Bättre

13.57
Känner mig lite bättre nu. Som man brukar göra mitt på dagen när man är förkyld. Morgon och kväll är värst.
Har pluggat, sökt ett jobb och käkat :) Fått lite vettigt gjort. Nu känner jag mig konstigt nog lite rastlös. Har börjat packa lite, inte så mycket man behöver ha med sig. Måste dock bestämma vilka kläder jag ska ha på mig imorgon. Alltid lika jobbigt. Bäst att bestämma sig innan man åker hem, annars tar man med sig en massa o måste bestämma sig sen. Nej tack.
Det har snöat idag. Jag blir alltid glad av snö.
Shit vilken vintermänniska jag är. Jag älskar att det mörknar tidigt. Gillar inte att det går mot ljusare tider. Jag borde nog på i norrland. I alla fall på vintern. På sommaren blir det ju aldrig mörkt där. Haha. Även om det är jobbigare att ta sig fram bland all snö och is så gillar jag att gå en promenad i kylan, höra snön knastra under fötterna. Det är verkligen underbart. Folk får gärna tycka jag är konstig. Men alla är olika. Jag är en vintermänniska. Jag ser fram emot helgen då jag ska åka pulka!!!!!! Iofs tycker jag nog det är roligare att bara slänga mig i snön och bara ligga där och njuta, tills det blir för kallt. Tror jag ska göra det också :)
Dan ska tydligen vara ledig på måndag. Kanske ska stanna i Tingsryd tills dess??? Då kanske jag kan klippa mig?? Om de har någon tid vill säga. Blir nog svårt att boka tid samma dag kanske??
Jag gillar att det ska bli en fyradagars helg med min älskling. Sen vet jag inte hur det blir nästa helg, men då är det ju klämdag. Om han inte ska jobba den så kommer han endast att jobba 2 dagar nästa vecka. We Like!

Matt

09.41
Igår började jag känna av en förkylning. Nu är den något värre. Tung i huvudet.
Men har ju varit på väg att bli förkyld många gånger i höst men det har inte blivit något av det.
Är nästan så man är sugen på att bara vara hemma och chilla över nyår och bara skita i allt. Vad är nyår att fira egentligen. Men jag vill hem och träffa min familj, saknar dem redan. Sen ska vi hämta en vagn åt Daniel o Siri.
Eftersom det inte blev så mycket pluggat i går så ska jag plugga idag. Sista dagen jag har möjlighet att plugga innan den ska in. Kanske får sitta på söndag kväll också. Kika igenom innan vi skickar in.
Annars ska jag nog inte göra någonting idag innan Dan kommer hem. Jag ska bara sitta här i soffan och ta det lugnt. Ta en kopp ingefärste sen kanske, det ska ju vara bra mot förkylning.

Plugg, eller not!

15.44
Idag var det meningen att jag och Louise skulle plugga. Haha. Vilket skämt. Har man inte träffats på en vecka, vi som träffats nästan varje dag i flera veckor, så babblar man om en massa annat. Så nej det blev inte mycket gjort. Fast vi visste inte riktigt vad vi skulle göra heller. Vi gjorde lite småpill. Sen bestämde vi oss för att sitta och läsa igenom det själva imorgon. Det är svårt att läsa igenom det tillsammans. Då bara babblar man om en massa.
Men det var roligt att träffa henne och snacka om en massa annat :)
Dagen har gått jättefort bara för det. Om en timme kommer älskling hem :)
Det blir nog en chillkväll ikväll också. Ska se färdigt Shutter Island som vi började kolla på igår. Nu ska jag börja med maten. Idag kör vi lite fuskkäk. Färdigmarinerade kycklingklubbor med ris och nån sås (får se vad jag hittar på för sås) :)

Året närmar sig sitt slut

07.56
Vänner, hur går det bloggandet? Många bloggar jag har läst förut står helt still. Självklart ska man inte blogga om man inte vill eller känner för det. Men jag saknar läsa om ert liv. Vi syns ju inte så ofta.

Idag kommer Louise hit. Då ska banne mig uppsatsen bli klar. Som sagt så ska den bara läsas igenom, men förmodligen kommer det bli en del ändringar. Man blir aldrig nöjd.

Gårdagen flög iväg. Och jag vet inte riktigt vad jag gjorde. Dan och jag gick ju till Eurostop. Handlade en flaska ekologiskt vitt vin. Fick en svag känsla av att det var det vinet jag drack i Karlstad. Tror också att det var jag själv som drack vinet, fast en liten flaska. Men jag kan också vara helt ute och cykla. Hoppas det är gott i alla fall.

