Motivation

16.20
Motivationen är på topp. Det är den verkligen.
De två senaste dagarna har det hänt mycket på uppsatsen. Iofs mest en massa småpill, men idag kände jag att det släppte. Jag känner att jag börjar ha koll på saker och ting. Jag tror jag vet vad det handlar om nu :) Även om det är en hel del kvar så känns det som att jag har kontroll över situationen. Idag satt vi på skolan/biblioteket till kl 14. Vid halv två kände jag att jag började komma igång. Men Louise körde fast.. vi snackade lite sen stack vi hem. Man kan inte sitta ihop hela tiden. Jag har pillat lite till med arbetet, kan inte sluta. Men känner ändå att jag måste hejda mig lite. Pausa lite, spara lite tills imorgon. Kanske låter dumt, man ska ju köra på när man väl är igång. Men gör jag ingenting imorgon så kommer jag få panik. Har en lista på saker jag skulle göra imorgon och det mesta är redan avklarat. Snart har vi kommit så långt som vi kan innan vi har fått resultaten. Då kommer det bli en jäkla massa jobb. Och om vi ska bli färdiga innan jul, som är vår målsättning så blir det några stressiga dagar då vi får in de sista resultaten fredagen den 17 december. Men det gick inte att göra på något annat sätt. Men bara vi är färdiga med allt annat tills dess så ska det här nog gå vägen.
Imorgon ska jag ta sovmorgon, om min kropp vill det, den brukar ju vara rätt utvilad kl 7.

Nehe nu ska jag sätta mig i soffan och slösurfa lite och vänta på att Dan kommer hem, sen får vi se om vi gör något vettigt idag eller om det blir slökväll hemma. Det är ju för jävla kallt ute, annars hade jag gärna gått till nån möbelaffär och tittat på säng och köksbord. Vi vill helst lämna köksbord och stolar när vi flyttar, om nästa hyresgäst vill ta över dem.

Har sagt upp mitt medlemskap på idrottscentrum. Kanske ska ta mig i kragen och träna några gånger till innan det går ut vid årskiftet. Hade varit riktigt skönt, men jag är fan helt slut på kvällarna och i kylan vill man inte ge sig ut, går ju inte att cykla och att gå fram och tillbaka i mörkret gillas inte. Vi får la se. Annars kanske jag kan dra med mig Dan till simhallen :P

På lördag kommer Mamma och Pappa hit och hälsar på. Jag har tjatat lite. Eller kanske inte tjatat men jag har klagat på att de faktiskt bara varit och hälsat på riktigt en gång på 3,5 år. Det är faktiskt dåligt. Sen vill jag visa dem stan. Och så vill jag ta med mamma till Lilla Kvarn, en jättemysig butik med ekologiska och närproducerade saker. Te, choklad, marmelad och en massa mysigt har de. Så vi ska laga god mat och efterrätt till dem :) Sen ska de faktiskt komma hit en gång till innan vi flyttar. När jag tar examen ska de få vara med på ceremonin och sen bjuder vi nog på mat efter det också. Lite ska det väl firas :) 

Var är mina pengar?

15.14
Har inte fått lön för de dagar jag jobbade i oktober.
Jag undrar var fan mina pengar är?
Får väl se om bemanningen svarar på mitt mail imorgon, annars får jag ringa och klaga. I need MONEY!!!
Nehe, snabbvisit här på bloggen. Ska fortsätta med mitt pluggande som jag har hållt på med sen kl 8 idag. Louise har varit här. Tog en lite paus nu när hon stack. För mycket pauser blev det inte idag. En kort för lite mat bara.
Jag ska fixa lite småsaker till innan jag tar ledigt för dagen. Sen kommer det en kille och ska titta på lägenheten ikväll. Hoppas han tycker den är fin :P Den är extra fin och mysig nu vid jul. Dock behöver kanske lite fixas till. Men jag trivs och vi har gjort den ganska mysig nu faktiskt.

Julmys

17.17
Idag har vi julstädat och julpyntat. Fram met allt pynt på en gång, vi är ju inte i Halmstad under hela julen så vi tar fram den nu och jag kommer inte tröttna. Jag tycker alltid det är lika tråkigt när man plockar undan julpyntet.
Har även bakat en massa julgodis. Knäck, glöggtryffel, kokoschoklad och pepparkaks- och ingefärssandwich.
Mums! Julskinkan står i ugnen också. Förra året blev den riktigt god så jag tror den blir god i år också.

Var på snabbvisit i Tingsryd också. Tog 2,5 timme att köra hela vägen. Körde ju själv, Dan kom med bussen senare. Alla vägar var inte de bästa. Var ju en hel del snö i Småland, här har vi ju knappt ingenting. Fast just nu snöar det lite :) Men hann träffa mina tre underbara brorsdöttrar en hel del. Har ju inte träffat Ilon särskilt mycket så det var jättekul att få umgås lite med henne. Jag fick henne att somna på kvällen. *Stolt* Trodde nästan jag skulle få röra henne eftersom hon inte känner igen mig. Men det gick bra, ibland i alla fall :P Dödstrött som hon är så somnade hon i min famn. Gosigt. Hade det inte varit så jobbigt att bära runt på henne hade jag haft henne i famnen hela kvällen :P

Amanda och Ilon

Körde hem till Halmstad igår igen. Stannade på Ikea på vägen och kollade på säng, åt julbord och köpte doftljus. Amanda, Victor och Ruben följa med på impuls för de ville ha julbord. De sämsta vägarna är ju dit också. Tog säkert en timma att köra dit. Bara för att käka, haha. Men det blev inte bara mat.. de handlade för ett antal hundralappar också, haha. Ikea är alltid kul. Trodde vi skulle få med oss mer hem än vi gjorde. Doftljus och några platsblommor blev det bara (desto mer pengar spenderade vi på julmyset idag). Dock tror jag vi har bestämt oss för en säng. Får se när vi ska köpa den bara. Blir nog i samband med flytten.

