2 veckor 1 dag

09.20
Känns redan som att jag har varit upp i evigheter fast jag bara varit upp sen 7. Duktigt av mig va?
Jag skulle upp och plugga tänkte jag.. eller ja med plugga menar jag leta inspiration till min VFU. Men så funkar inte internet. Jag får panik. Det skulle ligga nere till kl 6 men inte längre. Panikslagen, tänk om det inte fungerar på hela förmiddagen, vilket är min enda avsatta tid för pluggande innan VFUn, hinner ingen annan gång.
Men lite över 8 så är internet igång igen, vilken tur. Visste inte vad jag skulle hitta på annars.
Så nu har jag fått lite inspiration. Ska även sticka inom stadsbiblioteket och kanske låna nån bok. Sen ska jag maila min VFU-lärare så hon vet att jag har kollat lite men fortfarande behöver lite hjälp.
Är i alla fall inte lika panikslagen längre.

Igårkväll blev det scones och te sen vräkte jag i mig det sista godiset.
Det är ju därför jag har mått som jag har mått de senaste dagarna. Ätit godis sen i söndags, och jag äter i princip aldrig godis. Och det lär ju dröja tills jag gör det igen. Magen sa verkligen ifrån. Har mått illa och haft knip i magen m.m. Så imorse åt jag äpple och morot till frukost, inte mättande och passade ihop gjorde det inte heller.
Nu är jag skithungrig. Kanske kan käka några knäckebröd snart. För till lunch blir det korvstroganoff igen, vi ville ha något gott och snabblagat som vi hade hemma :)
Sen blir det tentafest.. fast jag inte har haft tenta. Hade hellre velat ligga i soffan under eftermiddagen, pluggat lite och sen dra på träning. Men jag är inte sugen på att vara ensam och sen är det skönt att kunna koppla bort allt annat lite. Helst av allt vill jag bara vara med Dan så det är lite därför också.
Han skriver tenta nu. Sen ska vi in till stan och fixa maskeraddräkter, sen hämta några grejer till pappa, sen laga mat och sen festa lite granna. Måste köpa groggvirke med. Tänkte prova en fläderdrink som jag hittade bland alla mina recept. Är sugen på ingefäradrink med, så det kanske blir en ginger ale att grogga med också :)

Om 2 veckor och 1 dag är VFU:n över och jag åker till Stockholm!!! Längtar!! Jag vill att VFU:n ska vara över, det känns som att jag inte kommer överleva den.. haha jo då! Kanske inte blir så bra men jag ska fan kämpa. Tro på mig själv! Yeah right!! bara jag är där och gör det jag ska så blir jag ju godkänd. Det är ju huvudsaken!!! Typ!
Nästa termin ska jag vara på förskola på praktik och förmodligen ska jag det på slut-VFU:n också.  Så det känns riktigt bra!! Ingen mer skola och inte många praktikperioder kvar. Fast det är ju kul i förskolan visserligen. Det längtar jag till. Längtar till jag har min lärarexamen.. det är ju inte alls länge till juh!! heja mig!! Har klarat mig såhär långt med en omtenta och nån minikomplettering. Hoppas det fortsätter att gå bra!! Fick reda på i tisdags att jag klarade hemtentan som jag hade såna problem med och panik för. Så det var riktigt skönt.
Sen ska jag skriva hemtenta efter VFU:n, den kommer nog bli tuff. Sen är det salstenta, inte lika tuff (hoppas jag) och sen sista delkursen är det hemtenta i par, känns också bra!!!

Nä Jasmine.. plugga lite till. Göra sig i ordning och käka lite sen staden!!! Har ju inte en aning om hur länge Dan sitter, förmodligen ganska länge eftersom det är mycket räkna och så! Heja Dan, Emy och Linus!

Fullkomligt slut

15.33
De senaste dagarna har varit ganska tuffa, eller ja ganska i alla fall.
Natten till tisdag kunde jag inte sova, det körde runt i magen kan jag säga.
Och så skulle jag upp tidigt, var i skolan hela dagen, direkt och storhandla och sen hem och laga middag.
Det blev för mycket.
Vi skulle kolla efter det också. Änglar och demoner, som jag tillochmed valde. Jag somnade vid halv åtta efter att ha kollat i ca 20minuter på filmen. Sov visserligen inte hela filmen, men jag tyckte ju inte filmen var bra bara för det.. fattade ju ingenting. Sen kom en gubbe från hyresgästföreningen och plingade på kl 21.. jag bara WHAT???? Vem plingar på mitt i natten.. ojsan klockan är bara nio.. jag var helt slut.
Något piggare idag, trots att vi var i skolan hela dagen. Åt mycket god mat på restaurang Spiro på högskolan, mumsigt. Sen hade jag med mig godis som efterrätt. Vill bara att det ska ta slut nu så jag slipper det liksom.
Igår gjrode vi förresten jättegod mat, men jag orkade inte ta kort och lägga upp, sen gjorde vi i princip rakt av ett recept, men om någon är sugen så :D
Vi gjorde spaghetti carbonara... första gången vi gjorde det. Trodde itne det skulle bli så lyckat. VI gjorde till 4 personer men vi åt upp allting, blev inga rester över, vilket det nästan alltid blir när vi gör.
Mumsigt värre alltså. Det blir det fler gånger!!!!

Imorgon ska jag planera min VFU, som jag har SMÅTT panik över. Hittar fan ingenting! Ska försöka få ihop nånting imorgon. Annars får jag prata med min VFU-lärare så får hon hjälpa mig!
Sen måste jag in till stan och leta utklädningskläder m.m. till lördag. VAD SKA JAG KLÄ UT MIG TILL??