Gick, tyvärr, inom JC och då hade de rea på en tröja som jag har sagt innan att om det kommer vara rea på den sen så ska jag köpa den. Så jag var ju tvungen :P Halva priset var det. Det var en sån jag köpte gråmelerad (som jag trodde jag fått en fläck på som inte skulle gå bort, men det gjorde den). Lång med krage och snören. Nu var den svart med rosa snören. Haha rosa!!! Men det är lite roligt. Stör jag mig på den får jag väl ta bort dem. Jag älskar tröjan. Så mjuk och varm. Eftersom det är enliten krage på den är den även väldigt skönt att ha med halsduk om. Jag tycker ibland att det blåser in lite genom halsduken, men med den här tröjan under blir det jättevarmt och skönt. Så nu har jag två "likadana" tröjor i olika färg och jag är nöjd. Fast plånboken är nog inte lika glad. Men det var bara den lilla grejen. Nu blir det till att spara/snåla!!!

Promenad

14.44
Nu har jag precis varit ute och gått en promenad. Jag trodde det skulle vara kallt eftersom det stod på vackertvader.se att skulle vara ca 10 minus ute. Antingen är man van vid kylan eller visade vädret fel. Jag skulle egentligen bara slänga soporna och sen gå till Lidl för att köpa ett franskbröd till middagen idag (köttfärsfyllt franskbröd). Men de hade inga. Jag blev lite sur men tänkte att eftersom jag inte har något att bära så kan jag lika gärna gå en runda. När jag kommit en bit inser jag att det är ju inte så jobbigt att gå till MAXI, så det gör jag. Löser in min bingolott och handlar franskbröd och rostbröd. Riktigt skönt med en promenad alltså!
När Dan kommer hem och vi har käkat middag så ska vi gå till systemet och handla till nyår. Blir inte så mycket, men en flaska vin blir det nog för min del. Vitt vin, i somras drack jag bara rosé. Jag och Dan drack ett vitt vin när vi var i Karlstad tror jag och det var verkligen såå gott. Vet inte om det var själva vinet eller om det var för att det var så länge sen man drack det som det var så gott. Kommer tyvärr inte ihåg vad det hette, tror det var ett säsongsvin så det finns nog inte. Men jag ska nog hitta något smaskigt. Något förslag?
Nu ska jag ta några drag med dammsugaren. Imorgon kommer Louise hit. Inte så dammigt eftersom katterna inte är här men lite smuts i hörnen ser jag :P

28 december

10.14
Så jäkla skönt med sovmorgon faktiskt. Har inget att stiga upp till så jag ligger kvar när Dan går till jobbet. Tog dubbla täcken och sov vidare när han stack. Okej, jag sover inte jättebra när jag väl har vaknat. Men sötis hade hällt kaffe i en termos så när jag vaknade vid nio slog jag på tv:n och hämtade lite kaffe och pepparkakor och låg kvar i sängen och kollade på Vem kan slå Filip och Fredrik? Rätt soft. Hade självklart varit mysigare om älskling också varit med men men.

Idag är jag på bättre humör än igår. Inte för att jag var på dåligt humör igår men jag var så uttråkad.
Idag känns det bättre. Ska dona lite. Vi får se vad som blir av. Har glömt min plattång i Tingsryd. Tur att vi ska dit igen på fredag. Men håret ser verkligen ut som kom-och-hjälp-mig som mamma hade sagt. Tur att det är vinter och att man har mössa på sig utomhus :)

Nehe om man skulle läsa lite bloggar och sedan sätta igång med dagens bestyr :)

Julafton i bilder


Mamma och Älskling klär granen på julaftons morgon.


Jäger tittar på snön.

Glöggmys
Glöggmys.


Gosigt.


Kalle Anka-mys.


Tomtenissa.


I väntan på fler klappar.

