Söndag

10.06
Det känns att det är söndag idag. Trött och har huvudvärk. Var inte ens igång hela dagen igår. Jag var bara iväg på kalas för Svea i några timmar på kvällen. Ändå är jag så trött idag. Precis som varje söndag. Sov rätt länge idag, fast vaknade flera gånger på morgonen. Törstig, hungrig och lite ont i magen. Tog några digestivekex så mådde magen bra igen. Tur det.
Idag blir det mest ta det lugnt. Ska laga middag tillsammans med Dans syster E. Jag borde planera lite idag. Har ju några timmar arbetstid hemma varje vecka som jag ska planera. Är så dålig på att utnyttja dem på rätt sätt. Men ska kolla lite i min gamla VFU-pärm och sen läsa lite i tidningen Förskolan. Gör jag inte det nu när jag skrivit det här så får jag dålig samvete :P Smart av mig va?
Jag tycker den här helgen har varit seg.. kanske beror på att Dan har varit sjuk och inte orkat göra nånting. Men ibland behöver man helger då man inte gör mycket utan faktiskt vilar. Tror jag ska ta o borsta tänderna nu sen sova lite. Är sååå trött!

Ultraljud

Tänk att det här underverket växer inuti min mage, just nu!!!
Japp, det är sant. Vi väntar barn. Jag är i vecka 19. Vi är världens lyckligaste blivande föräldrar.
Idag var vi på ultraljud och fick för första gången ett livstecken från det lilla pyret. 
Eller jag har ju tyckt att jag känt av den sparka ibland, men det är väldigt diffust. Att få se det här var helt fantastiskt.
Livet är en gåva. Jag har nog aldrig uppskattat livet så mycket som nu. Jag har nog aldrig tänkt på hur alla tillfälligheter spelar in. Tänk att just det här lilla livet är vårt barn. Livet är fasiken ett mirakel.
Vi lever vår dröm och lyckan är total.
Har inte tänkt ha den här bloggen som gravidblogg utan min gravidblogg finns nu på adressen: minbebis.com/blogg/oceansoul
Men den här bloggen kommer att handla om det mesta i mitt liv. Men jag tror att den andra bloggen kommer att vara mycket aktivare än den här. Om knappt 2 veckor har det gått halvvägs och det är mycket som ska planeras och fixas. Tiden går så fort.
Nu ska jag äta mitt kvällsmål. Mat är viktigt nu och jag är hungrig hela tiden.
Glöm inte att kolla in den andra bloggen.

Shopping

16.17
Jag vet att jag för några månader sen skrev att jag måste dra ner på shoppandet och bla bla bla. Det har ju gått sådär kan jag säga. Men jag kan säga att det behövs verkligen nya kläder just nu. Så jag har inte dåligt samvete för att jag shoppat lite nytt, bara lite kanske :P
Var i Växjö igår. Mest för att hälsa på Dans mamma för sista gången i Växjö. Igår flyttade hon. Lite trist, för nu blir det längre att åka och hälsa på men samtidigt så får man se mer av vårt avlånga land då. Vi shoppade lite på stan sen käkade vi helgbuffé tillsammans med Dans mamma o hennes nya sambo sen var vi ute lite på I11 och samarkand. Dan köpte ny mobil, en som man kan surfa på, jag vet vi är lite efter men shit vad smidig. Det går ju att surfa på min mobil också, fast i princip inte för den är så seg och inte anpassad för det. Detta blev ju verkligen en liten minidator, det är rätt sjukt faktiskt. Men kul är det. Facebook är fortfarande smidigare på datorn tycker jag, men tv.nu på mobilen är verkligen smidigare än datorn, bättre överblick. Nog om det.
Som sagt så shoppade jag lite, en höstklänning, ett linne och en tröja på H&M. Sen hade jag presentkort på lagerhaus så där köpte jag värmeljus, behövs nu när det börjar bli mörkare på kvällarna. Presentkortet på Åhléns användes till en vit tekanna i keramik. Har letat efter en sån länge, så himla snygg! Sen köpte jag 4-årspresent till Svea som vi ska fira nästa helg.
Efter Växjö stannade vi en stund i Tingsryd, det blev längre än planerat. Hälsade på Amanda och Victor i huset också. Träffade hela familjen Hylse. På lördag blir det kalas och då kommer även syster Helena med familj, det ska bli kul att träffa alla igen.
Nu ska jag njuta av att älsklingen lagar middag till mig eller oss. Han har helt förbjudit mig att komma ut i köket. Vi handlade ihop men ändå lyckades han handla det som behövdes till hans maträtt utan att jag såg vad han köpte, har ingen aning om vad det kan vara han lagar faktiskt. Jag känner att nästa vecka är det min tur att laga mat. Dan har lagat mat tre gånger den här veckan. Jag föredrar ju att laga ihop men han har velat laga utan min hjälp, så söt. En dag lagade han tillochmed mat åt mig fast han själv var mätt och inte skulle ha. Jag börjar nog bli bortskämd så det får jag ta igen nu den kommande veckan, ska bara komma på VAD jag ska laga.
Något förslag? Jag har kyckling, skinkschnitzel och fisk i frysen.