Idag blir det ingen middag här hemma eftersom jag åt så stadig lunch :D Pannbiff, potatis och löksky m.m. SÅ jag är fortfarande mätt. Vet inte vad jag ska hitta på nu. Tänkte kanske träna, om jag orkar.. men det går inte att boka, får väl se om det kommer igång annars får det va!

Köttfärslimpa, potatis och rödvinssås



1 stor limpa

ca 750 g blandfärs
8 msk ströbröd
2,5 dl vatten
1,5 dl grädde
2 ägg
ca 3 tsk salt
2 krm vitpeppar
3/4 dl riven lök
ca 2 tsk oregano 
riven ost


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd, vatten och grädde och låt svälla i ca 10 min.
Tillsätt ägg, salt, peppar, oregano och lök.
Tillsätt sedan
köttfärsen och rör sist ner riven ost, hur mycket kan man bestämma själv.
Jag är ganska lat så jag tog det vi hade rivet redan, vilket var knappt 1 dl kanske.
Stek mitt i ugnen i 45-60 minuter. Pensla då och då med smält smör.
Lat som jag är (och eftersom vi inte har så mycket hemma just nu) så gjorde jag en påssås idag - rödvinssås.
Till det serverar vi kokt potatis, morötter, gurka och lingonsylt och knäckebröd vid sidan av är inte dumt :)



Har utgott från ett recept i Bonniers kokbok, men lagt till lite och så (det är ju inte första gången jag gör köttfärslimpa)
Rödvinssåsen på påse var kanske inte en höjdare, nästa gång blir det nog hemmagjord sås.
Man kan gott ha mycket mer ost och mer krydda, även om jag tog mer än receptet så tyckte jag inte riktigt att det räckte. Men jag tyckte det var riktigt gott ändå, var riktigt hungrig efter träningen och hade inte ätit riktig mat än idag!!! Ett annat tips är att ha i fetaost, det hade jag haft om jag hade haft det hemma.
Imorgon ska vi handla så då hoppas jag vi har mer ingredienser till olika maträtter.

(Bilden blev inte så bra heller, eller rättare sagt det ser kanske inte så apitligt ut, men men, är inget proffs.
Långt ifrån. Dan är mycket bättre ska jag tala om. Mums!)


Orka stressa

11.37
Hur förklarar man vattnets kretslopp för ett gäng 8-åringar på bästa sätt??
Det gör mig stressad just nu.
Jag behöver bygga på mitt självförtroende något kollossalt (stavas det så?) tills nästa vecka!!
Tro på mig själv. Försöka intala mig själv att jag kan det här, jag är jätteduktig.
Vet i fan hur det kommer att gå men men, det gör det.. kanske!?
La ju ner pluggandet i helgen för jag tänkte att jag har ju en massa tid nu i veckan som kommer.
Insåg idag att så jävla mycket tid har jag faktiskt inte. Har idag och på torsdag.
Tisdag och onsdag är det skola hela dagen, och då vet jag att det inte finns någon ork kvar på kvällen.
Sen på fredag blir det förmodligen till att åka till Ryd och se om det finns några saker vi vill ha från huset.
På lördag ska jag klippa mig och sen på kvällen är det Emy och Linus födelsedagsfest, vilket betyder att även söndagen försvinner, om man inte har tur.
Har kanske lite tid på lördagen då, men måste in till stan och köpa presenter och lite grejer till min utklädnad, som jag inte bestämt än?!
Aja, det löser sig alltid. Idag hinner jag nog läsa lite. Har läst lite om vattnets kretslopp på internet nu, var säker på att jag hade ett bra experiment på det bland mina papper från när vi läste biologi, men nehe. Och jag hittar inget bra förslag på internet. Får leta vidare och prata lite med mina kurskamrater!
Och förresten så ska VFU-läraren vara där för att hjälpa mig, faktiskt. Fast hon är ju inte utbildad i de ämnena.
Nu kom jag på att jag skulle komma på en bok jag kunda ha som högläsning också, suck.
Jag är alldeles för lat och detta är såå tråkigt att läsa om.

Nu är jag hungrig.
Funderar på vad vi ska hitta på för mat idag. Jag är sugen på köttfärslimpa. Hmm vi får väl se vad jag hittar på :D
Ska träna vid 17 också :) Har varit sjukt onyttig i helgen som sagt. Vägde mig idag på morgon och det var ingen vacker syn, haha, fast då hade jag precis ätit, skyller på det :P
Som sagt, jag vet, jag är inte tjock. Det är bara det att allt jävla fett sätter sig på magen. Men men, som mamma säger: "Det är bra att ha lite överskottsfett när man är gravid sen" och ja, det ska väl inte dröja alltför länge tills den perioden kommer, hehe!!Eller ja, några år blir det väl! Jag vill gå ut nu. Hade jag börjat utbildningen direkt efter gymnasiet hade jag gått ut i januari nästa år :D Snart juh! Men tiden går snabbt och snart är det om ett år och jag sitter med examensarbetet och ser fram emot att få min examen. Flytta, börja ett nytt liv, jobba, skaffa barn/familj. Sjukt att man ser fram emot det så mycket. Är man vuxen då?

Våfflor

16.47
Idag inhandlade jag en stickad tröja. Inte efter alla mina kriterier men är ändå mycket nöjd.
Den kliar inte i alla fall, det är det bästa :D Och att den är ganska lång så man fryser inte om magen heller :D
Annars har det varit extremt grått väder idag, har ju fått ha lamporna tända hela dagen. Ändå så tog vi cykeln till Eurostop, duktigt! Fast nu har latheten smugit sig på, så det blir nog att vi tar bilen till MAXI och handlar lite godis. Har varit extremt godissugen hela helgen men inte köpt något, hehe. Jag har sagt i över ett år att jag ska sluta med chips och godis, men det har inte gått. Och just nu känner jag att jag inte orkar bry mig! Vänta tills jag kommer in i den där min-mage-är-tjock-fasen då kommer jag ångra mig som fan, men just nu orkar jag inte bry mig. Ska försöka träna en jävla massa i veckan som kommer :D För sen är det praktik och frågan är hur mycket jag kommer att orka träna då? Ska försöka men man kommer att vara helt jävla slut!