Julen 2010

10.21
Då var julen över. Shit vad fort det gick. Och inte fick jag någon julkänsla heller. Men jag hade en massa julkänslor vid första advent så jag lever på dem :)
Har varit riktigt skönt att i princip inte ha suttit vid datorn alls över julen. Ser nästan fram emot nyår då vi åker till Tingsryd igen. Har visserligen inte lika fullt upp då som vid julen men det blir inte att man sätter sig vid datorn när man är rastlös utan då gör man någonting annat, som att sitta i soffan, snacka skit med päronen eller gå en sväng. Finns lite fler att umgås med i Tingsryd, konstigt nog. Ibland är det skönt att ha folk omkring sig, men jag älskar att bara vara jag och Dan i lägenheten utan något som stör.
Den 22:a tog jag då bussen till Växjö för att gå på bio med Ellen. Att träffa Ellen är alltid som vanligt, jag älskar det. Även om vi bara ses några gånger om året så är det som vanligt. Okej man lever två helt olika liv men shit vad vi känner varandra ändå. En hel barndom ihop. Längtar tills vi kan ses lite oftare. Att ta sig mellan Halmstad och Stockholm är varken lätt eller billigt!!! Bion var bra, Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Den var inte så stressig som de andra filmerna har varit. De gjorde helt rätt med att dela upp sista boken i två filmer. Annars hade det blivit väldigt stressigt!!!
Den 23:e hade jag fullt upp. Startade dagen med att käka frukost med Amanda och Victor på Börjes, på hyllan. Det är ett måste när man är i Tingsryd. Höll mig mätt väldigt länge på det. Efter frukosten blev det systemet och sedan handlade vi inför kvällen på Börjes. Det blev kotletter, gräslök och scharlottenlökssås med klyftpotatis. Vi hade uppesittarkväll med Bingolotto och gottis. Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med björnbär. Blev proppmätt och orkade inga chips knappt. Bingolotto är verkligen tråkigt!!! Vi orkade inte ens kolla färdigt. Blev trött av all mat och efter sista bingospelet gick vi faktiskt hem. Haha. Rättade lotten dagen efter och vann.... en ny lott!!!! Jaja, funderar på att kolla på det den 30:de då är det bara i 2 timmar och då är Dan och jag här. Man behöver ju inte spela bara för att man får en lott. Kan ju bara rätta den dagen efter. Vi får se hur jag gör :P
Det gick bra för Dan att köra med katterna och allt. Vädret var ju inte så illa som vi befarat. Men det tog 3 timmar att köra.
Julafton spenderade jag med min familj<3
Daniel, Siri och barnen kom till mamma och pappa och shit vad stora det börjar bli. Ester skulle lika gärna redan kunna gå i skolan. Hon är ju lite lillgammal också :) Svea var som vanligt lite blyg men efter en stund var hon gamla vanliga mysiga Svea. Ilon är helt galen i alla djur, det kryllar ju av katter hos oss när vi har våra katter där också. Hon är så intresserad av dem och klappar dem jättefint. En riktigt gosig liten plutt det också :)
Jag har älskar min familj!!
Juldagen spenderade vi i Karlshamn. Jag fick träffa den mesta av Dans släkt. Vi åt gott och på kvällen stannade lite folk kvar och vi spelade spel. Spelade ett nytt spel som jag aldrig testat: Besserwisser. Det var kul. Sen spelade vi Med Andra Ord. Mitt älsklingsspel. Sen avslutade vi med frågespelet Sverigespelet. Jag vann!!!!! Det trodde jag aldrig i det gänget med supersmart folk.
Igår var vi hos Dans pappa sen åkte vi tillbaka till Halmstad. Katterna är kvar i Tingsryd. Dan är på jobbet och jag har uttråkad. Igår hade jag tänkt ut en massa saker jag skulle göra om de inte ringde och ville att jag skulle jobba. Men som vanligt blir man inte sugen på att göra det sen. Men jag kommer nog bli så uttråkad att jag gör det i alla fall. Ska städa lite, packa upp väskan, packa upp en del av julklapparna. Sen blir det paj till middag idag. Det är kallt i lägenheten och ensamt. Det blir konstigt när katterna inte är här. Men men man ska väl njuta kanske. Måste plugga i veckan med. Bli helt färdiga med arbetet och skicka in det också kanske.

Seg

11.29
Om drygt en timme ska jag börja traska till bussen. Ska ta ut pengar på vägen för jag är osäker på hur mycket bussen kostar, så i värsta fall får jag ladda mitt busskort. Så störigt att man inte kan se på varken hallandstrafiken eller länstrafikenkronobergs hemsida hur många zoner det är mellan Halmstad och Växjö, bara för att det är mellan länen, åhhh hade velat ha en zonkarta över båda länen. Men iofs finns det en för halland och en för kronoberg så är det ju bara till att sätta ihop dem, eller hur borde det vara så. Men sen är det konstigt för de har olika priser i halland och kronoberg. På Länstrafiken kronobergs hemsida står det att när det är över 10 zoner så blir det samma pris.. men i halland så finns det en jäkla massa olika priser och massa fler zoner. Dock tror jag att de går efter länstrafikenkronobergs priser eftersom de är de som kör bussarna. Jävla krångligt. Haha. Jag är i alla fall glad över att jag inte ska åka tåg eller nåt. Blä! Men jag ser inte fram emot att åka buss i 3 timmar, men det brukar vara ganska avkopplande. Har ingen direkt tid att passa, ska ju inte byta buss i Växjö. Har laddat upp inför bussresan med nyponsoppa och små saffransbullar. Funderar på att bre ett par mackor också. Har även tagit en åksjuketablett, då kanske jag kan läsa lite eller lösa lite japanska korsord på vägen. Men vi får väl se.
Har druckit kaffe så huvudvärken är på väg bort och jag har med mig ibumetin ifall den återkommer. Varför blir jag ofta seg och får ont i huvudet när jag bara är hemma? Min kropp behöver aktiveras, jag behöver göra någonsting. Kanske blir bra med en liten promenad.

