredag slutar jag sent, eller ja min senaste fredag = 16.30. Direkt efter det ska jag till Anna och göra mig i ordning och så blir det tjejkväll :)

Första inlägget från Ronneby

18.55
Äntligen har vi internet. Eller ja, vi har lånat mobilt bredband av Pappa. Behövdes verkligen nu vid månadsskiftet, då alla räkningar ska betalas. Men nu är det gjort i alla fall. Har känt mig något handikappad utan internet, dock har jag haft fullt upp.
Hur har flytten gått???
Jo själva flytten gick hur smidigt som helst, gick väldigt fort att både lassa in i släpen och lassa ur. Att köra de 20 milen med släp var väl det som tog längst tid. Men kl 16 förra söndagen hade vi alla saker i lägenheten, och det var inte lite grejer heller. Det tycker jag var riktigt skönt, hann ju packa upp en del redan på kvällen. Amanda och Victor kom och hjälpte till med det. Hade en hel del hjälp med själva flyttlasset också, tack för det!!!!!!
Var självklart helt slut på kvällen, men sen var det bara att stiga upp tidigt morgonen efter och sticka till nya jobbet.
Hur har jobbet gått???
Jo, det har gått bra. Mycket att ta in första veckan, det är ju en väldigt stor förskola så det är många personer att hålla reda på. Det är ju i princip motsatsen mot förskolan jag jobbade på i Halmstad, vilket innebär att det var mycket nytt. Sen är man ju personal "på riktigt" nu, det har jag inte riktigt kommit in i än. Det tar nog tid. På måndag ska jag hålla i en inskolning. Ingen vila här inte. Pang på rödbetan. Herregud. Jag har ju knappt varit med på inskolning, jag känner inte till förskolan eller stan eller nånting, men men. Jag hoppas självklart att jag får stöd från mina medarbetare. Ingen kan väl begära att jag ska kunna allt, jag är nyutexaminerad och har NADA arbetslivserfarenhet. Det känns okej på förskolan men jag tror att det om några veckor kommer att kännas bättre, jag hoppas verkligen det. På måndag har jag min första öppning någonsin, men det ska nog också gå bra, är bara själv i 30 min innan nästa personal kommer så det ska nog gå bra. Har redan haft min första stängning och det gick verkligen smidigt, inga barn efter kl 17, perfekt vid första stängningen :)
Idag har vi varit i Tyringe på förmedlningscentralen och handlat lite. Dock inte så mycket som vi hoppats, men det blev rätt dyrt i alla fall. Stannade även på Ekohallen utanför Sölvesborg, hittade lite kul där med, så nu fixar vi lite med lägenheten. Imorgon ska vi till IKEA och fixa en nya säng, FINALLY!! Och lite annat krafs så vi kan packa upp helt. Det är bara i vardagsrummet som det ser okej ut just nu. Och då har vi ändå inte börjat inreda. Sen sover vi där för vi håller på att måla sängramen i sovrummet. Ja allt är lite kom-och-hjälp-mig, men jag tror att efter IKEA-besöket kommer vi kunna komma lite mer i ordning och få upp mer saker på väggar och mer förvaring så att vi kan bli av med fler bananlådor, även om vi har packat upp många så är det fortfarande många kvar, de har iv placerat i köket, eftersom vi inte har något färdigt köksbord än, det ska också slipas och målas. Pust. Men sen är det paus i målandet, har lite andra grejer som ska målas, men vi tar det lite längre fram.
Ska ta kort på vårt fina begagnade fynd som vi handlade idag. En spegel gjord av ett gammalt fönster. Vet var kameran är, men vet dock inte vad sladden till datorn är och jag orkar inte rota i lådorna (igen) för att hitta den, det får bli när vi packar upp det, kanske i veckan :)

Sista inlägget från Halmstad

18.52
Bloggar fast jag egentligen inte hinner.
Packar för fullt och har gjort precis hela dagen, tog "paus" och lagade middag, ett nödvändigt ont liksom. Här även varit iväg en runda och slängt en massa skräp. Men någon direkt paus har vi inte haft. Linus var här en sväng också, men vi packade och åt samtidigt som han var här. Ingen vila. Jag är trött.
Vi ger snart upp för dagen faktiskt. I princip allt är nedpackat, allt går ju inte riktigt att packa ner eftersom vi måste käka frukost imorgon och lite annat smått. Och täcken och kuddar måste packas ner imorgon också. Men annars så. Shit vilken tid det tar att packa alltså. Tur att vi inte skulle städa också, för det hade vi inte hunnit, eller orkat. Nu vill jag bara slänga mig i soffan framför tv:n. Kommer somna, ska ju kolla på melodifestivalen, sen hade det varit nice med en film men tror inte vi orkar det. Får väl stiga upp i tid imorgon, kanske hinner städa lite så Dan och Anna slipper städa allt på måndag.