Vi åt rester från gårdagen till middag idag, så vi slapp laga mat, men eftersom vi hade en massa ägg att göra av med så gjorde vi våfflor nu till mellanmål. Inte direkt min favorit men ett par stycken gick ner:) Fast jag gillar mer frasvåfflor, så det har Dan lovat mig att det blir nästa gång vi gör våfflor, när nu det blir?



Har även börjat göra en receptbok.
Skriver in alla våra recept, som vi skrivit för hand och klippt ut ur tidningar, i datorn.
Så när vi har fått skrivaren att fungera så tänkte vi skriva ut dem och ha dem i en pärm. Så just nu är det ingen ordning. Och dagar som denna, då jag avstår helt från plugg, har jag tid att göra såna grejer. Det tar rätt lång tid, men man kommer att vara nöjd när man är klar!!

Om en timme är det One Tree Hill sen fortsätter kvällen med tv eller film :D

Dans Kyckling-currygryta



3-4 portioner

ca 400 g kycklingfilé
crème fraiche
grädde
timjan
curry
salt
peppar
ris

Eftersom det är ett eget påhittat recept så har vi inga direkta mått på någonting, men gott var det i alla fall!!!

Jag orkar inte skriva exakt hur man ska göra, för det tror jag ni förstår själva :)


Fläskotlett, sås och potatis



5 fläskotletter
2,5 dl crème fraiche (34%)
2,5 dl matlagningsgrädde (utan tillsatser)
1/2 dl soya
100 g sambal oelek
en skvätt whiskey

Lägg kotletterna i en ugnsäker form.
Blanda ihop övriga ingredienser och häll över kotletterna.
Servera med kokt potatis och grönsaker.



Det blev jättegott, inga andra kryddor behövs, blev något starkt, gillar man inte stark mat kan man minska på sambal oelek.

Jag återkommer med flera av våra nya recept, kanske några gamla oxå.

Från dålig till bra

20.13
Gårdagen slutade mycket bättre än jag någonsin kunnat tro.
Det slutade med att Jag, Dan, Linus och Emy hade en riktig La Familja-fest. Vid 03.30 somnade nästan Emy och hon och Linus insåg att det kanske var läge att dra hem, särskilt eftersom de skulle upp och plugga nästa dag (idag). Det blev en massa vin och lite jägermeister och en massa musik och dans i vår lägenhet. Hade riktigt roligt. Trodde jag inte att jag skulle ha eftersom jag var på så himla dåligt humör på eftermiddagen.
Men det är väl oftast så, har man inga förväntningar så kan det bara bli bra?!

Sov länge idag, till elva då jag insåg att vår tvättid började. Kom upp till halv tolv.
Har sovit en skvätt på eftermiddagen, mest suttit framför tv:n eller datorn, förutom när vi har fixat med tvätten och en kort runda till Lidl. Lagat seriös mat gjorde vi med, eller Dan rättare sagt. Samma som häromdagen, kotletter med sås och kokt potatis. Mycket gott denna gången också.
Sen har det blivit chips, morötter och dip. Onyttigt men gott (lite nyttigt med, med morötterna, hehe).

Jag är trött!

Nästa helg ska jag klippa mig och färga håret. Emy kompis Sandra har lovat att klippa mig, ananrs hade jag nog stuckit och klippt mig hos frisören imorgo, men nu blir det inte så. Och färgning blir det inte förrän jag klippt mig, tycker det är onödigt att färga en massa hår som ska klippas bort!!!


Ja, vi hade kul :D

Not in the mood

17.12
Fullt upp hela dagen.
Inte på bra humör.
Började dagen med seminarie med världens bästa grupp. Mycket trevligt. Dock tråkigt att Majsa blev dålig och fick gå hem innan vi börjat :( Men så är det ibland.
Sen stack jag hem och hann "slappa" en stund, Sjunde himlen och lite spel på facebook, avkopplande.
Sen drog jag iväg 10 meter till Andersbergsskolan och träffade min VFU-lärare.
Det blir två tuffa veckor, men jag ska väl klara ut det också!
Men blev nog något stressad, för efter det har mitt humör stupat rakt ner.
Jag vill helst bara lägga mig i soffan (eller sängen) med täcket över huvudet. Möjligtvis med ögonen utanför så jag kan se idol sen. Men jag är inte ett dugg sugen på att hitta på något, men men, troligtvis kommer det folk hit.
Jag ville dämpa mitt dåliga humör med lite shopping, letar efter en tjock stickad tröja, inte alltför dyr, som inte kliar och sticks, det är inte lätt ska jag säga dig. Särskilt inte med mina krav, helst vill jag har knappar med men inget måste. Alltså jag hittar fan inget som faller mig i smaken även om alla affärer vimlar av stickade tröjor.
Funderade även på vad jag skulle klä ut mig till på halloween, men inte ens det orkade jag med.
Eftersom jag inte hittade något att handlar dalade mitt humör lite till, handlade endast lite presentpapper till kommande julklappar m.m.
Jag trodde inte mitt humör kunde falla längre ner, (när vi var på väg hem ville jag helst bara till soffan och gråta en skvätt) så skulle vi bara inom MAXI och handla lite smågrejer till kvällen och morgondagen.
Hur tänkte vi, som om fredagseftermiddagarna inte brukar krylla av folk på MAXI, och så var det även 20-årsjubileum, s det var ännu mer folk, och provsmakningar med mera överallt. Vilket gjorde att jag bara ville springa igenom lite fort, och glömde ett par saker, men det får gå ändå.