Flytt?

20.38
Kanske blir det flytt inom några månader. Vi kollade på en lägenhet idag i Karlshamn. Hyffsat fräsch. Ibland undrar jag om det går att hitta superfräscha billiga hyresrätter, nej jag tror inte det. Det var väl köket som var värst, men med lite uppsnyggning och byte av handtag så kan det nog bli helt okej. Men vi får se om vi får den. Vore smidigt. även om den är något dyrare än lägenheten vi bor i nu så kommer vi ändå att spara pengar eftersom vi slipper dessa höga bensinkostnader som vi har nu. Det ska bli så skönt. Ska bli underbart att bo inne i stan, lägenheten ligger väldigt centralt, jättenära city gross och med centrum precis runt hörnet. Tänk att kunna gå eller cykla till jobbet. Åhh! Ja ja, vi får se hur det blir med det. Nu är det bara till att hålla tummarna.
Hösten är verkligen på ingång och jag är en av de få som faktiskt njuter, förutom när man vaknar på morgonen och det är mörkt, det är lite segt. Men att vi faktiskt kan sitta här kl 20 med ljus tända. Det är bara så mysigt. Längtar lite efter mina mysiga stickade tröjor (behöver dock inhandla några nya :D) och mina stora mysiga strumpor och ett täcke och höra/se regnet utanför!! Jag vet jag är tråkig, men jag längtar också efter att se träden omvandlas till orangea praktfullheter. Haha, finns det något som heter så? I alla fall längtar jag lite, om det bara kunde börja lite bättre program på tv så man har något att titta på på kvällarna. Följer inga program alls, inte nu när sommarprogrammen är slut i alla fall. Kollade på Tinas sommarkök, men vad finns det nu? Någon som har något tips?
Håller med Ellen (itsybitsyelenito.blogspot.com) om att det är dåligt med kommentarer. Är typ en som kommenterar ibland. Men visst är det fler som läser? Kanske därför jag blivit så dålig på att skriva, läser någon överhuvudtaget?

Trött

17.53
Jag är trött, som vanligt. Och lite uttråkad. Dan är iväg och kör motorcykel, på någon mc-träff och vad gör jag. Ligger i soffan och glor på tv och spelar på datorn. Latmask är jag. Har iofs röjt lite i köket och satt igång diskmaskinen. Shit vad jag är glad att jag har diskmaskinen. Tänk vad mycket tid av livet man lägger på att diska om man inte har det. Det hade ju blivit rätt mycket disk varje dag även om vi bara är två stycken och även om vi inte är hemma hela dagarna men det blir en hel del disk i alla fall. Tycker det är grymt mycket slöseri med tid att diska för hand, o det är nog inte ens mer miljövänligt.
Jag insåg precis att jag behöver nya linnen. Har boxarlinnen från JC som underlinnen. Använder de mycket men jag avskyr att de har höjt priserna, 250 spänn för två svarta linnen, det är ju faktiskt inget speciellt med dem, hur kan de vara så dyra. Kör nog hellre på H&M:s linnen, det senaste jag köpte var bra i både längd och kvaliteten känndes inte sämre än JC. Där får jag ju 2 st för 100 eller 140 kr. Det är fasiken så mycket bättre. Från och med nu ska jag bojkotta JC:s boxarlinnen!!
Imorgon är det planeringsdag på jobbet. Hoppas vi får en massa vettigt gjort. Sen efter det hämtar Dan mig och så ska vi faktiskt iväg och titta på en lägenhet. En hyresrätt. Så var det med det husletandet. Hehe, men om vi bor i lägenhet i stan tills vi hittar ett hus som vi verkligen vill ha, eller en tomt så vi kan bygga vårt drömshus så kommer vi ändå spara en massa pengar. Slippa dessa bensinkostnader som ligger på minst 3000kr/månad vore en sån lättnad. Sparar hellre det till framtiden, kommer bli en hel del utgifter nu framöver. Hoppas lägenheten är okej och att vi får den, i så fall flyttar vi den 1 december. Okej jag är sååå osugen på att flytta en gång till, packa och packa upp alla grejer och sen veta att man kommer flytta minst en gång till, men det får det helt enkelt vara värt. Vore så underbart att bo närmre jobbet och allt! Bor redan dyrt o i en stad som vi inte jobbar, vad fel det blev.

