30 augusti

16.18
Somnade tidigt igår, men var ändå ganska trött imorse. Tog en välbehövlig sovmorgon eftersom jag varit uppe kl 07 varje dag i helgen så tyckte jag det var okej att stiga upp något senare idag. Men gud vad kort dagen blev.
Satt hela förmiddagen och krånglade med examensarbetet. Eller ja lite förarbete kan man väl kalla. Vi är ju i Helsingborg en gång i veckan och gör lite mattetester på två årskurs 3:or. Det är sammanlagt ca 50 barn och 4 olika tester så det blir en hel del att rätta och sen föra in i tabeller. Detta satt jag och krånglade med på förmiddagen. Sen skulle jag se om jag kunde spara det i något annat format nu i eftermiddag, var ju färdig, men skulle bara kika. Då inser jag att jag inte sparat det på datorn utan bara öppnat dokumentet i mailen och sparat det där = det är inte sparat!!!!! Suck, det var bara att sätta sig och börja om från början. SUCK!! Men det gick ju lite fortare nu när jag gjort det förut men ändå. Blädra bland alla papper igen. Störigt men nu är det fixat!

Har även varit och veckohandlat idag. Den här veckan handlade vi faktiskt på Citygross, inte så ofta vi gör det. Älskar ju MAXI över allt annat. Men vi har faktiskt börjat med ännu bättre planering. (Förut planerade vi veckans måltider och handlade efter det). Nu har vi tagit bort vår "Ingen reklam, tack"-skylt och använt oss av reklamen. Kollat igenom varje butiks extrapriser och valt därefter. Vi har ju fördelen att ha nära till både Maxi, Willys, Lidl, Netto och CityGross. Så vi handlade väldigt mycket varor på extrapris idag. Vi hade en lång lista och handlade faktiskt något mer än det som stod, några saker skippade vi också eftersom vi vet att det är billigare på MAXI och jag kommer ju vara nära Maxi i veckan eftersom skolan ligger precis bredvid. Men vi klarade oss under vår veckobudget och jag tror faktiskt vi har mat för nästa vecka med. Sen blir det väl kanske att man köper nån extra mjölk o så i slutet av veckan men jag tror det här kommer fungera bra. Så stolt över oss :)

När vi cyklade till citygross fick Dan ett telefonsamtal. Det var om en arbetsintervju! Så imorgon ska han på intervju. Håll tummarna för honom. Det kommer jag att göra. Får han jobb så blir det ett bilköp i veckan. VILL HA BIL! Då kan vi köra hem till Tingsryd typ när vi vill. Vi kan göra små utflykter om vi vill. Vi kan göra ännu störe storhandlingar än vi kan nu. Alltså vi kommer försöka att inte ta bilen för ofta i onödan. Men när man ska köpa toapapper och kattsand behöver man bil, ananrs får man köpa småförpackningar toapapper och det är faktiskt väldigt mycket dyrare. Haha jag är snålis men det är bra! Hoppas Dan får jobb. Jag tror på min älskling. Han är ju bäst, han borde få ett jobb!!!

29 augusti

17.35
STÄDA!!!!
Det kan väl sammanfatta mestadelen av vår helg. Det är ingen liten städning vi har gjort. Vi har rensat bort en hel del. Slängt det som vi inte vill ha och det som vi vill ha kvar men inte behöver just nu har vi slängt ner i förråden. Har gett oss mer förvaring inne i lägenheten. Mest är det Dan som har rensat bland sina grejer som han tog när de skulle tömma huset. Jag har rensat garderoben och byrån bland alla mina kläder. Jag har slängt och skänkt så jäkla mycket alltså. SKITSKÖNT, jag har skänkt allt jag inte använder, även om jag tycker det mesta var snyggt så finns det ingen anledning att ha det där när jag aldrig ha det på mig. Så nu har jag en massa plats till nya kläder :P Nej jag bara skojar. Men riktigt skönt att få det städat. Men det har tagit tid också. Har väl egentligen något skåp kvar som vi borde kolla igenom men orken sinar.