Ikväll blir det god mat sen julmys med glögg, pepparkakor och julgodis.

PS: Nu har vi gått ur svenska kyrkan också. Inga mer pengar till det :)

Lax med potatis

Att det kan vara så himla gott med så enkel mat.

Laxen
gjorde jag i ugn bäddad i
grädde
crème fraiche
dill
gräslök
citronpeppar

Till det hade vi kokt potatis som vi sedan pressade.

Gjorde även en riktigt god sallad. Passade verkligen som hand i handske med laxen och såsen.
Huvudsallat
Gurka
Rödlök
Fetaost
ringlade över lite olja och kryddade med lite nymalen svartpeppar.

Riktigt mumsigt blev det och nu är vi riktigt mätta. Typiskt att jag inte tog någon bild.
Lax är så mättande samtidigt som det är den godaste fisken, tycker jag.

Pluggstöd?


Vet att det är många bilder på Jägermeister just nu. Han är så gosig. Han älskar att störa när jag pluggar tror jag.
Dock blir bilderna sådär för lampan är så stark på min mobil. Stackars Jäger.
Så himla gosigt när han kommer upp och lägger sig på skrivbordet, skönt?? Not. Tror han vill ha mat, hehe! Tjockisen. Eller vill han bara säga att jag är duktig som pluggar. Nu ska jag äta en andra frukost, då den första bara bestod av ett knäckebröd och kaffe.
Gissar på att Jäger kommer följa med mig ut i köket :P

Lite bilder

Är dåligt på att lägga in bilder så nu kör jag ett litet inlägg med några mobilbilder!

"Men matte, sluta ta kort på mig, jag sover såå gott"


"Mmm, skön huvudkudde"


"Matte, måste du plugga? Kan du inte gosa med mig istället?"


Oj jag har ju blåa ögon!


Utsikten från stadsbiblioteket när jag och Louise pluggade. Halmstad ÄR fint!

Nu får det vara nog

07.36
Njuter av en kopp kaffe. Var så sugen på kaffe igår men tog ingen kopp. Hela helgen gick jag med huvudvärk men jag tog inget kaffe. Som sagt, har ju sagt att jag ska dra ner på det och kanske inte dricka varje dag. Inte för att jag var kaffenarkoman, kanske drack 2-3 koppar om dagen. Men när man känner sig beroende är det inte bra. Men en dag som denna, när jag ska sitta hemma och plugga, ha en lite mysig morgon kände jag att jag var värd det. Imorgon ska jag jobba, så då blir det nog en kopp eller två.

Men jag ser inte fram emot att jobba med den ryggvärken jag har!!!
Brukar ju annars få lite ont i ryggen efter att jag jobbat eftersom vi sitter vid låga bord på förskolan. Känns inte bra att ha ryggvärk redan innan. Inbillar mig ibland att det blir bättre, men jag vet inte. Det verkar ju inte direkt som det finns så mycket att göra åt det heller. Det är viktigt att röra på sig. Så jag tänkte jag skulle ta en promenad idag. Hoppas inte det är alltför halt, det ska vara minusgrader och snöa idag. Men en liten promenad kanske jag kan ta, har nog rört på mig för lite de senaste veckorna. Tänkte faktiskt att jag skulle gå på Bodystep imorgon. Visserligen gör det ont när man typ stampar och sånt, men det ska tydligen vara bra att träna om det inte innehåller tunga lyft. Vi får väl helt enkelt se hur jag mår imorgon. Kommer säkert vara riktigt trött efter en heldag på jobbet, men det hade varit skönt att träna. Tror det är sista chansen innan mitt gymkort går ut. Fy fan va dålig jag har varit på att träna. Det är pinsamt. Här betalar man ett par hundra i månaden och jag har bara tränat 2 gånger på hela terminen, snacka om att ha fullt upp. BLÄ!!!
Jag vill börja simma, känns som att det hade varit skitbra för kroppen, särskilt för ryggen. Men jag tycker verkligen det är SÅ tråkigt att gå själv. Kanske kan övertala Dan att gå någongång i alla fall.

Det är roligt att leta lägenhet. Dock svårt att hitta något som passar. Ska ju gärna passa med inflyttning också så man inte får dubbla hyror, eller står utan lägenhet. Mamma säger att vi är välkomna att bo hos dem om vi inte hittar något. Men att flytta hem med alla grejer känns verkligen INTE bra.
Är det någon som vet någon lägenhet runt Karlskrona och Blekinge, hör av er. Vi är intresserade av allt från 1:or till 3:or, dock inte för dyra!

Jaha, nehe.

08.01
Dan och jag har känt oss lite hängiga de senaste morgnarna. Jag har haft pyttelite ont i halsen o så när jag vaknar, men sen inget jag har märkt av. Nu sitter jag med lite hosta. Dan kände sig hängig innan han gick till jobbet. Vi får hoppas vi inte blir förkylda nu. Förra gången blev det inte mycket av det. Men då kom det mycket snabbare. Nu har man haft någon konstig känsla precis när man har vaknat men sen inget. Vi får väl se om det blir någon förkylning eller om vi håller oss friska den här gången också.