Jaha, sista inlägget ifrån Halmstad. Kommer sakna en vacker stad, men egentligen så finns det väl inte så mycket att sakna, har ju varit rätt trött på staden, folket och lägenheten. Men som sagt, många minnen, har ändå bott i lägenheten i nästan 3,5 år. Lägenheten är hemma för mig. Mycket mer hemma än Tingsryd, det tog tid innan det blev så, men nu är det så, kanske därför jag tycker det är lite sorgligt. Började ju trivas mer och mer i lägenheten. Man bodde liksom in sig. Nu blir det till att börja på ny kula, nu lägenhet. Kommer ju dröja innan det känns riktigt som hemma. ÅHHH!!! Jag hatar att flytta, samtidigt som jag gillar lite förnyelse. Hoppas det blir bra i nya lägenheten. Men sen vill jag fasiken inte flytta förrän jag hittat ett hus. Orkar varken med själva flytten eller att psykiskt bryta upp från ett ställe där man börjat att trivas.

Nehe, om jag skulle slå mamma en signal till, hon svarade inte när jag ringde nyss.

Packa

08.15
Packningen är i full gång. Gillar inte när det är uppställt men några dagar får man helt enkelt stå ut. Det står bananlådor i lägenheten och sånt som inte får plats i lådorna ligger slängda lite överallt.
Imorgon ska vi ta tag i packningen på riktigt, då är det sista dagen, inte mycket man behöver när det bara är en dag kvar. Hinner inte riktigt med. Jobbar för fullt och är ju fortfarande förkyld så jag kan liksom inte riktigt förstå att jag om 2 dagar kommer lämna den här lägenheten för att aldrig mer komma tillbaka. Det är nästan så jag hade velat åka tillbaka för att städa som Dan och Anna har tagit på sig att göra när jag jobbar på måndag. Iofs skönt att slippa att städa, men ändå, kommer ju sakna.

Har sovit riktigt bra i två nätter nu. Igår natt vaknade jag en gång tror jag och inatt tror jag inte att jag vaknade en enda gång. Så jäkla skönt att kunna andas igen. Dock tar jag nässpray på kvällen, det har äntligen börjat funka. Innan blev jag bara mer täppt i näsan. Tror viruset håller på att gå ur kroppen. Det är så skönt. Men värktabletterna klarar jag mig inte utan. Huvudvärken som uppenbarar sig runt lunch är fruktansvärd. Igår jobbade jag till 12.45, tog ingen tablett för jag skulle ju bara hem, men den huvudvärken jag hade på bussen var inte nådig. Det var bara till att ta en tablett när jag kom hem och lägga mig och sova tills den började verka. Sen var jag mig själv igen.

Idag börjar jag jobba 09.30. Sista dagen på den här förskolan. Konstigt, men jag är lite nyfiken på förskolan som jag ska till på måndag. Där ska jag vara en del av arbetslaget och jobba fram till sommaren. Det ska bli spännande. Riktigt roligt med småbarnsavdelning också tycker jag. Det blir nog kanon. Självklart är man lite nervös. Men det där med att komma till ett nytt ställe börjar jag bli van vid, har varit på praktik på så många olika förskolor och skolor nu. Jag är nästan mest nervös för att hitta hem efter jobbet, haha. Jag hittar ju INGENTING i Ronneby. Så ska jag hitta hem till lägenheten från tågstationen själv, Dan är ju i Halmstad och städar. Men det ska väl lösa sig det också, haha. Det var ju likadant här i Halmstad, höll ju på att cykla åt helt fel håll första dagen, men då cyklade jag med en tjej som hittade lite bättre och förklarade åt vilket håll jag skulle cykla, sen kände jag igen mig, eller ja, nån liten omväg blev det ju sen, men jag kom hem i alla fall. Haha.