Till kvällsmat blir det kyckling och ris. Dan lagar maten för att jag är på alldeles för dåligt humör för att orka ställa mig, han är snäll! Jag tror det blir kyckling-currygryta :D
Vi får väl se :D Sen blir det vin och chips, kanske piggar upp mig något!

19.24
Nu är vinet öppnat och maten nere i magen.
Humöret är bättre.
Linus är här. Emy är på G :)
Maten är god. Dan är en hejare i köket.
Lägger kanske in en bild imorgon! Orkar inte ikväll!
Blir nog en runda till Eurostop imorgon, jag vill verkligen ha en tröja.
Kanske kan klippa mig också, ska även färga håret imorgon.
Inte rött den här gången, men kanske nästa gång!
Vill avfärga helt och håller och börja om.. vill ha ljusare brunt. Undra om jag någonsin kommer klara ut det.

Pasta och korvstroganoff



Idag gjorde jag inget speciellt utan körde på korvstroganoff på måfå så inga direkt mått.

400 g falukorv
riven lök
matlagningsgrädde
crème fraiche
soya
tomatpuré
senap
oregano
sambal oelek (bara för att vi hade det hemma)

krydda efter behag

serverades med fusilli fullkorn, morötter och gurka.

Sambal Oelek är hur bra som helst, idag tog jag bara en matsked ungefär, blev inte starkt men ger mycket smak.
Man behöver inga andra kryddor om man inte vill.
Skulle haft vitlök i, men jag glömde det. Champinjoner hade ju självklart passat jättebra med, men tyvärr hade vi inga hemma. Måste åtgärdas snarast, det är ju så himla gott.

Uppochner,Världens längsta leveranstid

10.55
Jag tror jag brusade upp lite väl igår gällande min otur.
Insåg idag när jag skulle kolla vilka böcker man fick gratis på lycknis om man beställde.
Det fanns 6 böcker att välja mellan, inga jag hört talas om alls.
Då insåg jag att det var tur att jag beställde mina böcker tidigare annars hade jag (snål som jag är) beställt de där böckerna också, eftersom de var gratis. Och då hade vi fått ännu mera skit till lägenheten som bara kommer att ligga och skräpa, behöver inte det just nu.
I så fall behöver vi ny, större lägenhet.
Vilket vi egentligen behöver, men inte har råd eller ork med.
För hur länge ska vi bo här till? Dan går ut i vår, jag nästa jul (typ) vi blir inte kvar här särskilt länge till.
Tiden går fort!
Satt och letade stipendier innan, till examensarbetet. Vill åka utomlands.
Dan, Emy och Linus kanske ska åka utomlands till våren.. till Brasilien i 3 månader.
HALLÅ!!! Tre månader, hur ska jag stå ut. De är ju mina närmaste kompisar här, har ju typ bara dom, som jag umgås med på fritiden.
Smått panik. Det blir asdyrt att ringa och smsa, så vi kommer i princip inte kunna prata med varandra på tre månader. Hallå jag tycker typ en dag är jobbigt. Nej men alltså en vecka är sjukt jobbigt.. 3 månader!! Jag smäller av, förstår inte alls hur det ska gå till.
Och över min födelsedag, hjärtslaget, alla hjärtans dag, Dans födelsedag och sen såg vi att Buddy Holly Musical skulle komma hit i februari, vi var när att åka till Sthlm för att titta på den och nu när den kommer hit till Halmstad tänkte vi att vi bara MÅSTE se den, och då kanske han åker iväg. Någon annan som vill komma hit den 7 februari och titta på den??
Okej inget är bestämt, de har inte sökt stipendiet än, men det är tre platser och de är max 6 st som söker det, så ja det är stor chans! Kul för dom, mindre kul för mig, men jag ska fan med åka utomlands när jag gör mitt examensarbete, om vi hinner få iväg några ansökningar, det är inte lätt att hitta stipendier alltså, det finns hur mycket som helst, men alla är så himla specifika!!!
Nu ska jag plugga inför morgondagens seminarium (eller heter det seminarie, har alltid undrat, alla säger olika).
Jag älskar min basgrupp!! Vi är bäst!! Vi känner varandra, alla vågar och få komma till tals, det är väl så det ska vara om man ska få ut så mycket som möjligt av det!!
Ska även förbereda mig inför min träff med min VFU-lärare imorgon, måste vara insatt i vad det är jag ska göra på VFU:n och ställa lite frågor, fast det går nog rätt snabbt, jag vet typ vad jag ska göra :) Och hon har ju fått samma information som jag så det ska nog gå bra. Hoppas hon är snäll :)

Sen ikväll blir det träning, bodystep, inte alls kul, det som var så roligt när jag bodde i Tingsryd. Inte för att jag var så ofta på det men ändå. Men det är i alla fall träning.
Det mesta var roligare med TGT, saknar det verkligen ibland. Har tappat dansen nästan helt och hållet. Min koordinationsförmåga är inte vad den brukade vara. Imorgon tänkte jag testa på aerobicen, det blir säkert bra.
Bodycombaten är iofs asigt rolig.. men det är för att vi har så himla bra instruktör och hon har insett att man ska stå på samma håll som vi och inte mitt emot. Men tydligen får de lära sig det på utbildningarna, att de ska stå mitt emot. På bodystepen är det mycket förvirrande!!!!