Nu ska jag springa ner till tvättstugan och se om det finns någon tvättid på kvällen den 26:e.


Jullov

08.22
Sista jullovet. Eller jag vet inte om jag kan kalla det jullov. Har man haft jullov när man gått på högskolan. Njae. Förra året har jag för mig att det var rätt okej, inga större uppgifter över julen. Men nu har vi tagit lov från uppsatsen. Det enda som är kvar är att läsa igenom det noga så att det inte är några slarvfel eller något vi glömt att ta med och så. Dock är det väldigt svårt att slappna av. När jag ska sova snurrar arbetet runt i huvudet. Men nu ska jag hem till Tingsryd och tar inte med några pluggsaker. Det ska bli skönt. Idag ska jag på bio med Ellen. Sen imorgon har jag fullt upp. Handla, laga mat och ladda upp för en mysig uppesittarkväll. Julmys i allra högsta grad.
Långa dagar blir det, kanske är dags att vända lite på dygnet snart.
Kommer vara skitnervös för Dan ska ut och köra de kommande dagarna. Alltså egentligen ska man inte ge sig ut alls. Men hur kul är det. Han hade fått sitta i vår lägenhet, ensam, annars. Imorgon eftermiddag kör han från Halmstad. Han kommer ta med katterna så han tar det "stora" hållet, via Ljungby och Växjö. Bättre vägar än Älmhult-hållet. Men när det snöar, blåser och är mörkt är det inget håll som är bra. Jag kommer vara såååå nervös. Men han kommer att köra lugnt. Sen har vi bestämt att han ska köpa en skyffel, reflexväst och lite sånt. Måste lägga in en extra varm jacka i bilen också. Man måste förbereda sig på allt. Inget vidare att köra med en gammal bil heller utan antispinn och ABS och allt. USCH!!!!! Jag håller tummarna på att han inte kör fast någonstans. Sen är det julafton och han ska till Karlshamnn. Inte lika långt men avståndet spelar egentligen ingen roll. Både juldagen och annandag jul ska vi ut och köra också. Jävla jul, vi får köra fram och tillbaka till Blekinge och Småland. Men det är sista julen. Sen bor vi också där borta :)
Nehe kanske man skulle ta tag i städandet och packandet.
Ser inte fram emot att gå till bussen och stå och vänta på den i den här kylan. Jag kommer frysa fast. Den brukar ju vara typ 20 minuter sen i vanliga fall, hur kommer det bli idag då!?? Och man går ju alltid dit i tid för att verkligen veta att man inte missar den. BRRRRRR!!!! Och så ska jag åka till ett ännu kallare Småland. Fy fan vad jag kommer att frysa när jag ska sova utan Dan :(

Come on!!!!

15.04
Jag vet att alla mina inlägg i princip bara handlar om den här jävla uppsatsen. Men all tid går åt till den just nu.
ÅHHHH!!! Ena sekunden tycker man att allt ser bra ut och man är nöjd. Nästa sekund tycker man att det är helt åt helvete!!!
Tror det kommer bli bra med ett lite break nu i jul. Några dagar i alla fall. Imorgon är sista dagen innan jul. All text ska vi ha färdig. Ja i princip ska det vara helt färdigt, men sen är det ju som alltid, man kan sitta och pilla med meningsbyggnader och allt i all oändlighet. Men imorgon är sista dagen vi sitter innan jul.
På onsdag åker jag till Tingsryd, iofs på eftermiddagen så jag hinner sitta lite på förmiddagen och plugga. Sen tar jag paus till mellandagarna. Sen efter nyår ska den in!!!!!
Men som jag sagt innan, jag tycker det har varit en rolig termin, att skriva ett arbete har aldrig varit såhär kul förut, men det är fasiken inte lätt. Trodde INTE det skulle vara en så stor process att förändra det vi redan skrivit. Självklart blir det inte bra direkt, men att man måste läsa allt såhär mycket, nej det trodde jag faktiskt inte.  Men snart är jag färdig.
Sökte tre jobb i helgen. Ska söka ett jobb till idag. Dock ett vikariat, men det är bättre än inget. Tror det är svårt att få jobb utan kontakter så jag tror jag får ta mig in på arbetsmarknaden via vikariepoolen. Men det kan vara bra det med, att se olika förskolor.
Idag jobbar Dan till 18.
Jag är trött!

