R.I.P Vilma

Har precis fått det hemska beskedet att Vår älskade hund inte längre finns hos oss. Inte visste jag att jag skulle bli såhär ledsen. Men hon har varit dålig i några veckor nu och hon ska inte behöva plågas mer. Men det är tungt. Hon fick någon form av livmoderinflammation (precis som Lizzie, vår Birmakatt som bara blev 4 år). Vilma blev ca 9 år och var väl för gammal för att hämta sig. Hon blev dålig strax innan mamma o pappa åkte på semester. Under semestern trodde vi att det var urinvägsinfektion, men nej det var det inte. Hon har fått sprutor och tabletter men tydligen orkade hennes kropp inte, då detta var enda utvägen. Det är jobbigt när husdjur försvinner, man står dem oftast närmare än man tror. Jag kan inte ens föreställa mig hur jag kommer må när våra katter försvinner från oss. Vilma klarade sig längre än vi först trott, när vi väl fick reda på vad som var felet om man jämför med Lizzie som dog över en natt, vi hann inte fatta någonting!
Rest In Peace Vilma
We Miss You!!!

Livet leker

Idag har det varit en riktig slappesöndag. Igår jobbade Dan och jag var i Karlskrona med Amanda och Mamma och shoppade lite. Blev lite mer inhandlat än jag tänkt, eller jag hade ju tänkt leta efter lite speciella saker men hittade lite annat istället, men men det brukar bli så. Nu ska här snålas. Har shoppat alldeles för mycket nu sen vi flyttade, usch usch usch, inte bra att ha för mycket pengar, eller inte FÖR mycket, men mer än man är van vid. Istället ska vi börja spara. Jag ska försöka klara mig på lika mycket som jag hade när jag pluggade, då kan jag spara jättemycket, dock har vi lite mer i resekostnad och högre hyra nu, men kanske det ska gå. Sparar till semestern och till att köpa hus. Vi letar hus för fullt nu, dock är det lite svårt eftersom man måste ha pengar till 15% av vad huset kostar, vi har ju inte kunnat spara sådär jättemycket under tiden vi har pluggat så summan på sparkontot är inte jättehög. Men sparar vi så mycket vi kan nu i några månader kanske vi kan köpa ett hus sen. Det är ju så mycket dyrare att hyra sitt boende, och de pengarna man lägger här får man aldrig tillbaka, FY!!!!

Idag har vi inte haft något planerat, så himla skönt, särskilt eftersom Dan bara har en ledig dag den här helgen så tyckte han det var extra skönt att bara vara hemma. Så vad har vi gjort egentligen, typ inget. Gick en promenad på förmiddagen, sen har vi tvättat fönstrena, spelat spel, kollat på lite hus på nätet, spelat xbox360 och bara umgåtts med varandra. Dock blir det lite halvsegt, man är ju som sagt van vid att ha tusen bollar i luften jämt, men tror man blir utvilad av att ta det såhär lugnt, även om man känner sig väldigt trött hela tiden :P Nu laddar jag för en kort vecka, 3 dagar. Har tagit semester på fredag, så jäkla gött. 5 dagars helg är man inte bortskämd med. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på alla dagarna bara. Har någon förslag så är det välkommet!!! Fredag, lördag och söndag ska Dan också vara ledig så då ska vi väl försöka hitta på något i alla fall, bara det är billigt :P Ska kanske träffa familjen någon dag också. Ska verkligen bli skönt med lite längre ledighet.

Helgen

20.03
Igår körde vi lite MC. Eller ja, Dan körde och jag åkte, såklart. Var rätt nice för vi körde småvägar till Tingsryd. Sen stannade vi där i några timmar och käkade lunch och umgicks med familjen. Allt lika trevligt att träffa dem allihopa. Eftersom vi körde småvägar körde vi inte så fort, vilket jag gillar :P Men det innebär också att även jag som åker måste vara aktiv och följa med i alla svängar. Sen körde vi 27:an till Ronneby där det bara är rakt fram, tråkigt för Dan att köra men skönt att åka, bara sitta rakt upp och ner. Dock fick jag väldigt ont i ryggslutet, från Ronneby körde vi småvägar till Mörrum så det var en lång runda utan stopp.
Promenix på muren i Kristianopel