Igår i väntan på den goda maten så spelade vi TP och drack ett glas vin! Mysigt!
Undra vad det blir för mat idag? Vad ska vi hitta på, tror inte resterna räcker till båda!
Jag längtar till advent, då alla ljusstakar ska upp, då blir det adventsmys nästan varje kväll!
----------
14.46
Har precis kommit hem från Eurostop, vi inhandlade 2 st xbox-spel, en ballongvisp, ett baklyse till min cykel, en julklapp till mamma, handkräm och lite mat, till exempel min favoritfil som bara finns på Willys. Falköpings vaniljfil. Mums!
Gick på H&M en bra stund med för att leta efter den stickade koftan jag såg i katalogen och som jag tänkte beställa men inte skulle levereras förrän i slutet av december, jag vill ha varma tröjor NU!!! Men hittade inte just den koftan, utan alla andra från katalogen. Tur att jag ska in till stan imorgon, fast utbudet är inte riktigt lika stort där. Men tillbaka till det här med lång leveranstid. Jag väntar fortfarande på en beställning från H&M, vet inte när jag betällde men lite av ordern har kommit, men resten skulle komma i början av oktober, hmm har inte sett till den. Sen nu tänkte jag beställa kläder och badrumsmatta, då, som sagt så var det leverans i december för koftan och badrumsmattan i januari. Alltså ärligt talat, man blir typ arg. De borde veta vilken efterfrågan det är på just de här varorna.. billiga stickade svarta koftor nu på hösten lovar jag typ alla beställer, efter många år i branschen borde man veta sånt. Sen har jag beställt det som finns i zebrarandigt i home-kollektionen, det är det som tar sån tid att leverera för det är inne nu, också en sån sak som de vet om!
Okej I-landsproblem, för som min vän Ingela sa: "Tänk på de här små barnen som gör dessa saker, de kanske inte hinner med riktigt". Och det är faktiskt sant, kände mig jättedum sen. Men det är inte lätt. Jag vill att de ska öppna butiker med H&M Home, jag älskar deras saker!!!!!

Nu ska jag se om jag kan plugga färdigt det sista, har fått lite gjort faktiskt :)
Men träning blir det inte idag, huvudvärken kom krypande. Samma huvudvärk som Dan har haft nu i 2 veckor, den där sprängande när man böjer sig ner som beror på bihålorna. Vill inte. Men hellre blir jag sjuk nu än under VFU:n. Jag har inte jätteont men jag känner i bihålorna att det trycker och varför utmana ödet liksom?
Får väl se om jag blir bättre så jag kan träna imorgon, annars har det blivit en riktigt dålig träningsvecka. men vad ska man göra!?

När jag pluggat färdigt ska jag kurera mig med de nya spelen vi köpte, t.ex. fotbollsspelet som jag valde :)
Sen ska jag hitta på någon maträtt med falukorv har jag bestämt. Synd att falukorv är så himla gott, det är ju så onyttigt, men billigt :) 20 kr som räcker till två måltider och lite till för oss :D Fårgan är om jag ska göra något av våra klassiska recept eller leta upp något nytt?

Fläskotlett, sås och potatis



5 fläskotletter
2,5 dl crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl soya
100 g sambal oelek
en skvätt whiskey

Lägg kotletterna i en ugnsäker form.
Blanda ihop övriga ingredienser och häll över kotletterna.
Servera med kokt potatis och grönsaker.


Det blev jättegott, inga andra kryddor behövs, blev något starkt, gillar man itne stark mat kan man minska på sambal oelek.

Jag återkommer med flera av våra nya recept, kanske några gamla också!

Så himla typiskt

16.18
Allt ibland har man sån himla otur att man blir sur.
Idag beställde jag kurslitteratur på lycknis.se (ni som inte insett att det är extremt mycket billigare att beställa kurslitteratur där har slösat mycket pengar), jag köpte två böcker för sammanlagt drygt 400 kr.
När jag några minuter senare loggar in på min mail så ser jag att jag har fått ett reklammail från lycknis och ser att frånochmed imorgon får man en gratis bok per hundralapp man handlar för!!! Hade jag beställt böckerna imorgon istället för idag, så hade jag fått 4 gratis böcker. Hallå!!! Jag blir så förbannat. Varför kollar jag inte min mail, jo för att jag inte loggar in på msn, ibland orkar jag inte med msn så har inte loggat in sen före helgen. Där fick jag för det. Typiskt. Är bara inne på min skolmail tusen ggr om dagen nuförtiden.
Samtidigt har jag även fått mail om gratis frakt från fujidirekt, som jag typ aldrig beställer kort ifrån (därför att jag är så dålig på att framkalla) och nu när jag framkallade häromveckan, hade jag inte gratis frakt men tänkte att man vet ju aldrig när det blir det, så beställde jag. Och nu så får jag ett mail om det.
Jag blir så trött! Otur eller bara dumhet?? Jag vet inte, men jag har lärt mig en läxa, kolla mailen innan du köper något, kan ju fått någt bra erbjudande. Snål smålänning är man juh. Varför betala mer än man behöver?

Igår hittade jag sidan: designadinblogg.se
har velat fixa till min blogg länge nu men inte vetat hur man gör, och inte riktigt tagit mig tiden.
Nu vet jag i alla fall vart jag ska vända mig när jag får tiden till att fixa till den.
Det ska bli riktigt roligt, om jag har tålamodet, för jag testade en sak igår som jag inte sparade iofs, men då såg det inte likadant ut på min blogg som på filmen jag kollade på, så typiskt, men jag tror jag löser det ändå.
Måste hitta tiden bara! Lär ju ta några timmar.