Together Forever

18.07
Jag är kär. Så kär. Jag är så lycklig tillsammans med min älskling.
Varenda sekund jag spenderar med Honom är underbar.
Innan gick vi en runda i mörkret, i snön, i kylan. Jag kunde inte låta bli att le. För jag njuter verkligen av att bara vara.
Det spelar ingen roll var jag befinner mig så länge jag är med Honom.
Amor Vincit Omnia




Uppsatsen är snart klar.
Handbollsdamerna verkar förlora EM-finalen :(
Men de är duktiga. Jag är stolt!
Efter matchen ska jag ta ett varmt bad, sen ska jag gosa ner mig i soffan med min älskling och mina gosekatter.

Snökaos

12.31
Jag antar att Halmstad inte är det enda stället i Sverige med snökaos idag. Äntligen har snön kommit hit igen. Den smälte nästan bort förra helgen och kvar var bara is. Men nu har vi mer än dubbelt så mycket snö som vi hade innan. Men det är inte roligt ute på vägarna. Ska ni ut och köra så var försiktiga. Jag har kört ett par mil idag och det var inte roligt. Tur att det var så pass lite trafik på vägarna så det var bara till att koncentrera sig på sig själv. Och det räckte gott och väl. Har varit hos Louise. När jag skulle ut från dem så körde jag fast. Det var liksom isbana under all nysnö så hjulen bara spann. Men Louise och hennes pojkvän kom till undsättning och puttade iväg mig. Tur det!!! Sen försökte jag att undvika att stanna på hela vägen för jag ville inte köra fast igen. Behövde inte stanna förrän ett rödljus i Halmstad och där var det inte is. PUH!!!!!
Så nu stannar jag inne resten av dagen och låter bilen snöa fast haha. Får väl se om Dan kommer ut med den imorgon och om vi kommer till Helsingborg. Men vädret skulle inte bli så dåligt imorgon och då har de väl hunnit skotta bort den också. Vi bor ju ändå i Halmstad, här skottar de direkt. Inte som i Tingsryd, haha.
Nog talat om vädret.
Nu ska jag käka lite lunch sen blir det plugg innan jag ska städa och laga middag!!!!
Idag är jag på lite bättre humör än igår. Tur det, för jag gillar inte att vara på dåligt humör :P

Inte min dag

11.53
Idag är det verkligen inte min dag.
Har inte lust med någonting.
Helst skulle jag nog bara vilja krypa ner i sängen och sova. Trots att jag inte är ett dugg trött.
Tiden sniglar sig fram. Det är ju tur att jag ska till skolan och faktiskt göra något idag. Hade fått panik av att bara sitta här o vänta på att Dan ska komma hem. Arbetet står still, kan inte göra så mycket på egen hand och man behöver faktiskt paus ibland. Vi har aldrig paus, vi pluggar jämt. Man får inte avstånd och blir verkligen blind på texten.

Det nya livet

08.29
Det är mycket att tänka på nu.
C-uppsatsen ska bli klar.
Samtidigt ska jobb ska sökas vilket innebär att CV och personliga brev ska skrivas.
Flytten ska planeras. Det ska packas och rensas.
Längtar verkligen till C-uppsatsen är ur vägen. Även om det varit en ganska rolig men väldigt jobbig process.
Men då kan jag fokusera på mitt nya liv. I En ny stad. Kommer kännas konstigt att flytta till en liten stad. Jag kommer nog längta till något större. Men jag kan verkligen fokusera på att söka jobb.
Igår kom det ut flera stycken förskollärarjobb på ams. I Ronneby och Karlskrona. Hade varit perfekt att jobba i Ronneby. Är så sugen på att jobba!!! Så jag ska sätta mig och skriva färdigt mitt CV. Skrev lite igår men måste skriva personliga brev. Det tar tid att söka jobb. Jag har inte mycket erfarenhet. Men jag har utbildning och jag har viljan. Första gången i mitt liv som jag verkligen VILL jobba. Känns så jäkla skönt. Jag vill tjäna pengar och ha en sysselsättning. Det ska bli spännande. Hoppas det kommer ut fler jobb, för jag vet att det är svårt att få jobb, särskilt utan kontakter.
På något sätt önskar jag att vi skulle flytta precis när jag slutat. Det är så mycket lättare att både få en intervju och få tid till att gå på en intervju om man är i stan man söker i. Det är inte det lättaste att ta sig till Ronneby från Halmstad. Men det går om man vill :)
Till gårdagens bankproblem. Det var som en kompis kommenterade. Jag hade blivit utsatt för bedrägeri. Inga pengar har försvunnit från mitt konto. Tur! Men det är ju lite läskigt. Det var lite komiskt när jag ringde:
- Hej! Det här är Jasmine Hylse. Det är så att mitt kort har blivit spärrat, men jag har inte spärrat det. Vet ni vem som gjort det?
- Ja, det har jag gjort!!!
Och så förklarade hon. Tycker det verkar vara ett bra system, de kan liksom se direkt om någon försöker fiffla. Så spärrar de mitt kort. Även om det kan bli lite jobbigt när man ska använda kortet och ser att det inte fungerar är det ju skitbra att de kan se det och sen fixa det. Tack Handelsbanken. Jag gillar min bank!!!
Nu ska jag ta en dusch sen ska jag plugga innan sista handledningsmötet idag. Undra om det ger oss något eftersom vi har ändrat en massa sen vi skickade in.