Inget vettigt

17.00
Har egentligen inget vettigt att skriva. Men kände att jag borde ta tag i bloggandet lite mer. Fast varför blogga om man inte känner något behov av det? Då känns det ju bara meningslöst. Men jag tror det kommer bli lite mer framöver, har det på känn. Idag tror jag minnsann sommaren har kommit tillbaka. Jag som varit inställd på höst nu. men det kanske är lite väl tidigt för hösten att komma redan. Svettades typ ihjäl när jag gick hem från bussen, helt slut. Inne på 4:de jobbveckan nu, så allt är som vanligt. Inte på jobbet men vardagen är igång och jag trivs, även om det ofta är fullt upp så det blir inte särskilt mycket ledig tid, men jag hoppas det blir lite bättre framöver. Ska försöka att inte boka in varenda helg hela hösten. Ibland måste man bara ta det lugnt.
Nehe nu är jag hungrig. Tror jag ska ta mig en matbit och sätta mig framför tv:n och invänta Dan. När han kommer hem ska vi handla så vi kan laga middag. Idag har jag bestämt mig för rårakor och blodkorv, det var länge sen och gud så gott det är.

Livet leker

19.13
Allt är så bra!
Många "jobbiga" saker avklarade nu. Förhoppningsvis blir det inte många fler sådana på ett tag. Åh vad jag trivs.
Livet rullar på. Åt helt rätt håll.
En vecka på vanliga jobbet avklarad. Men tiden går fort och snart är alla semestrar slut och alla barn tillbaka och fullt ös på förskolorna. Ska bli både roligt och påfrestande, såklart :P Man saknar ju de små liven!
Helgen är i antågande och söndagen är sönderplanerad. Så imorgon blir det en vääldigt lugn dag för mig. Dan ska jobba och jag ska vara hemma. Var nästan sugen på att ta en sväng till Karlskrona för mig själv, men kom på att det är Sailet och det orkar jag inte med, inte själv. Så imorgon ska jag försöka hinna med lite vettigt. Dammsuga och tvätta kanske. Gå en längre promenad borde jag göra, kanske förbi stan. Laga riktig middag och vila. Vila är nice, gör man inte så mycket i veckorna! Läsa borde jag hinna med också!
Jag vill vara uppe länge idag, blev sugen på att kolla på Sagan om de två tornen, konstigt att man hellre vill se den på tv än på DVD, hmm, har dock filmerna utlånade så kan ändå inte kolla på den nu. Men den börjar ju samtidigt som jag brukar somna så det blir nog inget med det :P
Nu ska jag njuta av denna fredagskväll med min älskling, katterna och lite kvällsmat!

Husletande

18.36
För ett tag sedan var vi på banken och diskuterade bolån. Så nu är vi i full gång med husletandet. Det är så roligt, men också ansträngande, det blir mycket tid som läggs på husvisningar, för jag antar att det lär bli en del. Har redan varit på två stycken, varav en idag. Jag fullkomligt älskade köket. Även om det var ett IKEA-kök. Men det var just upplägget på köket och färgerna. Jättemycket förvaring och mycket ytor, köksö, ugnar i bra höjd m.m. Synd att det är mycket mer som måste klaffa för att man ska vilja köpa ett hus. Planlösningen på huset gillade jag också, och sen var det hyffsat fräscht, men kanske inte tillräckligt fräsch för pengarna. Det blir nog till att leta vidare. Men det är verkligen bra att gå på många visningar, man vet när man ser det hur man INTE vill ha det och hur man VILL ha det. Huset innan dess låg alldeles för långt ut på landet, dock med fruktansvärt fin utsikt, men det är ju inte allt. Var för litet för oss, hehe. Nej helst vill vi ha 2-plan, det där med 1 1/2-plansvilla är inget för mig, rummen blir så små och hur fasiken ska man inreda dem? Antingen stor 1-plans- eller 2-plansvilla blri det nog för oss, om det inte helt plötsligt dyker upp världens bäst planerade 1 1/2-plansvilla :P
Annars då? Jo det är väldigt skönt att vara tillbaka på riktiga jobbet, idag har vi möblerat om hela avdelningen, så jag hoppas det kommer bli bättre, sen är det mycket mer som ska göras, krävs mycket planering!
Idag blev det ganska sent så nu blir det scones framför tv:n, jag är sjuuuukt hungrig, har ju inte ätit på några timmar! MAAAT!!!!!!