Skitdag

07.26
Vilken jävla skitdag jag har idag. Och ändå har dagen inte varat särskilt länge än. Det blir säkert bättre.
Har i princip inte kunnat sova någonting inatt så humöret beror nog på det. Har aldrig varit med om att näsan varit såhär täppt så länge. Jag har varit med om långdragna förkylningar. Men att inte kunnat sova på nätterna i snart en vecka, det kan jag inte minnas att jag varit med om.

Igår fyllde jag år. Som vilken dag som helst, förutom att vi hade lite gäster här. Trevligt, trots min trötthet. Spelade spel och fikade. Träffar folk alldeles för sällan, men efter jobbet är man ju verkligen helt slut.

Tror mitt dåliga humör beror på stress också. Tusen saker i mitt huvud nu och jag förstår inte hur jag ska hinna allt. Då blir jag ledsen och på dåligt humör. Stress är aldrig bra. Jag ger bara upp när jag blir stressad typ.
Nu ska jag föna håret och göra mig i ordning för en lång dag på jobbet. Kommer inte hem förrän halv sex ikväll :( Då blir det packa packa packa.

Sista veckan i Halmstad

06.53
Jaha, då har sista veckan i Halmstad börjat. Om en vecka vaknar jag inte här utan i Ronneby. Jag är blödig för jag blir lite tårögd när jag tänker på det. Även om vi inte trivts i den här lägenheten och allt så är det ju ändå vårt liv i flera år. Något man lämnar och längre fram bara kommer att minnas lite svagt, det är sorgligt. Jaja.
Om en vecka börjar jag mitt nya jobb, nervöst.
Idag är det alla hjärtans dag. Sen jag träffade Dan har jag gärna velat fira den lite grann. Men just i år har jag inte haft en tanke på den här dagen. Kanske beror på att det är tusen saker som just nu är viktigare. Idag ska jag jobba. Sen om jag hinner ska jag packa lite när jag kommer hem. Annars så ska jag plugga med Louise på bibblan ikväll så vi hinner inte fira alls. Inte för att jag bryr mig, men jag önskar ju självklart att det inte fanns tusen måsten så att vi kunde fira.
Imorgon är det ett år sen det var den där sjukt hemska dagen då Dan åkte till Brasilien i 4 månader utan mig. Jag är bara så glad att han är hemma på min födelsedag det här året och inte är på väg någonstans. Eller jo på väg är han, men den här gången tillsammans med mig. Jag Älskar Dig, Dan!!!!
Hur mår vi idag då? Än har jag inte tagit någon ibumetin. Men det får nog göras p.g.a. huvudvärken, barn är inte alltid tysta :P Typ aldrig, så jag tror inte mitt huvud orkar så länge. Annars känns det bra att det inte gör såå ont i huvudet än. Annars har jag fått ta en värktablett och ligga i sängen tills huvudvärken gått över på morgnarna. Men allra värst har det varit på kvällarna. Det är fruktansvärt, i alla fall utan värktablett. Jävla huvud, jävla snor och jävla förkylning. Orkar inte med den mer nu. Bort bort bort!!!!!

Citronpasta med kyckling

Tänkte bjuda på ett gott recept idag. Sambon tyckte det var jättegott och vi har gjort det innan. Hade jag känt någon smak så hade jag nog också gillat det :)
Jag skriver inte ut exakta mått därför att jag själv inte mäter upp och därför att man själv kan ta så mycket som man själv vill ha och tycker passar.

Kycklingfilé
Färsk pasta (fettucine) med smak av citron
Crème fraiche
Grädde
Citronpeppar
Salt

Tärna kycklingen och stek den. Krydda med citronpeppar och eventuellt lite extra salt. Blanda i crème fraiche och grädde så att det blir en krämig sås. När det står och puttrar lite, sätt på vatten till pastan och koka den. Färsk pasta blir ju klar väldigt fort så man behöver inte börja med den förrän i slutskedet. Häll av vattnet från pastan och blanda med kycklingsåsen. Vill man ha extra citronsmak går det ju att använda vanlig citron istället för citronpeppar eller varför inte både och.

Men kom igen...