Flytta

08.52
Den 15 februari flyttar vi.
På min födelsedag.
Eller ja den 15 får vi tillträde till den nya lägenheten. Vi behöver inte vara ute ur vår nuvarande förrän den 1 mars. Rätt skönt att ha tid att städa efter att alla saker är utflyttade. Men vill helst slippa köra flera lass så vi tar nog alla grejer på en gång.
I lördags var vi och kollade på två lägenheter. Varav en föll oss i smaken :) En 2:a på 61kvm. Vi som hade tänkt flytta till något mindre och billigare. Men så blev det inte. Men ärligt talat, vi är nöjda. Den var fräschare än lägenheten vi bor i nu och det finns DUSCH!!! (nu har vi badkar, vilket jag avskyr) Vissa saker betalar man extra för. Är ju nära till centrum också, dock är kanske inte centrum i Ronneby något att hurra för. Men ja vi tänker bo där tills vidare. Sedan får man helt enkelt se var man får jobb och kanske flytta dit då. Det är en senare fråga.
Stort sovrum var det med så vi kan ha en dubbelsäng!!!! Nästan lite väl stort sovrum, vardagsrummet är därmed ganska litet, men tror det kan bli mysigt.
Idag är jag hemma... tråkigt. Önskar vi hade alla resultat så att vi bara kunde skriva färdigt arbetet. Suck. Nu står det i princip still, vet inte riktigt vad vi kan göra. Men stirrar ju sig blind på texten. Men ska kika lite på den.
Ska också ringa banken idag. Fick en chock igår när jag inte kunde betala maten. Tur att Dan var med och kunde betala istället. Jag fattade ingenting. Trodde nästan att jag hade för lite pengar på kontot, fast jag inte kunde förstå det. Trodde jag hade betydligt mer än vi handlade för. Och visst hade jag det. Jag kom hem och såg att jag fått ett nytt kort hemskickat. Jag kände mig ännu mer som ett frågetecken. Mitt kort går ju inte ut förrän 2012. Så loggar jag in på banken och ser att jag visst hade pengar så det skulle räckt till fler handlingar och att mitt kort är spärrat. Skitläskigt faktiskt. Jag har INTE spärrat mitt kort. Så nu ska jag ringa banken och så ifall de kan se hur mitt kort har blivit spärrat?

Biscotti

Idag har jag bakat biscotti.
Har jag tråkigt så bakar jag. Sån är jag, nuförtiden.
Det blev ingefära- och kanelbiscotti.
Ser nästan ut som små skorpor. Det är det ju nästan också. Fast något sötare.

Hemmagjorda Hamburgare

Förra fredagen gjorde vi egna hamburgare och egna hamburgerbröd. Jag tog ju kort och allting men glömde lägga in dem så jag gör det nu.
Tillbehören (allt utom dressingen)



Mumsigt var det!!




Rengöring

08.57
Någon mer än jag som kollade på PLUS igår?
Jag blev nästan sugen att kl 22 sätta igång och rengöra hela köket (och badrummet) med diskmedel. Det verkar ju vara ett sjukt bra rengöringsmedel. De dyra medlen gör ju inte rent på djupet. Det var faktiskt riktigt äckligt. De testade Cillit Bang, Mr Muscle och vanligt diskmedel. Vi har Mr Muscle som köksrengöring. Jag tycker det är smidigt att bara spraya på. Men jag ska nog köpa en tom sprayflaska och blanda diskmedel och vatten i den istället. För det var grymt vad Mr Muscle och Cillit Bang INTE gjorde rent. Usch!!!!! Jag kan äntligen förstå varför folk har fobi för disktrasor. Det var ÄNNU äckligare. Antingen byta trasa ofta, eller diska eller koka den.
Jag tror jag ska rengöra hela köket och koka vår disktrasa och sen sätta igång och baka lite.
Väntar på att Louise ska ha lagt till lite på uppsatsen. Sen ska jag lägga in lite jag skrivit och fixa lite saker innan den ska skickas in till handledningsgruppen (igen). Nästa vecka får vi de sista resultaten och kan sammanställa arbetet.