Förutom städat har vi även varit på loppis båda dagarna, Dan hittade lite böcker och jag pärmar, vi köpte även ett spel, Geni. Sen på kvällen igår var vi hos Liew och Laura på fest. Det var kul, träffar dem alldeles för sällan. Vi har sagt att det måste bli ändring på det nu. När Laura bor här så åker ju inte Liew hem hela tiden så det kanske kan bli av :) Idag har jag handlat lite på Eurostop också. Slängde alla mina linnen jag brukar ha under som var helt söndriga så jag köpte nya. Jag använder ju dem tills de går sönder helt och håller, har nästan alltid ett linne på mig så det var jag tvungen att köpa nytt när jag slängt det gamla.
Jag har även hunnit med att sova i typ 3 timmar idag. Var tydligen trött :P Men vi vaknade lika tidigt som vanligt. Vid sju, upp och städa bland kläderna och käka frulle sen drog vi iväg. Effektiva trots en lång sovpaus för min del :P Nu lär jag väl vara uppe halva natten. Kanske titta på Irene Huss??? Fick ju mardrömmar sist så vet inte om jag vågar ;)

26 augusti

11.14
Gött med sovmorgon och få vara hemma lite. Dock vaknade jag bara 10 minuter senare än jag brukar stiga upp. Men det är alltid skönt att få ligga kvar i sängen.
Igår fyllde Svea, Råttis och Jäger 3 år! Grattis till dem :)

Idag har jag gjort liiite nytta. Tvättat fönsterna. Det var dagens arbete :P
Nej då. Ska iväg och luncha med Louise vid ett-tiden, sen ska vi på möte med vår utomstående handledare. Sen blir det väl laga middag och sedan tvätta hela kvällen. Behövs verkligen, ska bli gött att få allt rent och få rena och nya zebralakan i sängen :)
Imorgon blir det Helsingborg och ha vårt första pass med eleverna. Ska göra lite mattetest med dem för att de hur de ligger till. Som vi sedan ska använda i vårt examensarbete.
Sen blir det helg i 3 dagar!!! Gött. Och imorgon får jag lön!
Ska städa i helgen och försöka plugga lite också. Lördag blir nog städddag och loppisdag, sen tar jag nog ledigt på söndag och pluggar på måndag! Yihoo! Planering is the shit. Om man kan hålla den :S


11.41
Stormen har avtagit. I över ett dygn blåste det som bara den här i Halmstad. Helt sjukt. När jag gick till och från bussen var jag rädd att jag skulle bli träffad av flygande föremål. Jag såg inga flygande föremål men kände att snart kommer det säkert en papperskorg flygande eller något sånt. Nej usch. Äntligen har blåsten lugnat sig och nu tittade faktiskt solen fram. Men usch vad kallt det har blivit. Frös igår, så på kvällen tände jag värmeljus och låg i soffan med tjockt täcke. Jag antar att så blir fallet ikväll också, synd bara att man måste avbryta sånt mys med att springa till tvättstugan. Men jag står ut. Bara att få vara i lägenheten tillsammans med Dan är helt underbart!

18.38
Varit i stan och käkat kinabuffé. MUMS. Sen hade vi möte om morgondagen. Shit vad mycket att tänka på, men det ska nog gå vägen. Just nu vill jag bara ha helg. Jag kommer ihåg när Dan var i Brasilien och jag bara avskydde helgerna. Tror inte jag har längtat såhär mycket efter helgen på väldigt länge!!!
På tal om Brasilien är en av Dans brasilianska vänner här i Halmstad som utbytesstudent. Dan är just nu nere och hjälper honom med en söndrig cykel eller nåt. Och jag försöker fortsätta på vår "wokgryta" som Dan började med. VI får se hur det går med den, den ser god ut. Blev med potatis och fisk!