07.07
Yihoo vad jag är uppe tidigt en lördag. Jag fullkomligt hatar nätterna just nu, eftersom jag inte kan andas genom näsan sover jag inte så mycket. Somnar jag så låter jag väldigt konstigt så jag går sova i soffan om Dan ska få någon sömn. Och jag också, för i soffan kan jag snarka eller vad fan jag gör, och snyta mig varje kvart.
Huvudvärken sitter i och vägrar gå över. Nu vill jag bara att den här jävla förkylningen ska gå över.
Jag jobbade igår. Det kanske inte var det smartaste, fast det gick faktiskt bra, tacka vet jag värktabletter. Har inte tagit värktablett sen kl 10 igår och tänkte försöka att inte göra det heller, nu ska den här förkylningen bort. Hade feber igårkväll så jag låg i soffan och sova hela fredagkvällen. Vi som hade bunkrat upp med chips, godis och läsk för att ha lite fredagsmys, jag åt i princip ingenting...!
Dessa långvariga förkylningar, alla har dem just nu, hög feber och en förkylning som vägrar ge med sig. Tänkte jag skulle försöka att inte överdosera nässpray idag heller. Om bara huvudvärken kunde gå över, då hade jag jublat högt.
Jag skulle ju packa och städa i helgen, tycker så synd om Dan som får göra allt. Hoppas bara inte han blir sjuk, tycker han borde vara det redan i så fall. Får i så fall kommer han vara sjuk vid flytten och det får bara inte hända.

Stressad

10.07
Började precis känna mig något stressad. Flyttar om drygt en vecka och vi har inte börjat packa. Sen måste jag och Louise plugga och komplettera den där jävla uppsatsen. Vågar inte ens tänka på i fall vi inte blir godkända, det är ju lite halvsvårt att plugga ihop när vi bor typ 20 mil ifrån varandra. Jaja, det får vi hoppas inte händer, men vi måste ju hitta en tid att plugga nu. Bara för att jag blev sjuk nu så försvann en massa tid. Usch. Ska börja packa i helgen i alla fall och slänga lite mer skräp hade vi tänkt.
Jag är fortfarande ganska pigg, hoppas febern håller sig borta idag. För jag ska fasiken jobba imorgon, käkar jag några ibumetin så har jag ingen feber så imorgon ska jag jobba, måste komma bort från den här lägenheten. Har suttit här nu i 3 hela dagar. Ska bli riktigt skönt att komma härifrån, bara för att handla idag. Dock är jag lite vemodig och tänker att det kanske är sista, eller i alla fall näst sista gången jag ska till MAXI :( Hur kan man komma att sakna så konstiga saker. Får ju handla på MAXI i Ronneby sen istället. Nej nu börjar jag tänka på allt jag kommer sakna. Måste tänka på det jag inte kommer sakna istället.

Sega dagar

07.07
Jag är trött på att vara sjuk nu. Inatt har jag inte kunnat sova på grund av att jag inte kunnat andas genom näsan, helt igentäppt, vilket ledde till en fruktansvärd huvudvärk. Så jäkla frustrerande. Det enda som hjälper mot täppt näsa är ju typ att vara uppe och röra på sig, vilket man inte är så sugen på mitt i natten. Det är lite bättre nu i alla fall. Men jag är trött och vill sova men är inte så sugen på att inte kunna andas igen, blir så jäkla torr i munnen.
Frågan är vad jag ska hitta på idag???
Dan jobbar normal tid idag så efter han har jobbat måste vi åka och handla, har nada mat hemma, vet inte ens vad jag ska leva på tills han kommer hem, men såg lite ägg och bacon så det får bli det. Känner fortfarande ingen smak, men protein är ju det som mättar bäst så ägg och bacon låter perfekt! Om jag orkar fixa det... får väl ta mig i kragen och bara göra det sen.
Har precis tagit en (välbehövlig) dusch. Tänker inte ens berätta när jag duschade sist :P Hoppas jag blev ren nu i alla fall :P
08.14
Nu släppte det i näsan, nässprayet började hjälpa igen. Fy fan vilken befrielse :P Borde egentligen passa på att sova när jag väl kan andas, men jag kan inte, känner mig pigg nu bara för det :)