Tiden springer iväg

18.21
Jag hinner ju inte blogga!!! Pluggar dagarna i ända och är helt slut på kvällarna.
Men jag gillar det också. Även om det är mycket att göra så gillar jag att ha något för mig hela tiden.
De senaste dagarna har jag kört mycket bil. Lite halvkul i det här vädret, nej usch! Men det är verkligen bra träning. Har också fått öva mig på att hitta. Har inte kört fel en enda gång fast jag kört på en massa ställen jag aldrig kört på innan. Kört till Helsingborg två dagar, där har vi kört fel ett antal ggr förut, men äntligen hittaede vi rätt direkt. Sen har jag kört Dan till olika jobb och hämtat honom också.

Idag körde jag till flygstaden från Louise, gick finemang, trots halkan och nya vägar. Blev lite shoppat. Mina skinnstövlar som jag har tyckt fungerat väldigt bra mot väta har börjat läcka in en massa vatten så jag var bara tvungen att ha ett par nya skor. Så det blev ett besök på skopunkten. Gick också inom Jysk och köpte två röda handdukar, lite julig ska väl toaletten också få vara. Var bara tvungen att gå in på ÖB med, väntade på att Dan skulle sluta jobba, så jag fördrev lite tid. Hittade något som jag diskuterat om förut här på bloggen. Schampooflaska med pump. Jag skulle gå in och köpa lite billigt schampoo för färgat hår tänkte jag. Jag är inte så kräsen med bra märken och sånt. Så hittade jag en stor flaska (900ml) med pump, för färgat hår, för 30kr. Snacka om att jag blev nöjd. Nu behöver jag inte köpa schampoo på JÄTTELÄNGE och jag fick en flaska med pump. Jag som nästan tänka köpa en 1,5 liters flaska för 250 kr. Nu vet jag var jag ska handla schampoo :P Om jag gillar doften. Jag luktade aldrig men jag tänkte att det spelar fan ingen roll för det var såå billigt :P

Tillbaka till skorna. Hade ju några krav när jag letade. Eftersom mina stövlar (som var vattentäta innan) var så hala så var det ett par skor med mönster under, som jag ville ha. Det var mitt viktigaste krav. Sen ville jag gärna ha dem lite födrade och att det skulle vara en känga med lite högre kant. Ville inte köpa de allra billigaste p.g.a. kvaliteten. Men sen ville jag ju självklart att de inte skulle läcka in eftersom mina andra skor jag använder gör det. Men det är lite svårt att testa så det fick jag bortse ifrån :( Men jag tog de som var skönast och med mönster under. De var inte de snyggaste jag hittade men jag kände faktiskt att mönstret och hur sköna dem är väger tyngre. Och de var inte fula heller. Här kommer en bild på dem.

Den senaste veckan i bilder


Häromdagen gjorde vi ju pizza. Såhär blev vår pizza med kebab, lök, bacon, champinjoner, ananas och paprika.
Den blev lite bränd i kanterna, men de är ju ändå inte goda :P


 
Min nya tröja!!! Skitsvårt att få en bra bild på den, man ser ju inte hela. Kanske kan ta en bild på hela mig, tycker den är så mycket snyggare då. Det roliga är att jag höpte den för att kanske ha att sova i. Sen när jag provade den så fullkomligt älskade jag den så jag tycker den är alldeles för fin för att sova i :) Länge sen jag köpte en rockig tröja med, jag hade nästan glömt hur snyggt det är! Måste börja använda alla mina andra bandtröjor!


Första advent hade vi städat och julpyntat och avslutade dagen med julgodis och glögg. Mums.

 
Såhär vackert var det i Småland när jag körde hem förra helgen. Jag undrar om Halmstad är den enda staden i Sverige som inte fått särskilt mycket snö än.

Amanda och Ilon i fredags när vi var barnvakter!

Ester gör sallad, till förra fredagens spaghettigratäng!