Helgen

18.38
Helgen börjar lida mot sitt slut. Igår hade vi fullt upp. Började med middag hos Dans pappa. Vildsvinsstek med potatis och kantarellsås. Fruktansvärt gott, som vanligt. Efter det åkte vi på 60-årskalas i Kompersmåla. Var roligt, med tipsrunda och lekar och mat, inte för att vi åt så mycket eftersom vi var ganska mätta efter steken. Men jag och Dan körde hem ganska tidigt och precis när vi börjat köra kom världens oväder. Inte kul att köra i regn, åska, dimma och mörker samtidigt. Nej fy. Men vi kom hem oskadda och det var så skönt. Dock hade jag svårt att somna för vi hade fönstret öppet p.g.a. värmen och hörde regnet smattra, när jag nästan somnat kom världens åskknall, tillochmed Dan vaknade till, haha. Jag stängde fönstret och så var det helt tyst. Fasiken vad jag älskar treglasfönster, så jäkla bra ljudisolering!
Idag hade vi inga måsten så det blev en lång sovmorgon, sov inte så länge men drack te i sängen och läste och surfade lite. Så himla skönt. Men tröttheten har inte försvunnit. Helt slut efter kalasande hela dagen igår. Men det är ju kul att man har något att göra på helgerna. Idag har vi förutom slappat också tvättat och handlat, så lite nytta har man fått gjort. Imorgon blir det upp tidigt, tidigare än tuppen. Men det är sista gången jag öppnar nu på ett tag, så det ska jag stå ut med.
Nu ska jag äta lite sen ta en dusch!!

Nu och sen

18.48
2 veckors arbete har passerat, jo det har nog faktiskt gått fort det också. På måndag bär det av tillbaka till min vanliga arbetsplats. Det ska bli riktigt skönt, där vet man hur allt fungerar och vilka regler som gäller. Den kommande terminen kommer bli annorlunda men på ett väldigt bra sätt hoppas jag. Det ska bli så roligt att få vara med och bestämma och verkligen vara en del av verksamheten, på riktigt.
Det är augusti. Sommaren börjar lida mot sitt slut. Även om det är skönt med lite värme, lätta kläder m.m. så ser jag som vanligt fram emot hösten och vintern. I alla fall hösten :) Det är så konstigt, för bara några månader sen längtade jag till att få använda mina linnen och alla andra sommarkläder, för man blir så trött på vinterkläderna, känns som att man har samma kläder varje dag. Har jag tillochmed packat ner vinterkläderna i kassar och lagt i förrådet för bara några veckor sen, och snart ska de fram igen känns det som. Fast det var ett bra sätt att få ordning i garderoben, färre kläder = bättre ordning. Så det blir nog likadant till vintern, då byter vi plats på vinter- och sommarkläderna. Men vad jag fram emot ruggiga höstkvällar med tända ljus och mysa ner sig i soffan med gosiga sockor och koftor. Kanske är jag tråkig men samtidigt älskar jag det. Frågan är hur jag ska orka ge mig ut på promenader, måste röra på mig mer, är redan nu alldeles för dålig på det, haha, usch säger jag bara.
Men jag ska inte klaga på sommaren, den är ju mysig och just nu är mitt liv bättre än det varit på länge, jag undrar faktiskt om jag någonsin mått så bra som jag gör nu. Det är underbart. Inte kunde jag tro att man efter 5 år fortfarande kunde känna nyförälskelse. Jag har världens bästa pojkvän, sambo och livskamrat. Jag kan inte se en framtid utan honom. Mitt allt. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna spendera varje minut med honom utan att tröttna. Varenda dag när han lämnar mig på jobbet så längtar jag tills kvällen då vi ses igen. Och inte på något jobbigt sätt, det är ju inte så att jag plågas hela dagen och går runt och tänker på det hela tiden. Utan bara på ett bra sätt, för jag njuter av varje sekund med min älskade.
Just nu letar vi hus och jag bara längtar tills vi har något som verkligen är vårt på riktigt, att göra vad vi vill med.
Älskling, vi är bäst!