Nytt jobb

13.21
Jag fick jobbet jag sökte. Ibland har man tur. Första intervjun och jag blir anställd!!! Dock bara ett vikariat till sommaren, men ändå. Är så glad att ha jobb. Har inte längre lika dåligt samvete över att jag är sjuk nu heller och förlorar inkomst. Självklart hade alla extra pengar nu behövts, men vad ska man göra.
Har knappt någon feber längre, men ska vara hemma imorgon också, man ska ju ha en feberfri dag. Strax drar Dan till jobbet också....... segt. Ska nog sova lite, sen får vi se vad jag orkar göra sen.
Ibland rullar livet på så ofattbart bra, är iofs aldrig riktigt nöjd men shit vad jag är glad. Jag och Dan har jobb, i alla fall ett tag och det är jag superglad för :)

Usch vilken dag

07.57
Igår var en helvetes dag. När febern låg på 39,5 tog jag en alvedon och så pågick det, febern steg och sjönk, men bara med en grad upp och ner hela tiden. Ibland kunde jag inte gör någonting. Inte kolla på tv eller sitta vid datorn eller nåt. Försökte sova men huvudet värkte så. Just nu har jag en väldig huvudvärk men något som är bra är att jag inte tagit en enda värktablett under hela natten och har bara 38,5 nu. Det är positivt. Jag VILL jobba imorgon, orkar inte ligga hemma. Dan jobbade 14-23 igår och ska göra det idag också så jag steg upp innan honom, vill låta honom sova en stund till.

Sjuk

09.50
Idag ligger jag hemma i soffan och är sjuk. Har 39 graders feber. Jag har ju i princip aldrig feber. Sist jag hade det var iofs förra året, men då var det p.g.a. svininfluensavaccinet. Annars kommer jag inte ihåg när jag hade det sist.
I lördags körde vi till Tingsryd. Vi firade Siris födelsedag med att först spela bowling sen hem till dem och käka. Alltid lika roligt att träffa brorsan med familj, blir ju tyvärr inte så ofta, men det ska det bli ändring på nu när vi flyttar närmre. På lördagkvällen kände jag mig väldigt hängig och hade på gränsen till feber.
Sen dess har jag varit väldigt hängig. Tagit alvedon på dagarna och haft feber på kvällarna. Inte så kul eftersom jag skulle på intervju på måndagen. Men det var bara till att bita ihop. På måndagen körde vi först till Ronneby och hämtade nycklarna till nya lägenheten. Fick en liten rundtur av fastighetsskötaren och sen gick vi upp till lägenheten och kikade lite. De nya tapeterna var fina, fast det är nästan så vi ångrar att vi inte tapetserade om i hallen också, inte så fin tapet, men men. Antingen får det vara eller så fixar vi det senare. Efter det lämnade jag Dan på hans anställningsintervju i Ronneby och körde sen till Karlshamn. Blev tidig så jag ställde bilen hos Anna och träffade henne en liten stund innan jag promenerade till intervjun. Det var bara en rektor där och vi babblade en massa, hon var väldigt trevlig och de har verkligen brist på förskollärare i kommunen. Det kändes bra precis efter, men ju mer man funderar på det desto mer osäker blir man. Nu är det bara till att vänta och se.
Inatt har jag inte sovit så bra, vaknade av stormen och av febern. Var tvungen att ta alvedon på natten vilket jag inte behövt tidigare. Men jag var helt inställd på att sticka till jobbet ändå och eventuellt gå tidigare om jag mådde dåligt. Men när jag steg upp och tog febern och hade 38 grader så kände jag att det bara var dumt att gå dit. Man tycker ju inte att föräldrarna ska ge barnen värktabletter och sen skicka barnen till förskolan så jag ville inte göra likadant. Det var bara till att ringa och sjukanmäla, man ska ju vara feberfri en dag innan man går tillbaka så imorgon ska jag vara hemma också, sen får vi se.
Nu stiger bara febern och jag tänkte försöka att inte ta någon alvedon, men fortsätter febern att stiga så får jag nog göra det ändå.
Dan börjar jobba kl 14 idag så han är hos mig nu på förmiddagen, dock är han ute och gör lite ärenden nu :P
Shit vilket långt inlägg om min sjukdom, haha.