Idag blir det plugg. Har ju muntlig tenta imorgon. Ska plugga lite hemma nu på förmiddagen. Dan behövde bilen. Sen kommer han hem och lämnar bilen och cyklar till nästa jobb. Så ska jag köra till Louise. Jag är inget fan av att köra bil. Särskilt inte själv. Men jag hoppas jag hittar i alla fall och att bilen är hel denna gången också. Ska även köra själv hela vägen till Tingsryd på fredag (som det ser ut nu). Tänkte jag skulle hinna gosa en massa med mina tre brorsdöttrar. Mamma och Amanda (och jag) ska vara barnvakter medan föräldrarna roar sig med att åka till Malmö och titta på Idol (gratis) tillsammans med storsyrran och hennes sambo. Tycker jag de kan unna sig. Så om jag ska hinna gosa lite med dem måste jag åka lite tidigare än det hade blivit om jag väntat till Dan har slutat. Så han har lovat att ta bussen hem medan jag kör bil. Så snäll han är. Men som sagt, hade helst velat att vi åkte samtidigt så slipper jag köra :) Roligare att åka tycker jag. Eller det har blivit så, särskilt eftersom Dan tycker det är så kul att köra. Men ibland kör jag. När Dan inte orkar :P

Fattig

11.07
Håller med
mejejja.blogg.se om att man inte ska skriva saker innan, för saker och ting kan alltid ändra sig.
Blir ingen klippning idag. Loggade in på min bank och insåg att om jag ville äta mat den kommande veckan får jag nog skippa klippningen. Har shoppat alldeles för mycket den här månaden. Ullared bidrog nog en hel del :P Så jag får vänta tills pengarna trillar in på torsdag, sen får jag väl se när jag ska hinna med att klippa mig. jag vill inte ta av mina sparade pengar, de ska jag använda till en ny säng med mera. Sen vet man ju faktiskt aldrig om man får jobb eller inte när man slutar plugga.

Var på Wapnö Julmässa igår. Blev faktiskt lite besviken. Man har hört så mycket om att det är en så stor julmarknad. Men jag har varit på extremt mycket mysigare julmarknader. Liseberg och Gamla Linköping var mycket bättre. Men men vi drack glögg, fast det är emot mina principer, ingen glögg före första advent. Sen köpte vi faktiskt Wapnös egen glögg. Måste ju tänka på miljön och köpa närproducerat.
Men det var skönt att slita sig upp ur soffan, började bli riktigt segt. Huvudvärken var riktigt jobbig också så jag kunde inte låta bli att ta en alvedon så slapp jag den hela kvällen. Känns bättre idag men det känns som att huvudvärken skulle kunna dyka upp under dagen, sover jag för länge på helgerna eller???

Nu ska jag inte avslöja för mycket eftersom man inte ska säga saker innan de sker, man vet aldrig. Men kanske har vi fixat boende från och med januari :) Återkommer om det går som vi hoppas.

Julkänsla

10.17
Åh vad jag önskar det var första advent imorgon. Har så mycket julkänslor.
Snön ligger konstigt nog kvar. Dock inte mycket men ändå.
Trodde snön skulle övergå i regn igår men nej det snöade hela dagen, synd att det var plusgrader bara.
Efter mycket funderande valde jag faktiskt att gå de tre kilometrarna in till stan i snön istället för att cykla (för halt) eller ta bussen. Det var faktiskt jättemysigt. Okej, lite blaskigt men det var inte för kallt. Det är inte lika kallt när det är snö, inte lika rått liksom. Men att gå i mörkret och se snön falla ner, nej jag fullkomligt älskar det alltså.
Sen hittade jag klänningen som Ilon ska få som inte fanns på Eurostop. Det är kul när man hittar fina barnkläder och har syskonbarn att handla dem till :P (Skulle lägga in en bild på klänningen, men den finns inte kvar på Lindex hemsida.) Den har hundtandsmönster i svart och vitt. Så snygg!
Hittade inga fler julklappar. Men jag vet vad jag ska köpa i alla fall.

Var trött igår kväll. Vi tvättar ju alltid på fredagskvällar, somnade typ mellan gångerna vi skulle ner och hämta tvätten. Tvättade inte ens allt för jag orkade inte. Huvudvärken kom krypande och den har fortfarande inte försvunnit. Störigt. Och jag som ska sluta att dricka kaffe varje dag. Har sagt att jag inte ska dricka kaffe i helgen för jag hatar att vara beroende av saker. Jag känner att jag börjar bli beroende av kaffe då jag vill dricka det varje dag så nej. Men jävla huvudvärk. Sitter här med ett glas vatten istället. Ska få bort huvudvärken utan kaffe eller alvedon. Suck. Idag ska vi på julmarknad på Wapnö. Ska vara jättefint. Hade tänkt åka dit nu på förmiddagen men insåg att det var öppet till kl 20 och det är nog mysigare när det är mörkt så det blir lite senare. Så vad ska man göra nu?? Chilla och kanske plugga lite.
Imorgon MÅSTE jag ta tag i mitt liv och klippa mig. Usch vad jag ser ut.

Snöflingor

10.16
Idag ska det regna. Men just nu ser jag snöflingor utanför fönstret. Det gillar jag. Starkt.
Men det övergår säkert till regn snart :(
Idag pluggar jag hemma. Började jättebra, efter responsen igår fanns det ju en del att fixa till. Men det är mycket mer fakta som ska in och just nu står det still igen. Suck. Kände att det skulle bli en riktigt bra pluggdag idag. Får väl ta paus från arbetet och plugga på begreppen inför den muntliga tentan på tisdag.
I eftermiddag ska jag in till stan och möta Dan när han slutar jobbet så ska vi gå en sväng där. Tänkte jag skulle inhandla de sista julklapparna så jag är färdig med det. Vore helt underbart att vara klar en månad innan julafton :) Har bara ett par kvar så jag tror jag kan hitta dem i stan.
Vi har bestämt oss för vilken säng från IKEA vi vill ha nu. En med förvaring under. Det är perfekt för lakan, täcke och kuddar. Sen är det mycket snyggare om det tillhör möbeln än om man ska köpa typ rullvagnar att ha under, sen samlas det inte en massa damm heller. Sen är den vit vit vit. Jag älskar vitt. Längtar till att få inreda en ny lägenhet i vitt, haha. Självklar ska det vara lite färg också. Jag tänker inte tapetsera svart i alla fall. Det blir aldrig ljust i vår lägenhet.
Nu snöar det mer. Vill verkligen ha snööö. Ska det vara såhär kallt, ja då ska det faktiskt vara snö. Det är inte lika jobbigt att vara ute i kylan om det är snö. Sen blir det ljusare då också.
Nä, plugga var det ja...