Idag började vi dagen med att städa lägenheten lite. Kanske ingen grovstädning, men dammade och dammsög och tvättade golven. Eftersom vi är värdelösa på att inte ha något att göra om dagarna, vi blir så trötta och slitna då, så vi tog och körde till Kristianopel. Jag har velat åka dit med Dan någon gång. Var med mina föräldrar där någon gång för kanske 6-7 år sedan och det var så fint. Så vi gjorde i ordning en liten picknick och körde det. MASSOR med folk. Men på det allra finaste stället uppe på muren var det inte en människa, så vi satt där och bara njöt av utsikten en stund, sen promenerade vi en bit sen körde vi hem. Jättetrött så vi vilade lite. Eller jag vilade i bilen hem och Dan när vi kom hem. Sen bar det iväg ut på TrimOrientering. Vi var ute i säkert 2 timmar, jag är värdelös på att läsa orienteringskartor. Men shit vilket träningspass, upp på höga kullar och mellan en massa snår, ja det var faktiskt jobbigt trots att vi bara gick hela tiden. Jag var törstig från början så det var väldigt jobbigt att inte få vatten, för det glömde vi :P Nu känns det i benen kan jag säga, känns som jag sprungit flera kilometer.
Nu börjar det regna. Kändes återigen som att det behövdes. Har ju varit fantastiskt väder i helgen, dock blåste det lite kallt både i Tingsryd och i Kristianopel, men annars har det varit gött. Men regn behövs det alltid lite, bäst att det regnar på kvällar och nätter tycker jag :)
Den bästa utsikten, synd bara att hela vyn inte kan fångas på en bild. Måste upplevas.

Veckan i bilder


Jag och Dan på 25-årskalas


Bror fyllde 30 år. Det var här blixten slutade fungera, därav den suddiga bilden.


Körde MC till Tingsryd och lunchade och spelade lite kubb.




Två av flickorna provade MC:n och vägrade nästan gå av sen när vi skulle köra :P

Förlängt

17.03
Idag har jag en massa energi och känner mig inte alls trött!!
Har inte hunnit ha rast på jobbet, kanske det är därför jag är så pigg, man blir så trött av att ha paus :P
Haha nä, men jag tror det beror på att jag har fått förlängt jobb. Har inte skrivit så mycket om jobbet här, det är ju ganska hemligt, alltså jag menar, jag kan ju inte skriva om jobbet här, på en offentlig blogg. Men just nu känns det underbart. Jag och en till kommer att få "starta" (enligt oss) en ny avdelning. Eller rättare sagt, börja om från början med en avdelning som redan finns. Det känns bättre än jobbet jag sökte igår eftersom här får jag vara med från början istället för att vara med i ett befintligt arbetslag. Nu kommer det bli precis som vi vill och det har det definitivt inte varit förr, det ska bli såå kul.
Fick sluta tidigare från jobbet eftersom jag inte hunnit ha rast så jag var hemma tidigt idag. Så nu håller jag på med storkok. Håller på att försöka skippa de mesta kolhydraterna jag äter. Så nu blir det fett och protein och sallad. Min mage är fucked up så det krävdes förbättring nu. Hoppas det blir bättre :) Jättegott med massor med sallad med dressing, yummi. Faktiskt!!! Mycket frukt blir det också, ska försöka komma upp i 500 gram frukt och grönt om dagen, tror faktiskt jag kan fixa det. Nu måste jag bara försöka hinna med att träna också.

Vardagsuppdatering

16.28
Det är ju helt sjukt vad sällan jag uppdaterar här, och väldigt sällan jag skriver något vettigt. Suck.
Det är måndag, och som vanligt är jag trött!
Hade tänkt lägga in lite bilder från helgen, men glömde visst min kamera hos min Käre Bror som igår fyllde 30 år. Så det får bli efter nästa helg jag lägger in dem. Dock blev nog inte bilderna superbra eftersom min kamera sjunger på sista refrängen. Batteriet laddas ur hur fort som helst och nu verkar blixten krångla. Daniel lyckades ta en bild med blixt igår, annars ville den inte. Så får nog börja använda Dans så länge. Jag vill köpa en digital systemkamera men det har jag inte råd med just nu.