Dan och jag har bestämt att vi ska laga en ny maträtt varje vecka.
För visst är det tråkigt att man alltid gör det man kan, oftast är det gott men de här 10 olika maträtterna blir i längden ganska enformigt.
Idag ska vi göra kotletter som man kokar i ugnen i sås, med koktpotatis.
Dan åt det hos sin moster i helgen och sa att det var skitgott så det måste vi ju prova.
Vet inte exakt vad det är i såsen, så jag återkommer med det.
Däremot rostade jag nötter igår.
Fick macadamianötter av mamma och pappa när de var utomlands men gillade inte dom osaltade och orostade så jag tänkte jag skulle rosta dem själv. Har bara inte blivit gjort, men igår blev jag rastlös och sugen på snacks.
Jag rostade dem i en stekpanna i lite smör och la i en liten skvätt honung (vilket gör att de blir lite karamelliserade), sen tog jag lite kryddor på måfå, salt, chilipulver, paprikapulver, kryddpeppar och kanel. Det blev faktiskt jättegott tycker jag. Och tror det funkar lika bra med andra nötter. Ska prova med cashewnötter till någon fest någongång.
Det blev inte alls starkt, vill man ha det starkt kan man ta ganska rejält med.
Jag trodde det skulle bli starkt men insåg att jag inte tagit så mycket krydda, men de var ju definivt godare nu än innan.

Jag har ätit en del så det är inte så många kvar :P

Tycka om

14.01
Klockan är bara två och det känns som att jag har varit uppe jättelänge, har fått en hel del gjort än så länge och mer ska det blir.
Började skolan kvart över nio med seminarie, gick ganska smididgt, var färdiga vid elva ungefär. Har hunnit: renskriva seminarieanteckningarna, käka och kolla på tv. Och lite plugg till ska det bli, är på det humöret idag, känner att en dag som denna kan mycket plugga bli gjort. Bara jag fortsätter innan jag hinner tröttna.

I helgen var vi i Tingsryd och lite överallt. Fullt upp hela tiden. Lite fest på fredagen och lite fest på lördagen. Inte bakis på söndagen, så jävla skönt. Då firade vi pappa lite. Daniel med familj kom på besök, mycket roligt :)
Känns lite jobbigt att inte träffa dem innan jul om ens då, inte så mycket i alla fall eftersom de inte firar med oss i år, tyvärr, men så blir det juh. Jag hoppas mamma kan övertala moster och morbror att vi ska fira jul ihop som vanligt, hade varit hur kul som helst, ingen som vill sitta med bara familjen verkar det ju som, så varför inte slå ihop det igen. Alla kan ju ta med sig lite mat var. Jag kan gärna göra lite mat och ta med mig, bara jag får fira med kusinerna som det var förr. Hallå, ska jag, mamma, pappa och amanda sitta själva på julafton när vi brukar vara över 20 pers annars.. nehe nu blir jag sur.
Vad händer på nyår då? Börjar redan få panik? Någon som har något förslag?

Om det blir som jag vill så ska jag till Stockholm och hälsa på Ellen i mitten av november, ska bli riktigt kul i så fall! Gillar Ellen och gillar Stockholm så det blir en bra kombo. Sen blir det bil dit, vilket jag också gillar, eftersom det blir mycket billigare, däremot tar det några timmar att köra/åka men det får gå helt enkelt.

Nu ska jag fortsätta plugga lite, eller lägga in bilderna från helgen kanske :)


Svea är stor flicka nu juh :D

Michael Jackson, Afrodans och ensamhet

11.13
Träningen igår var asigt kul. Först körde Michael Jacksondans, Thriller. YEAH!!!
Efter det var det afrodans och jag hoppas verkligen de kan börja med det på idrottscentrum. Hade varit asakul och Josefine gjorde det verkligen till en träning, man blev svettig och samtidigt fick man dansa av sig och ha riktigt roligt.  Ångrar inte för en sekund att jag gick dit!! Vill mera. Förutom att jag då hade riktigt ont i foten ibland. Var barfota och att stå på foten (dansa rättare sagt) var inte det bästa. Men det är bara när jag är där som det gör ont, efter att ha vilat foten lite känner jag inte nånting, nästan.


Såg filmen I love you, man igår. Den var riktigt rolig. Men jag kände igen mig lite i huvudrollen. Ensam. Ingen bästa kompis eller inget kompisgäng att hänga med. Jag har bara Dan. Man försöker och försöker hålla kontakten, men ärligt talat, man orkar faktiskt inte till slut. Fan vad jag saknar allt ibland. Att bo hemma, nära alla. Att träffa Ellen varje dag, jag känner inte henne längre :(
Jag hatar att inte ha någon att prata med förutom Dan. Jag är så glad att jag har Dan. Mitt allt!
Forever and ever babe. Jag måste säga att jag längtar tills vi bor i hus med barn och hela kittet. I need it. Bry sig om någon annan än sig själv, sätta någon annan i första rummet. Jag är alldeles för självisk!!!
Men ibland är det faktiskt ensamt!


Nu ska jag plugga lite. Sen ska jag kolla på Sex and the city-filmen. Ikväll blir det nog Bodystepträning!


Ska även lag riktig husmanskost idag.
Hemmagjorda biffar med stuvade makaroner, det var så länge sen, jag är såå sugen!!
Nu blir det till att värma min vetekudde och värma fötterna på den, så underbart!! Ska nog göra några fler!

Ledig hela veckan

13.18
Blev helt plötsligt ledig hela veckan. Skulle gått heldag i går men det blev inställt.
Så därför är jag ledig hela veckan. Och inga böcker har jag till den nya kursen så jag har inte kunnat plugga heller.
Bra eller dåligt vet jag inte, känner mig oerhört stressad inför allt som komma skall. Kommer stressa ihjäl mig sen, ser inte fram emot det.
Har alltså varit ledig sen förra onsdagen och har då inte lektion förrän på  måndag.
Går varje dag nästa vecka bara för det, kommer bli tufft eftersom vi typ inte gått något alls i skolan hittills, men det är bra förberedelse inför VFU:n som kommer sen då man går heldagar i 2 veckor.
Ser inte fram emot den.. stress stress stress. Men jag försöker intala mig själv att det kommer gå bra.
Ska försöka hitta på en massa laborationer man kan göra med barnen! (Känns som att jag har skrivit detta innan, minnet är sådär).