Saknad vän

08.59
Idag har vi handledningsmöte i 4 timmar!!!!! Från 13-17. Gillar verkligen inte så långa pass och definitivt inte på eftermiddagen. Vi får väl se hur vi mår efter det. Ska till skolan och plugg med några kompisar kl 11. Tänkte svänga förbi biblioteket och låna en bok på vägen också.


Man är dålig på att höra av sig till sina vänner. Jag vet att många avskyr facebook med mera, men jag tycker det är bra för där kan man faktiskt ha kontakt med sina vänner på ett smidigt sätt. För det är inte bara jag som är dålig på att ringa till folk. Samhället ser ut som det gör och jag tycker inte det är fel med att maila eller skicka sms istället. Det är ju jättekul att skriva mail. Tack Ellen för att du tog det initiativet. För jag saknar dig, jämt och ständigt och är så jävla rädd för att förlora dig. Ska försöka fixa och trixa så att vi hinner synas i jul också. I framtiden får du också flytta hemåt igen för du bor alldeles för långt borta :P
Saknar att träffa dig i princip varje dage. Gå en sväng och prata om allt mellan himmel och jord. Vi lever så olika liv nu, men vet ju inte mycket om varandra längre :( Men det ska det bli ändring på nu :)

Du är bäst!

Framtiden

17.44
Nu har vi sagt upp når lägenhet.
Folk kanske tycker vi är dumma, men nu var den bästa tidpunkten.
Vi har ändå 3 månaders uppsägningstid och då blir det 1 mars vi måste flytta. Dan har jobb till mars så då måste vi ändå flytta. För det finns inga jobb till Dan här. Så den 1 mars (senast) drar vi från Halmstad och vem vet vart vi hamnar härnäst. Karlskrona eller Ronneby verkar det som just nu. Ronneby vore nice eftersom hyrorna är billigare där. Har ingen lust att bo i lägenhet särskilt länge till. Det är ju fan som att kasta pengarna i sjön. Men har varken råd eller lust att köpa hus än ändå. Eller lust har jag men jag måste ju veta att jag trivs i staden jag köper hus. Så det är det jag har tänkt känna efter de kommande åren. Medan jag sparar pengar, förhoppningsvis. Oviss framtid, jag vet, men det hade den varit om vi stannat här också. Nu gäller det bara att hitta en lägenhet också. Lite halvstressigt faktiskt för oftast är det ju inflytt i mars nu. Fast blocket har en hel del med snabbare inflyttning. Problemet är fortfarande jobb, det måste vi ha för annars får vi ju ingen lägenhet. Men det löser sig som jag alltid säger. I värsta fall får man ta en skitlägenhet ett tag. Life is an adventure!
Så länge jag får vara med Dan är jag nöjd och glad.

Steka köttbullar

18.59
Är mitt uppe i köttbulle- och biffstekande. SHIT vad tid det tar! Dan har ansvar för biffarna och jag för köttbullarna. Bestämde oss för att bara göra julköttbullar och inga vanliga. 2 kilo köttfärs hade vi så det blev en hel del. En evighetsgöra. Men det är ju rätt roligt att va vid spisen båda två. Men ändå, segt.

Tekakorna Dan bakade blev jättegoda. Är fortfarande mätt efter dem, så vi bestämde oss för att inte laga någon middag idag. Men eftersom vi gjort så mycket biffar och köttbullar så har vi ju till middag på måndag :)
Min lime- och citronkaka blev nog också god. Har inte hunnit eller orkat smaka den ännu. Men det blir nog till att käka den och glass om en stund.
Nu ska jag steka färdigt sen ta en dusch för nu luktar man nog stekos.

Underbara lördag

15.15
Gillar den här lördagen starkt!
Startade med sovmorgon (såklart!), sov visserligen dåligt men låg kvar i sängen och gottade oss ända till 9. Det var gott att inte behöva rusa upp kl 7, eller rättare sagt att Dan inte behövde rusa upp kl 7.
Sen blev det lång lugn frukost innan vi satte igång med dagens storstädning. Kanske inte har städat sådär SUPERGRUNDLIGT. Men det värsta är fixat och det ser riktigt fin ut i lägenheten!
Har även hunnit med en kort runda till Eurostop. Behövde potatis till dagens middag. 
Just nu håller Dan på att baka bröd, tekakor :)
Sen hade jag tänkt baka lime- och citronkaka. Efter det blir det nog tid för middag. Det ska bli storko. Vi ska göra en massa köttbullar och biffar, vi köpte billig fläskfärs på citygross häromdagen. Så vi har tänkt göra både vanliga köttbullar, julköttbullar och biffar med fetaost i. Så idag blir det något av detta till kokt potatis och hemmagjord gräddsås. Har ni inte upptäckt japansk soya så har ni missat något. Min mamma berättade om det i somras, hon använder det till allt. Vi blev sugna på att testa och det är verkligen supergott. En brunsås/gräddsås kan bestå av endast grädde och japansk soya. Det blir hur gott som helst. Så det ska jag göra idag. Eventuellt lite lingen i såsen. Vi får se. Åh vad hungrig jag blev!!
Nu ska jag slappa lite tills tekakorna är klara sen ska jag smaka dem, hoppas de blir goda, men det tror jag nog. Det är ju älsklingen som bakat dem.

Idag har jag även hunnit att lägga ut en (stor) hög med kurslitteratur till försäljning på lycknis.se. Får se om nån lärarstudent  eller någon annan kan tänkas vilja köpa några så jag kan bli av med en del samtidigt som jag kan få tillbaka några av kronorna jag spenderat på skiten.