Har precis sökt ett jobb. På en Reggio Emilia-förskola i Karlskrona!! VILL VERKLIGEN HA DET! Är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Det är min dröm just nu!!!

Jag tycker det är skönt att det äntligen har kommit lite regn. Det har verkligen varit sjukt torrt så det behövdes verkligen regn!!! Sen var det ju inte jättekul när vi var ute idag och regnet öste ner, men men, sånt man får ta. Men nu ska jag inhandla ett regnställ, mina (läs Dans) vindbyxor var inte vattentäta. På tal om väder är det sjukt blandat väder. Regn, moln, sol... o.s.v. Men vi ska faktiskt våga oss ut på en promenad strax. Man får passa på när man väl hinner. Så det blir nog en sväng till Järnia och Maxi, kanske hinner med Team Sportia också för att kolla på regnställ, men det är sjukt dyrt där så kanske skippar det ändå. Maxi har kanske något billigt :P
Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag får sooova mina timmar!


Äntligen bestämt mig

Bytte klänningen. Det blev den här i stället. Samma modell fast beige med rosa blommor. Också fin. Men den vita var finare, men jag känner mig inte FÖR i denna. Låter kanske konstigt men ja det känns bättre på något sätt i alla fall. Nu kan jag ha den här både idag på 25-årskalaset och på bröllopet. Kanske tråkigt att visa vilka kläder man ska ha på bröllopet redan nu. Men skitsamma.
Nu ska man bara bestämma sig för hur man ska ha håret. Idag får det bli vanligt. Min längd på håret avskyr jag just nu. Men vill man ha långt hår så blir det ju så. Jag kan liksom inte göra någon frisyr alls. Funderar på att gå till frisören och be dem visa hur man kan göra det lockigt med den här längden, är så trött på att bara ha det plattat varje gång. Ska se om jag ens kan få någon volym på håret idag, borde ha färgat det också, suck. Jaja, får satsa på bröllopet istället. Inte varje dag man är på bröllop. Jag har inte varit det någon gång, bara i kyrkan, men itne på själva bröllopsfesten.
Nehe, dags att föna och platta håret och se om man kan se respektabel ut från axlarna och uppåt också.

Nytt till hemmet


Vårt nya tillskott i den vita genren inredning! Vad tycks?

Så skönt att bli av med det gamla rangliga soffbordet som inte alls passar in längre.
Vi är nöjda i alla fall.

Dock börjar jag få lite smått panik om klänningen på bröllopet. Vågar man ha vitt? Det står valfri klädsel på inbjudan men det är klart, är det oartigt så känner man ju sig jättedum. Jag som tyckte jag gjort ett fynd eftersom jag kunde ha klänningen till båda tillställningarna, men jag får nog tänka om. SUCK! Provade en jättesöt beige klänning på Lindex också, kanske får ge mig på och köpa den istället. Eller ska jag ta något mer färgglatt. Det kryllar ju av blommiga klänningar nu. Åhh, fasiken, det blir ju jättedyrt. Men är verkligen inte sugen på att ta någon av mina gamla svarta klänningar och tighta och obekväma är de också, jag gillar inte när det är för tight så man knappt kan äta. Jaja, vi får se. Funderar faktiskt på att byta klänningen till en likadan fast med blommor på, hittade precis kvittot i soporna och jag har inte klippt av lappen, ibland har man tur. Kanske det var något långt bak i min hjärna som tvivlade.


Vintage

Klänning från Lindex. Vad tycks??? Svårt att se eftersom det är vit bakgrund. Men jag älskar den, är helt förälskad i den! Jag älskar VINTAGE-kläder. Känns verkligen inte som jag. Men jag har verkligen blandad stil, älskar vita och beiga kläder just nu. Gillar de färgerna i inredning och allt just nu. Men jag älskar mina gamla hårdrockströjor också, dock använder jag dem sällan, tycker inte det lämpar sig med dödskallar och guns´n roses-pistoler på mitt jobb. Min stora guns´n roses t-shirt skulle jag kunna leva i, men som sagt, funkar inte. Mina nya beiga jeans och mina vita tröjor lever jag i istället. Älskar dem också. Kan man ha den här klänningen på ett 25-årskalas och på ett bröllop (som gäst)????