Idag är en ganska fullspäckad dag fast jag är ledig.
Har handlat och dammsugit. Ska laga middag (falukorv och potatismos, mums!!!)
Vid 15 har vi tvätttid och vid 17 är det möte i trapphuset med anledning av att vi ska få tags istället för nycklar och kod till dörr och tvättstuga. Det ska bli rätt nice, förutom att man då måste springa ner och öppna för alla som kommer på besök, vet inte om jag är så sugen på att slänga ner tagsen genom fönstret, fast iofs, nyckeln kommer ju fortfarande fungera så den kan man ju kasta ner. Men jag tänker på de som bor högre upp och inte kan kasta ner sina nycklar och eftersom det inte finns porttelefon i  alla lägenheter och ingen kod, hur ska de göra.. iofs inte mitt problem. Men alla lägenheter borde ha porttelefon, det ska jag klaga på ikväll om jag får chans!
Aja vid 18.15 ska jag träna. Dans med Michael Jackson-tema sen efter det ska jag testa på afrodance.. har ju dansat det förut men inte med samma tränare så det blir nog något helt nytt! Ska bli riktigt roligt med danskväll. Efter det ska jag hem och duscha sen kolla på film tror jag!!!
Så f.r.o.m kl 15 är jag helt uppbokad hela kvällen och innan dess borde jag ha pluggat lite eftersom jag precis nyss hämtade böckerna!

I helgen blir det Tingsryd, lite småfestande hemma på fredag, sen kalas på lördag och lite fikakalas på söndag.

Förra helgen var Amanda och Victor här. Vi var på maskerad, jag var stenåldersmänniska och supersnygg. Trivdes som fan i det. Slippa tänka på håret, ha det huller om buller och vara smutsig. Det var askul!

Ikväll hoppas jag att jag somnar fort så jag inte hinner börja tänka en massa stresstankar om allt som komma skall i skolan, jag orkar bara inte!! Måste ringa min VFU-lärare denna veckan, bara för att de aldrig kan kolla sina mail, där får de all information om VFU:n juh, jag blir förbannad. Jag orkar inte ringa.

Jag gillar min nya mobil!

Har gjort en egen vetevärmare med, är jämt så kall om mina fötter fast jag har tusen strumpor på. Så nu gjorde jag en sån kudde som man kan värma i mikron, och Dan gjorde fodralet, tur var väl det för mitt tålamod med symaskinen var slut!


Lördag - Early Morning

08.37
Uppe alldeles för tidigt för en dag som denna.
Vaknade vid 7 då Dan steg upp, kunde inte somna om.
Men jag borde sova, för jag ska orka vara uppe läänge inatt. Maskerad juh!
Men har lite att göra. Amanda och Victor kommer.
Så jag har sagt att det blir middag kl 15 idag.
Innan dess ska jag sy på min outfit till kvällen, duscha, damma och dammsuga (städa övrigt), laga spaghettigratäng, göra äppelpaj.
Tråkigt att göra allt detta själv, men så blir det.
Sen efter vi har käkat vid 15-tiden så blir det i princip till att börja göra sig i ordning.
Mitt går nog hyffsat snabbt, Dans med.. men inte Amandas tror jag.. vi får la se!!!
Får lägga ut bilder sen, på facebook och bilddagboken.

Jag har fortfarande ont i foten. Har köpt ibumetingel, hjälper inte.
Tog en ibumetin i tablettform nu i stället, det blev något bättre sist jag tog det.
Har trott att det skulle gå över på ett par dagar.. nu har jag haft ont i en vecka :S
Har varken tid, ork eller lust att gå till läkaren. Men just nu har jag tusen smågrejer som jag borde gå och kolla upp. Inget allvarligt men ändå. Jag går aldrig till doktorn.. när jag väl gör det så tycker dom jag är dum i huvudet. Du är ju den friskaste vi träffat på länge (vad gör du här???)

Nu ska jag borsta tänderna, sen sy lite så har jag det gjort!!!

11.55
Nu har jag sytt, dammat och dammsugit och tillochmed tagit mig tid till att tvätta golven.
Det behövs verkligen ibland, och jag kände att jag hade lite tid över till det, jag var ju mitt uppe i att städa så varför inte passa på. Golven blir rena och dessutom så luktar det gott också, vilket det inte alltid gör i vår lägenhet eftersom vi har katter=kattoalett!!!!! Kan verkligen lukta riktigt illa.
Tyvärr fick jag ännu ondare i foten efter att ha stått upp en stund. Men det går nog över. Jävla fot säger jag!
Den ska jag förresten tömma också. Sen ska jag ta en dusch innan jag sätter igång med bakandet och lagandet av mat.
Först en välförtjänt paus i form av att spela lite på playfirst.com

It burns, It rips, It hurts

11.20
Jag har så jävla ont i foten, varför skulle jag träna igår, trodde inte det skulle bli värre.
Brukar ha ont där ibland, det brukar gå över, nu blir det bara värre.
Jag önskar jag kunde vila foten idag, bara ligga i soffan, men nehe. Nu måste jag göra en massa saker.
Till exempel gå på (en fömodligen onödig) kursintroduktion.

Det här med foten var bara droppen.
Jag orkar inte med allt just nu. Det är alldeles för mycket, jag brukar bli så här superstressad inför tenta då man har tusen saker plus en jävla tenta att ta tag i. Men nu kommer det efter jag är färdig med tentan.
Usch så mycket att tänka på och planera.

Ellen, kan inte jag få komma till dig? Eller så måste du komma hit. Hör av dig!