Weekend

13.51
Fortfarande trött, även om jag druckit två koppar kaffe och en cola. Blä, men det är väl så det ska vara på hösten.
Det regnar och blåser idag.
Men nu är det helg, fasiken va skönt. Va på föreläsning om vetenskapligt skrivande. Både intressant och kul, föreläsarens förtjänst. Sen stack jag och Louise o åt kinamat som planerat. Fy fan va mätt jag blev!!!! Dock pluggade vi inte, var inte så förberedda på vad som behövdes göra. Så vi ska fundera tills på tisdag. Då ska vi sätta oss och verkligen försöka få mycket gjort.
Just nu borde jag göra en massa nytta. Kanske skulle röja lite i köket, ser ut som kom-och-hjälp-mig som mamma hade sagt. Ta fram laxen till kvällens middag. Kanske göra någon god sås till laxen också. Sen imorgon ska vi ha städdag, kanske jag skulle kunna fuska och börja lite med den, hade ju varit kul om man hunnit med något mer än att städa imorgon. Det är ju ändå vår lediga dag tillsammans. Klippa mig vill jag göra också. Sen på söndag blir det att köra till Blekinge, fira Fars Dag hos Dans pappa. Sen måndag - ULLARED. Så det blir i princip bara en sovmorgon. Suck, förra helgen blev det ingen. Hos Madde o Elias slappade vi rätt länge på förmiddagen men då kom man ju hem ganska sent med så vet inte om jag kallar det sovmorgon.
Nehe, kanske piggnar till om jag gör något.
Städa it is.

HÖST

08.49
Jag gillar dagar när jag slippe sitta hemma ensam en hel dag och försöka få något vettigt gjort.
Så idag är en bra dag då jag ska till skolan. Men är det inte typiskt att dagen är den gråaste dagen på länge. Det ska regna hela dagen och just nu är det så mörkt så mörkt. 
Som tur var är skulle Louise köra till skolan så jag bad snällt om hon kanske kunde plocka upp mig så jag slapp cykla i regnet. Det kunde hon, tack!!!! Jag brkar ha tur med uppehåll till skolan och sen regn hem, men det gör mig ingenting, det är rätt mysigt att komma hem då, ta av sig de blöta kläderna och kura ner sig i soffan. Särskilt en dag som denna då jag tar HELG när jag kommer hem från skolan. En lång helg också. Ska ju till Ullared på måndag så då blir det inget pluggat. Och i helgen hinns det inte med något plugg. Fullbokad.
Nehe nu ska jag börja klä på mig så smått så Louise slippa vänta på mig så länge.
Plugg och seminarie och kinamat till lunch. MUMS!!!! 
Dock är jag helt dödstrött, tror jag hade kunnat somna nu. Låg vaken vid 4-tiden och kände mig utvilad, somnade tydligen om och var inte pigg när klockan ringde vid 06.50, men det var bara till att gå upp, kan ändå inte somna om när Dan stökar runt i lägenheten :P

Älsklingen är bäst <3

Jobb och plugg

09.17
Igår jobbade jag. Lite smått kaos då vi det var ont om personal. Men det löste sig och många föräldrar hämtade sina barn tidigare än planerat, sånt är guld värt ibland.
Har nu sagt till bemanningen att jag inte vill att de ringer mig om det inte gäller jobb på just den förskolan som jag var på praktik och jobbar på nu. Det är skönt. Jag kan inte jobba så jättemycket och tycker det är jobbigt att de ringer hela tiden och man ska behöva säga nej. De ringde nyss så nu har jag fått en dag till att jobba :) Någon dag då och då fungerar jättebra.
Det var skönt att jobba en onsdag en vecka som den här då jag bara går i skolan imorgon, det tar på krafterna att bara sitta hemma och plugga en massa dagar i sträck. Skönt med en paus kan jag säga. Dock tog min rygg stryk. Det är sjukt vad lite den tål nuförtiden. Så mycket bar jag inte på de gråtande små barnen. Jag som älskar att bära runt på barn. Det är så gulligt när de tyr sig till en men jag vet man ska inte bära dem så mycket och det gjorde jag inte heller, de får helt enkelt lära sig att man inte kan bära på dem jämt. Men att min rygg fick så ont av det lilla. Hmm, men som tur var är har jag inte ont idag längre, men trodde knappt jag skulle kunna somna av värken, men det gjorde jag. Pew!
Just nu sitter jag och försöker plugga in begreppen vi ska kunna till den muntliga tentan vecka 47. Skriver ner hur de kan kopplas till vår undersökning, eller varför de inte är relevanta. Tycker det känns ganska bra faktiskt. Sen kommer Louise hit. Äntligen är hon hemma!!! Så ska vi plugga lite, det är en del att få ordning på nu.
På söndag ska det bytas till vinterdäck. Sen får gärna snön komma hit också. Kan inte förstå vilket snökaos det är i Sverige när det endast är grått och regn här. Men jag kanske ska vara glad? Det är ju inte kul med snökaos. Men lite snö får det gärna vara.

Sömn?

08.21
Jag förstår inte varför jag helt plötsligt tycker det har blivit SÅÅ trångt i vår säng på nätterna. Eller är det därför jag vaknar? Jag vet inte. Men jag vaknar ofta och vänder och vrider på mig. Det är nästan så att man blir sugen på att åka hem till Tingsryd (båda två såklart) och få sova i en STOR säng. Då kanske man kan få sova en hel natt. Okej, det kanske inte är så förfärligt, jag känner mig hyffsat utvilad ändå. Men jag fattar inte varför jag vaknar nu om nätterna.. gjorde jag inte för en månad sen juh. Ja ja, whatever.

Ett I-landsproblem.
Jag tycker att alla schampoflaskor borde ha en pump. Det finns stora dyra schampoflaskor som har det men jag tycker att alla borde ha det. Handtvål har ju det. Det hade verkligen varit hur smididgt som helst, istället för att hålla på att öppna, vända, stänga och hålla på. Okej det är inte jättejobbigt, jag vet, men jag vill ha schampo med pump. Men Dan sa att det blir mycket mer omiljövänligt för det blir fler delar som ska produceras och så. Men då behöver inte flytande två heller ha pump, faktiskt.