Impuls

09.00
Jaha så var det lördag och vi ska faktiskt åka till Tingsryd snart. Så det är katternas sista timmar i den här lägenheten. De kanske inte bryr sig, men jag tycker det är sorgligt. De får stanna i Tingsryd så kan vi packa och så i fred, de vill ju gärna busa och bita i det mesta. Sen får de flytta in i nya lägenheten efter en vecka så vi hinner komma i ordning där. Förhoppningsvis fattar de att det är där de ska bo och känner sig hemma ganska snabbt, de känner nog igen lukterna på våra möbler och sånt. För jag minns en gång när vi stannade hos Dans mamma en stund när vi hade katterna med oss och släppte ut dem i hennes lägenhet, shit va de var rädda alltså, de låg under badkaret hela tiden. Även om vi var med så vägrade de komma fram, så vill jag inte att det ska bli. Okej, det är bara katter, men ändå. Älskar dem så. Kommer sakna dem nu när jag ska vara utan dem i 3 veckor.

Igår stack jag till Louise och hennes nya lägenhet efter jobbet. Mycket fin :) Vi drack ett par glas vin sen gick vi ner och mötte Sandra och Majsa och drog på after work. Det var verkligen jättekul att träffas utanför skolan, och nu jobbar alla så det var mycket jobbsnack, men gud vad mycket roligare än pluggsnack, även om det blev lite av det också eftersom vi har lite kompletteringar alla fyra. Men jag hade jättekul, drog iofs hem tidigt och så, men det var också skönt.

Däremot har vi sovit dåligt inatt både jag och Dan. Mycket sämre än natten innan. Låg klarvakna mellan 2 och 4, vi var väldigt nära på att stiga upp och kolla på Vänner-dvd eller något sådant. Var så hungriga med så kunde inte somna för det. Drack vatten, och lite multivitamin för att stilla hungern och efter mycket om och men somnade jag faktiskt om, vaknade vid 6.45 och sa till mig själv att det inte var någon mening att somna om för då skulle jag sova för länge säkert. Låg i natt och funderade på allt de kan tänkas fråga på intervjun och vad jag ska svara. Känns faktiskt riktigt bra nu, vet dock inte vad de kommer fråga, haha. Men jag har ganska klart för mig hur jag vill jobba och hur jag ser på barnen och sånt. Blev lite konstigt eftersom vi helt plötsligt åker till Tingsryd redan idag, men imorgon ska vi inte göra något mer än slipa och lacka stolarna. Så jag ska hinna förbereda mig lite till tänkte jag och läsa läroplanen noga!
Dan ska också på intervju på måndag, därför vi åker redan idag, och så ska vi fira Siris födelsedag. Annars hade jag nog kört fram och tillbaka på måndag, behöver Dans peptalk innan intervjun så det känns jättebra att han kunde ta ledigt från jobbet och åka på intervju samma dag som jag!
Nu håller vi tummarna för att det går vägen, hoppas de gör det också.

Dags att packa lite.

Fredag idag

08.29
Jag brukar gilla helgerna nu när Dan är hemma. Men den här veckan har jag fasat lite för helgen, eller kanske inte helgen utan mer för att intervjun snart är här och jag är så himla nervös. Fast jag tror jag var mer nervös precis efter de hade ringt. men jag sov inte bra inatt, vet inte om det berodde på den eller om jag bara hade eno orolig natt, det har jag ibland. Inte för att jag sovit jätteoroligt men lite. Imorgon ska jag sätta mig och gå igenom allt och förbereda mig, hur mycket man nu kan förbereda sig. Men har ju fått lite tips av arbetskamraterna.

Idag börjar jag sent, gillar inte det. Börjar hellre halv åtta. Idag börjar jag kvart i tio och jobbar till tre. Efter jobbet ska jag direkt till Louise som nu har flyttat in till stan. Så jag ska titta på hennes nya lägenhet och sen ska vi träffa Sandra och Majsa och gå på after work. Kanske sista gången jag träffar dem innan jag flyttar. Inte Louise, för vi måste plugga, har en grej att komplettera på examensarbetet. Vi hade G eller VG på alla betygskriterierna utom en. Så det blev inte som jag hade hoppats att vi blev godkända. Förutom den delen är jag nöjd ändå, fick ändå VG på vissa grejer så det känns ju jättebra, typiskt bara att vi inte blev godkända på allt.
Jaja det ska väl lösa sig. Får kämpa in i det sista nu innan jag flyttar.