Det är en klump i mitt bröst, kan inte allt bara vara gjort.
Jag orkar inte ha 17 000 bollar i luften!

..and then I close my eyes..

15.28

Jag hade nästan glömt bort hur mycket musiken betydde för mig.
Vissa låtar handlar verkligen om mig.
Jag kan känns den exakta känslan.
Musiken hjälpte mig verkligen i mina värsta perioder.
Som om jag inte behövde den längre. Det gör jag visst!
Jag insåg igår hur man kan leva sig in i musiken och känna tusen känslor på samma gång.
Musiken och texten tillsammans kan vara så himla underbar.
Ha musiken på högsta volym, så högt, att det nästan gör ont i öronen,
och inte höra något annat, inte tänka på något.
Vara ett med musiken.
Underbart!
Tack för musiken!
Tack för alla underbara låtar som finns.
Tack Winnerbäck för dina fina låtar och texter.
Tack In Flames, Children of Bodom och Hammerfall m.fl för att jag får skrika ut och känna dubbeltrampet i hjärtat (vilket rus)
Tack för alla vackra hårdrocksballader!
Tack!!!!

So many things that I wanted to say
Forever left untold


Hur släpper man en dröm?


I scream to hide that I´m lonely
The echo calls my name
If I ever, if I never
Make me understand the thought whatever
Make me see. Make me be.
Make me understand you´re there for me.


Du min vän i livet
Se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
Du bär min luft i ditt bröst


I took what I hated and made it a part of me
------------------------------------------------------

15.58
Igår var vi i Tyskland. Det gick fort och smidigt.
Handlade (till mig själv):
3 flak öl
1 flak cider
22,5 liter vin
1 Absolut Vodka Rock Edition
2 Custers vodka
1 Baileys
1 flaska menthol shot
1 flaska menthol lakrits shot
1 Bacardi Grand melon
5 Jägermeister
Jag tror det var allt. Gott :)
Smakade lite rosévin igår redan, mumsigt.

Idag har jag i princip bara pluggat, ja det är verkligen det jag har gjort idag.
Har kommit en bra bit, ska fila och skriva det sista imorgon.
Ska bli skönt att bli av med den här hemtentan.
Ikväll blir det chokladfondue med gänget :D
Nu ska jag ta en välbehövd dusch sen städa lite så det är hyffsat respektabelt när folket kommer :)


Fredag kväll

19.38
I tisdags beklagade jag över att jag inte gjort särskilt mycket på min hemtenta har jag för mig. Precis som att jag har gjort så himla mycket mer nu?? Hmm, idag har jag suttit framför datorn hela dagen och försökt knåpa ihop lite, det har gått sådär. Har gjort ungefär en tredjedel. Två dagar kvar, så på något vänster ska jag väl få ihop det. Men det släpper aldrig, jag kommer aldrig riktigt igång. Konstigt, men jag kanske är lat fortfarande, har inte fått in den här pluggkänslan än. Hmm jag vet inte!!!

I onsdags var vi på födelsedagsfest hos Madde som fyllde 26. Det var roligt, sen drog vi till kåren, det var okej. Blev lite för full på slutet, vilket var konstigt, för jag var inte särskilt full när vi gick dit, så då tänkte jag, jag måste ha en 6:a, jaha så det blev en aningen för stark drink, det slutade inte bra.
När jag vaknade på morgonen, låg jag på fel sida i sängen och lamporna i taket var tända, vilket tyder på att jag gick och la mig före Dan och att han glömt att släcka och fick lägga sig ytterst eftersom jag låg i vägen, haha!!
Torsdagen ägnade vi åt att enbart kolla på tv, först i sovrummet, sen gick Dan och köpte mat, då satte vi oss i vardagsrummet och där satt/låg vi hela dagen. helt sjukt. Inget pluggat blev det heller, såklart. Var inte pigg, men det var väldigt skönt att bara kunna göra ingenting, men hmm lite ångest infann sig nog eftersom jag verkligen BORDE ha pluggat!!!

Imorgon åker vi till Tyskland. Jag, Dan, Linus och Anna. Det ska bli kul, fast jag hade verkligen behövt dagen till att plugga, men jag ville så gärna följa med till Tyskland och alla andra ville åka nu i helgen så jag får väl offra mig, ska nog lösa sig med hemtentan ändå. Det brukar ju göra det!

Ska bli skönt med en hemmakväll och en helg utan alkohol. Sen på söndag hoppas jag några vill komma hit och käka chokladfondue och ha en myskväll. Jag hoppas det blir riktigt ruskigt väder då så vi kan ha det extra mysigt!
Nu blir det idol, för jag har knappt suttit i soffan idag, börjar bli lagom trött på den här obekväma datorstolen.
Har iofs lagat god mat idag. Fläskfilé med grönpepparsås och klyftpotatis :) Har även tagit en paus och handlat och hämtat Dans nya mobil, vill också ha, fast inte likadan. Jag är bara sååå kluven, vet inte alls vilken jag ska välja :S Så vänta till nästa vecka, de får in nya mobiler på tre ganska ofta verkar det som!!!
Men jag är lite sugen på en Nokia 5800 Xpressmusic. Vill gärna ha en musikmobil och gärna med touchscreen. Har ingen ipod eller mp3, tycker det är så smidigt att ha musik på mobilen så slipper man tänka på att man ska ha med båda om man ska resa. Mobilen har man ju alltid med sig. Bara man inte glömmer hörlurarna såklart :D

Nu väntar gos i soffan med idol, Dan och katterna :D

Ps: Läs Stinas blogg på stinalee.se
Hon har precis blivit mamma och skriver om hur underbart det är, jag blir alldeles varm inombords, tänk att man kan känna så, hon skrev ett jättefint inlägg om det igår den 1 oktober.