Vad jag längtar till just nu:
- Dan kommer hem efter jobbet ikväll
- Helgen
- Ullared på måndag
- Första advent, vilket innefattar glögg, pepparkakor och massor av ljus
- Första snön som lägger sig
- C-uppsatsen är klar och godkänd och allt som har med den här terminen/utbildningen att göra
- Jag får jobb
- Vi ska flytta

Sen är det nog inget mer, eller jo men det ligger lite VÄL långt fram i tiden, kan ju inte skriva ut hela livet här :P
Nehe, om man skulle ta tag i dagens pluggande.

Kyla

17.38
Idag tog vi inte bilen och handlade, brukar ju annars görs det ibland för att Dan ändå är ute och kör. Oftast hem från jobbet då. Men idag hade han cyklat så vi tog också cyklarna och gjorde lite ärenden. Dan kom hem en timme tidigare från jobbet idag, fanns inget att göra. Bland annat köpte jag en cardigan som jag kollat på typ 10 ggr på H&M. Först sa jag att det kändes onödigt med en cardigan. De andra gångerna har jag tänkt att jag ska kolla efter någon liknande på Ge-Kås, men ärligt talat så brukar de inte ha lika bra eller fina som jag vill ha. Den här är PRECIS som jag vill ha den och jag har en i samma modell fast zebrarandig. Den här var bara svart, men det är skitbra att ha till långa linnen och leggings, jeans och allt. Passar verkligen till allt. Så till slut bestämde jag mig, 199 kr är faktiskt ingenting. Så nu är jag nöjd!
Sen handlade vi på Citygross för ovanlighetens skull. Nej för att vi var i krokarna.
Kallt som TUSAN var det att cykla. Hade dock lite för lite kläder under vinterjackan, hur dum får man vara.
Som vanligt är det inte supervarmt i lägenheten heller, men man vill ändå vara där och gosa ner sig. Har fått en hel del pluggat idag. Kanske inte har skrivit sådär jättemycket, men alltå handlar ju faktiskt inte om att skriva. Har pillat lite med källor och läst och planerat vilka böcker jag måste låna på bibbland och lite så.
I övermorgon kommer Louise äntligen hem från semestern. Inte roligt att plugga själv och inte ha någon att diskutera med. Förstår inte hur man kan skriva själv. Kan varken vara roligt eller bra. Man behöver ju verkligen samtala med någon och man behöver fler än en åsikt om saker och ting.
Nu blir det middag!


8 november 2010

11.48
Har haft en riktigt bra helg i Karlstad, kort men intensiv.
Steg upp kl 05.30 i lördags. Körde från Halmstad kl 07.00, prick! Vägarbete och bilkrångel på vägen gjorde att resan nästan tog 5 timmar. Men trots allt krångel gick bilresan smidigt, inte jättekul att fastna i ödsliga Värmland med kylarläckage men det löste sig och bilen fungerar nu som den ska :)
Var framme hos Madde och Elias ungefär 12, snackade lite skit och grattade Elias på sin 25årsdag, gick en promenad med taxen Max.
 
 
De bor i en etta. VÄLDIGT trångt då deras förråd var pyttelite så de måste ha en massa grejer i lägenheten, lite skillnad att flytta från över 80 kvm till, ja hur liten var lägenheten nu.. 18 kvm?? Men det var ändå väldigt mysigt, även om man får gå in och ut i omgångar. Haha. Det var kallt i Värmland (tydligen i resten av Sverige med, men vad visste vi.) Vi tog på oss varmt och begav oss till stan för att shoppa lite. Blev inte så mycket shoppat men att gå i affärer är alltid kul. Handlade även lite gottis tills kvällen.
Sen gick vi hem och käkade och gjorde oss i ordning för en utekväll. Drack och åt gott och spelade spel och babblade en massa. Sedan blev det en runda på krogen. Men kom hem i hyffsad tid och jag tog det lugnt eftersom vi skulle köra 40 mil dagen efter. Var både utvilad och pigg dagen efter. Kändes riktigt bra.
Efter frukost begav vi oss ut i kylan och promenerade till Mariebergsskogen. Fruktansvärt fint. Är du i Karlstad någon gång så bara måste du dit.
   
  
Fanns även en liten "bondgård" i skogen med grisar, getter, får, fåglar, marsvin m.m. Jättemysigt helt enkelt. Dock började klockan bli mycket och tårna frös så vi körde hemåt. Kom iväg, efter att ha käkat på MAX, från Karlstad vid 15.30. Resan hem gick smidigare även om det haglade och var lite halt på vissa ställen och vi bara har sommardäck. Vi körde försiktigt men stannade inte mer än att byta förare ett par gånger, så vi var hemma kl 20.
Borta bra, men hemma bäst!

5 november 2010

11.51
Har haft en riktigt skön vecka har jag kommit på. Har inte jobbat så har inte behövt stiga upp sådär tidigt. Dan har jobbat på ett ställe där han börjar kl 8 istället för 7. Vilket betyder SOVMORGON. Ja det känns faktiskt som det. Även om man vaknar av klockan så är man mycket mer utvilad. Och inte lika trötta på kvällarna. Vi har faktiskt suttit uppe i soffan till ungefär kl 22. Sen gått och lagt oss. När vi steg upp tidigt kollade vi på tv i sovrummet kl 21 och somnade ganska snabbt därefter, somnade inte senare än 22.30 tror jag. Jag älskar att ta vara på dagen, alltså vara uppe i god tid på morgonen, men då vill jag ju vara utvilad när jag vaknar. Så att få sova till 7 har faktiskt gjort jättestor skillnad. Och så är det nästan ljust när man stiger upp, påverkar också en hel del.