Idag är det sista dagen med de små barnen :( De är ju för goa, men jag får väl springa in och gosa lite med dem de kommande två veckorna också haha. Fattar inte att jag ska flytta och aldrig mer komma tillbaka till den förskolan, gillar barnen och personalen och dess sätt att arbeta. Det är skönt att jag vet hur jag vill jobba i alla fall, så det kan jag svara på på intervjun.


Såhär glad är jag idag, snett leende och ser det inte ut som jag skelar??
Haha. Whatever. Bye bye!

Kissekatten

08.18
Jäger fullkomligt älskar naturprogrammet Planet earth. Han har aldrig reagerat på tv:n förut, men när vi kollar på det är han som besatt. Antingen sitter han i soffan och kollar på tvn, eller sitter han framför tv:n och tittar intresserat.

Jäger tittar på sitt favoritprogram: Planet Earth

Jaktinstinkten finns där.

Som sagt, det är intressant. Det ser ut som att han tittar på blixten som speglar, men jag tror det var en fågel där eller något sådant.


Vi gjorde en liten säng till katterna, de ligger inte där när man vill att de ska ligga där men ibland så passar den :)

Öppettider

Idag är jag slutade jobbet tänkte jag gå till banken för att få min lön, äntligen!!!!
Missade bussen så jag tänkte att jag lika gärna kan gå in till stan, det är ju inte såå långt, tar ungefär 45 min. Så när jag kommer till stan så har banken stängt. LUNCHstängt!!!! Ärligt talat. En bank mitt i stan som har öppet mellan 10-15 har lunchstängt. Jag tycker det är katastrofalt. Det var 30 minuter kvar tills de öppnade igen och jag hade verkligen ingen lust att traska runt på stan, har ändå inga pengar på kontot, än :P Så jag bestämde mig för att traska vidare till banken på Nyhem (på vägen hem). De hade som tur var öppet och ingen kö heller. När jag ändå gått ända dit så fanns det ingen anledning att åka bussen sista korta biten så jag gick. Återigen gick jag dessa 7 km hem. Stolt!! Men det var halvkul eftersom det snöade nästan hela vägen, men det var medvind nästan hela vägen, det var skönt :) Man fryser så när det blåser mot en.
Tänkte faktiskt ta och köra lite styrketräning hemma innan jag tar en dusch. Har ju både hantlar och yogamatta hemma nu så man borde passa på :) Händer alldeles för sällan.

Arbetsintervju

07.47
På måndag ska jag på anställningsintervju i Karlshamn. Jag är så jäkla nervös. Har inte kunnat slappna av sen jag fick beskedet. Har fasat (samtidigt som jag längtat) efter den här stunden. Att söka jobb har alltid varit så långt borta, att sälja mig själv är inte min starka sida. Måste tänka att det kan ju inte vara så farligt. Jag kan inte göra mer än mitt bästa. Måste bara komma på mina bra och dåliga sidor och lite sånt. Man måste ju vara förberedd. Sitta framför flera rektorer och prata om mig själv, usch, hoppas de är snälla och får mig att känna mig trygg.

Idag var jag uppe med tuppen. Har lärt mig att när jag ligger kvar när Dan stiger upp så blir jag så jäkla trött. Så jag steg upp samtidigt som honom kl. 6.30 även om jag inte behövt stiga upp förrän en timme senare. Var faktiskt redan vaken när klockan ringde också, för vi gick och la oss så tidigt igår. Somnade nog vid 22. Trots en svullen hals så blev jag faktiskt pigg och halsen gör inte ont längre. Jag har städat i köket, ofta man står och rengör spis m.m. kl halv åtta på morgonen. Men då slipper jag det när jag kommer hem sen. Jobbar bara en kort stund idag, sen ska jag till banken och hämta ut min lön för oktober och november, har lånat av mig själv i några dagar nu. Man har inte kunnat ta mig till banken för de stänger så jäkla tidigt. Men idag när jag slutar tidigt ska jag ta tag i det och få mina pengar så jag kanbetala tillbaka till mig själv. Sen ska jag gå en promenad hem tror jag.

I söndags var vi i Helsingborg på Väla och Ikea. Trevligt med en liten utflykt, man blir så trött av att bara sitta hemma på helgerna. Så fick jag lite handlat också, bara lite, på REA!!!!

Nu ska jag lyssna på Vinn Adams pengar innan jag ska göra mig i ordning och gå till bussen.