Fredag

10.21
Humöret var inte på topp, varken igår kväll eller i morse. Men det är mycket bättre nu.
Jag tyckte dagen skulle bli jobbig på grund av en massa måsten. Ringa några samtal, plugga, plocka in tvätt baka, sälja bok m.m. Men det känns bättre nu. Har dock inte gjort mycket av det där än. Bara pluggat lite och plockat in tvätt (samt strukit det som skulle strykas) men ska strax sätta igång på riktigt med pluggandet. Skulle ringa lönekontoret och fråga var mina pengar håller hus. Fick reda på att det inte bara var jag som inte fått mina pengar. Känner mig inte lika stressad längre. Skickade iväg ett mail till dem. Svarar de inte så får jag ringa i nästa vecka. Ska ringa ICA om ett nytt ica-kort, tror jag har skullat göra det i typ 3 månader men jag är för lat, handlar ju nästan alltid med Dan så han kan ju ta det på hans kort. Jag har ju en fruktansvärd fobi för att ringa så vi får väl se, tror inte jag gör det idag. Alltså jag HATAR verkligen min telefonfobi. Det är inte att jag tycker det känns lite jobbigt. Jag mår fysiskt dåligt av det. Jag vet att det bara är att göra det och allt. Men för mig är det fruktansvärt. Det känns alltid bra när man har gjort det, men oftast försöker jag att lösa det på ett annat sätt, så att jag slipper ringa. Jag tycker det är mycket lättare att prata med någon face to face. Tacka vet jag mail och sms nuförtiden. Har självklart ingen fobi för att ringa till såna jag känner, men då får jag känna dem väl :P
Nog om det.
Idag ska jag baka min älsklingsjulkaka som jag och Dan gjorde tåv stycken förra året och åt upp helt själva. Pepparkakscheesecake med apelsinsmak. För imorgon kommer mamma och pappa så då ska vi bjuda på den och god middag. Sen ikväll blir det en riktigt god middag. Vi ska göra egna hamburgare från scratch. Kommer ihåg sist vi gjorde det, det var så fruktansvärt gott. Vi gör hamburgerbröden själva också. Åh vad jag längtar till det är färdigt. Hade planerat att göra äppelchips i veckan då vi inte hann det i söndags eftersom skinkan skulle vara inne i ugnen i flera timmar och det skulle äppelchipsen också. Men tror inte jag vi hinner det idag heller, Dan vill vara med så det blir nog lite tajt. Får kanske bli på söndag istället.

Igår pluggade jag och Louise på stadsbiblioteket. Sen åt vi lunch på stan och shoppade lite. Blev lite mer shoppat än jag hade tänkt. Men bara billiga saker :P Och saker jag planerat att köpa, förutom en tröja för 50 kr, men den var sååå snygg och sååå billig så jag tyckte att jag behövde den och jag var nöjd. Det var en stor pösig t-shirt med Guns ´n roses tryck! Sen köpte jag doftolja till vår aromalampa. Har letat som fan efter god doft och juldoft för våra var slut. Och äntligen hade de fått in det på indiska!!! Sen köpte jag min favoritglögg: GodJul-glögg på systemet samt en kalender för nästa år. Man har ju redan vissa saker inplanerade nästa år så det blev en jättefin med lite höstmönster, starka färger och sen en hel sida per dag, lite skillnad mot min pyttelilla kalender jag hade nu som är riktigt sönder också.

Uppsatsen kallar...


1 december

09.51
Sitter här med en gosig, spinnande katt i knät. Han värmer mig i kylan.
Är självklart inte på topp idag, gick väl att lista ut eftersom gårdagen var så bra. Har pluggat lite men ska snart sätta igång ordentligt. Hopaps motivationen återfinner sig.
Var inte pigg när jag vaknade. Jag menar inte att jag var trött, jag kände mig bara allmänt seg i hela kroppen.
Det var skönt att jag inte hade någon tid att passa för då kunde jag njuta av att ligga kvar i sängen och kolla på första avsnittet av Julkalendern tillsammans med älsklingens om åt frukost. Jag gillade faktiskt den.
De senaste åren tycker jag att julkalendern har varit så himla barnslig, men den här verkar vara i stuk med Mysteriet på Greveholm, Ronny och Julia och Håkan Bråkan som alla var riktigt bra. Okej, kanske inte kan säga särskilt mycket efter ett avsnitt, men skämten var roliga och jag tycker verkligen den passar alla åldrar. Jag kommer att titta på de kommande avsnitten och håller de måttet kommer jag följa den fram till julafton. En bra julkalender får jag också julkänsla av. Dock väntar jag fortfarande på snön som har blåst!!! bort. Det är ju riktigt kallt och det har inte varit plusgrader på länge, ändå så har snön som fallit försvunnit. Det är väl märkligt. Den lilla snö som kommer på västkusten BLÅSER bort. Nej vet ni vad. Tur att jag tänker flytta. Jag vet dock inte om det är bättre på sydostkusten men jag kan ju i alla fall inbilla mig.

Igår kväll stannade jag och Dan inne, jag hjälpte honom att packa in alla tomma bananlådor, som han tagit på MAXI, i förrådet och det var grymt kallt. Så vi sa att vi inte behövde ge oss ut i det här vädret och handla. Vi tar det idag istället. Men tror det blir med bilen, jag tar nog och möter upp Dan på MAXI. För nu är det inte mycket mat kvar i kylen.


Nu ska jag gosa lite till med Jäger som konstigt nog fortfarande ligger kvar, sen ska jag gå på toaletten (too much information) sen sätter jag igång med dagens pluggande.

10.04
PS: Jag klarade den muntliga tentan :)
FOKUS PÅ UPPSATSEN!!!!!!!