Dock så är det så att vi imorgon kommer att få stiga upp kl 6. En lördag! När vi är LEDIGA!!! Jaja, så är det när man ska köra 40 mil. Så vi går nog och lägger oss tidigt ikväll, som vanligt iofs. Men det är ju väldigt viktigt att vara utvilad när vi ska köra så långt.

Idag var det handledningsmöte mellan 9-11, snackade begrepp. Hyffsat givande, dock blev jag lite mer förvirrad över en sak, men det ska nog bli bra det med. Just nu har jag tagit helg tror jag. Ska strax käka lite lunch, blir nog något lätt som typ makaroner och köttbullar. Är inte ett så stort fan av halvfabrikat men men ibland är det smidigt. Ikväll blir det nog blodkorv och rårakor (eller raggmunkar). Efter lunchen ska jag städa lite och PACKA. Inte så mycket att packa när det bara är över en natt. Men att bestämma vad man ska ha på sig på lördag kväll är inte det lättaste. Som sagt så är jag så trött på mina kläder, hittade inget på Eurostop igår heller. Dan däremot hittade assnygga kläder. Farligt vad snygg han är ibland ;) Usch ser inte fram emot att välja kläder. Kanske ska köra metoden: lägg fram några alternativ. blunda. blanda. bara ta ett. Hehe, nä jag vet helt enkelt inte.
Nu ropar magen på mat!

4 november 2010

12.55
Förkylningen i princip borta, känns bra såklart. Men blev aldrig riktigt förkyld. Kändes mig riktigt hängig och somnade tidigt på måndagskvällen, så jag trodde jag skulle må SKIT på tisdagen men det var inte så farligt sen har det gått över. Det var kanske bra, men ibland tror jag kroppen behöver vara riktigt sjuk, men som vanligt blir jag bara lite halvhängig. Men skönt för vi ska ju till Karlstad i helgen och hälsa på Madde och Elias. Blir en stressig helg. Vi kör härifrån på lördag morgon, tidigt. Hade kunnat köra på fredag kväll, men då skulle vi komma fram på natten och vi känner inte för att köra i mörker och trötta så vi kör hellre utvilade på lördagen och i dagsljus. Sen får vi se om vi har någon som kan kolla till katterna någon gång för de kommer vara själva i 1,5 dygn annars. De klarar ju sig men djurvän som man är så känns det lite plågeri, sen är inte katter djur som sparar mat. Även om vi lägger fram massor med mat så kommer de förmodligen äta upp den första dagen. Nej det känns inte bra helt enkelt. Men ska se om vi kan hitta någon som kan kolla till dem på söndagmorgonen eller nåt. Så vi inte behöver åka hem alltför tidigt på söndagen. Men det är ju ca 40 mil att köra så alltför sent vill vi inte köra heller. Men det blir nog till att köra i mörker hem :( Jaja, vad gör man inte för sina vänner. Hade inte blivit av någon annan gång framöver om vi inte tar det nu. passar ju bra eftersom Elias fyller 25 på lördag också.
Shit vad jag babblar om ingenting.

Sega långa dagar nu. Kommer ingen vart med pluggandet.. pillar lite på arbetet då och då. Bläddrar i litteraturen och gör lite grafer. Jaja något blir gjort i alla fall.
Fint väder idag så det blir nog en promenad när Dan kommer hem, fast då är det mörkt :( Vi ska till systemet och handla lite till lördag, vet aldrig om man hinner inom systemet på lördag i Karlstad. Ska se om jag kanske hittar något jag kan ha på mig på lördag också. Har inga snyggkläder längre. Man har ju bytt lite stil så mina gamla grejer är inte roliga eller snygga längre. Eller bytt stil, kanske rent av tröttnat på mina gamla långa linnen, alla ser likadana ut. Skulle vilja ha en snygg klänning med långa ärmar. Det är fan för kallt med linne juh.
Nehe Jasmine, återgå till pluggandet nu så du kan baka chokladkaka med gott samvete tills Dan kommer hem <3

3 november 2010

08.47
Jasmine är tillbaka till bloggandet. När jag är ledig mycket har jag tid, ork och lust att blogga. Dock har jag kanske inte så mycket att berätta. Idag och imorgon är jag "ledig", sen har vi handledningsseminarie på fredag sen är jag ledig till nästa fredag. Jag kan säga att jag ångrade att jag inte jobbade idag. Jag tänker inte längre än en vecka framåt i tiden. Jag tänkte att jag är ju i skolan tre dagar denna veckan så de två dagarna jag inte är det måste jag verkligen plugga. Men nästa vecka har jag fyra dagar till plugg, så mycket har jag inte att göra själv. Visserligen behöver jag läsa en massa massa litteratur, men det gör jag inte hela dagarna. Det orkar inte mitt huvud med. Synd att jag inte kom på det innan bemanningen ringde och undrade om jag ville jobba. Fast på ett sätt är det bra att jag inte jobbar. Jag behöver ju plugga, lite, och vila mig lite. Är inte lika förkyld längre, inte ont i kroppen och så. men nu har jag fått lite ont i halsen istället, så jag sitter här med min gosiga varma halsduk från Lindex, billig och varm och gosig.
Sitter här och funderar på allt jag ska köpa i Ullared när vi åker dit om knappt två veckor. Synd att det är över så fort bara. Och jag ska INTE köpa för mycket, många räkningar den här månaden så jag måste ta det lugnt, mest är det julklappar som ska införskaffas. Sen har jag hållit mig borta från att köpa vissa klädesplagg som jag tror finnas billigt på Ge-Kås. Egentligen hade vi kunnat åka dit när som helst, eftersom vi har så himla nära. Men Anna ville också följa med så vi fick anpassa oss. Egentligen skulle tusen andra människor med men alla ville åka på helgen och då sa jag STOPP!!! Jag tänker inte åka dit en helg och trängas med tusentals människor, jag bor så pass nära så JAG kan åka dit en vardag. Kan man inte ta ledigt och åka en vardag så får de åka själva på helgen, för nej tack jag gör det bara inte. Jag skulle kunna åka dit ikväll om jag vill, men jag är ändå så pass snäll så att jag väntar.

Kom precis på att jag inte alls har fyra dagar till plugg nästa vecka. jag ska ju jobba på onsdagen :) En ganska nice tid också. 8.30 -15.30 Lite sovmorgon och inte för sent på eftermiddagen. Pengarna rullar in. DOck vet jag inte hur mycket jag har betalt :S

2 november 2010 (del 2)

16.19
Har fått väldigt mycket gjort idag, eller jag har i alla fall gjort mycket. Och dagen är inte slut än.
Gick till föreläsningen vid 9. Var inget att ha, så vi satte oss och pluggade vid första pausen istället. Mycket frustration då det lätt kan bli missförstånd med mera mellan handledare och oss. Men tror vi har fått koll på lite nu. Sen tog vi lunch och käkade på restaurangen på skolan. MUMS. Potatis, löksås och stekt fläsk. Sedan satte vi oss i bibblan och diskuterade de förbannade begreppen som vi ska ha muntlig tenta på om några veckor. Vi trodde att vi skulle ha noll koll men ärligt talat så tyckte jag vi hade ganska bra koll ändå. I alla fall på vilka som passar in i vårt arbete. Kändes riktigt bra. När vi babblat färdigt om dem så övertalade Louise mig att hänga med in till stan och gå i affärer. Shoppinggalen som jag är kunde jag inte motstå detta erbjudande så jag satte mig på cykeln in till stan, Louise tog bussen :P Jag tyckte inte det var värt pengarna att ta bussen, tog bussen igår för att jag var hängig. Är jag iofs idag också, men idag hade jag cykel (igår gick jag till skolan o tog sen bussen till o från stan). Vi kom fram precis samtidigt, haha bussen går inte fort med alla stop och alla trafikljus.
Så vi gick på stan lite, handlade återigen på rea. Köpte en tröja för 49 kr som tidigare kostat 199kr, ett klipp tyckte jag, då jag en gång tidigare tänkt köpa den tröjan när den var nedsatt till 89, men ändrade mig i sista sekunden, nu kunde jag inte motstå den. Cyklade hem i ösregn. Lyllos Louise som ska åka på solsemester imorgon. hade varit nåt. Visserligen gillar jag hösten och de två kommande dagarna ska jag bara sitta inne och plugga så nu får det gärna regna. Hoppade in i duchen när jag kom hem och nu sitter jag här. Ska kura ner mig här i soffan och spela lite Harry Potter på xbox. Har nästan klarat det, men det e lite klurigt på slutet, men köpte det för inte alls länge sen så det känns lite tråkigt, men men, vi har spelat som galningar också. Sen ska jag laga middag. Tänkte göra något med kycklingfiléer inlindade i bacon med ris. Har aldrig gjort det förr, men det är jag sugen på idag :) Fan va jag kan skriva mycket ibland. Jag bara tycker att dagen har varit ovanligt händelserik. Trots att jag är förkyld har jag orkat såhär mycket. Hade jag bara suttit hemma så hade jag nog mått mycket sämre. Vi får se hur jag mår imorgon. Hoppas jag blir bättre så jag inte är sjuk på lördag när vi ska till Elias och Madde och fira Elias 25årsdag.

2 november 2010

07.54
Förkyld. Men det hinns inte med. Fullt upp med föreläsningar och plugg. Bara förkylningen inte blir värre.

I lördags var det dop. Gick hur bra som helst i kyrkan. Världens coolaste präst också. Ung tjej, långt svart hår, hårt svartsminkad runt ögonen och nitarmband. Det kunde ju inte gå annat än bra. Lina sov under hela dopet, Daniel fick läsa en dikt i stället för evangeliet men det gick bra det med. Jag hällde upp dopvattnet, det var min uppgift. Det var två barn som döptes och det tog max 30 min, smidigt som tusan. Efter dopet och maten hjälpte vi Helena och Martin att plocka undan innan vi körde hem igen. Stannade till på Väla för shopping (jag vet vi är störda i huvudet). Men handlade bara en tröja på REA! Såg Sassa från Idol på JC. Kom hem senare än planerat så det blev bara en chillkväll i soffan, som typ alla andra kvällar. Gillart!

I söndags blev det "lyxfrukost"som vi har börjat med, minibaguetter i ugn. Det tycker vi är lyx och inte ett dugg dyrt heller. Vi köpte 18 minibaguetter för 10 kr (6 per paket). Ett paket varje söndag. Mumsigt. Euroshopper, I like. Handlar Euroshopper när kvaliteten inte behöver vara den bästa. Som typ ris, flytande margarin m.m. Oftast är det faktiskt inte stor skillnad på Euroshoppers varor och "finare" märken. Sen tycker jag att Euroshoppers nya design är sååå snygg. Jag vill nästan bara köpa deras varor när vi går runt på Maxi. Deras förra design var sååå fruktansvärt ful och gammeldags så man höll på att spy när man såg den (nästan). Nu är den så retro, jag älskar retro. Chipspåsarna är sjuktsnygga om ni inte sett dem. Kanske är det bara jag som tycker det??

Jag vill ha en dubbelsäng. Jag tror inte jag har sovit en hel natt på väldigt länge nu. Men för att kunna köpa en dubbelsäng måste vi ha en ny lägenhet med större sovrum. Det går fan inte in en dubbelsäng i vårt nuvarande sovrum. SJUKT!!!! Vi har inte haft några problem med att ha en 1,20-säng tills nu. Kan bero på att vi vande oss i somras att sova i en 1,80-säng, samt att innan dess sov jag själv i 4 månader i vår 1,20-säng. Det känns som att det är dags för en riktig säng. Men vi får vänta tills vi ska flytta, tills Dan eller jag får jobb någon annanstans. Suck.