24 augusti

19.04
Tillbaka i Halmstad. Så jäkla underbart att vara med älsklingen i vår lägenhet. Var så himla duktig och packade upp väskan direkt när vi kom hem, jag brukar vara dålig på sånt. Dock är det ganska uppochnervänt här så i helgen får det nog bli en storstädning av hela lägenheten. Ska faktiskt bli riktigt skönt när det är gjort.
Jag har varit på praktik de senaste dagarna. En mysig förskola, men mitt humör har inte varit på topp. Det är ganska frustrerande att börja med allt en vecka tidigare än tänkt plus att Dan är hemma, hade så gärna varit ledig tillsammans med honom. Men på torsdag blir det i alla fall sovmorgon. Jag har sovit väldigt dåligt de här två nätterna här. Varmt, trångt och oroligt. Sov visserligen bättre inatt än natten innan, men jag var helt slut imorse, trodde jag skulle somna på bussen dit, sen fick jag huvudvärk, men efter lite mat och en ibumetin blev jag piggare.
Älskar tvkvällarna på 4:an nu. Rena Rama Rolf, Fångarna på Fortet och Timeout. Det smartaste tv4 gjort på länge var att inte ändra nånting med Fångarna på fortet, förutom Fader Fouras, men det gick ju inte att göra så mycket åt eftersom han inte lever. Det var faktiskt riktigt bra, så vi sitter bänkade framför tv:n varje kväll. Det är ju 3 dagar i veckan :) Snart börjar idol också. Ja snart börjar alla serier igen efter sommaruppehåll. Gillar´t!!!
Chipsen tog slut igår, men hittade en polkagris i kylen som jag haft där rätt länge, den ska ätas ikväll. Sen köpte jag 1 kg vindruvor för 15 kr, det ska också bli mumsigt!
Nu ska jag återvända till att titta på Vem vet mest med Darling!
Dan och jag på den nya fina altanen som han o Victor byggde i sommar.

21 augusti

09.48
Imorgon åker vi ÄNTLIGEN till Halmstad. Shit vad jag längtar efter att vara i lägenheten, bara Dan och jag!

Igår var vi på lite fest hos Amanda o Victor, lekarna var roliga. Dock känner jag mig som vanligt väldigt gammal. Haha. Jag tror inte riktigt att sitta i en soffa och hetsdricka är något för mig längre. Som sagt, leker man några roliga lekar så kan det vara kul, men det skiljer en hel del på 87:or och 92:or. Men det gör ingenting, gick hem tidigt, gött. Dock är jag väldigt trött idag i alla fall. Damn. Kanske får sova en skvätt innan det är dags för nästa partaj.
Altaninvigning. Dan jobbar för fulla muggar för att hinna bli så klar som möjligt. 
Det är ingen liten altan de har byggt nu i sommar. Vi kom på att altanen är större än hela vår lägenhet. Okej vi har ingen stor lägenhet men ändå. Altanen är ca 62 kvm, vår lägenhet är 58 kvm. Det känns lite konstigt. Men fin är den. Altanen alltså, inte vår lägenhet. Vill flytta. Bara ett halvår kvar sen BYE BYE HALMSTAD!!!!
Imorgon ska vi hinna fira Svea som fyller 3 år på onsdag. Får bli en snabbvisit hos dem, för jag vill till Halmstad så fort som möjligt. Ska ju handla och komma i ordning lite imorgon också. Helst vill jag vila lite också, andas ut. Njuta av lite lugn och ro. Undra vad katterna kommer säga om att vara på 58 kvm istället för flera tusen här. Det brukar ju gå bra och de brukar sova i typ två dygn. I lägenheten behöver de inte vara på sin vakt hela tiden. Jag tror de känner lite som oss. Det är skönt att vara i Tingsryd ibland, ett tag, men det kan bli lite för mycket. Och lägenheten är ju HEMMA!!!
Nu väntar hårfönen.

19 augusti

11.12
Vart tog den här sommaren vägen?
Det var underbart väder i ca 4 veckor. Då jobbade jag heltid. Jag ska inte klaga på vädret men de senaste dagarna har alla väder som finns dykt upp på en och samma dag. Det går ju faktiskt inte att göra nånting. Det bästa är att sitta inne för efter solsken kommer regn eller hur? Som nu till exempel skiner solen, men temperaturen är inte så hög så man kan inte sitta ute o sola, sen helt plötsligt, som en blixt från klar himmel, kommer regnskuren. Okej det har inte regnat idag, än. Men så har de senaste dagarna sett ut. Vad hände med att jag skulle hålla kvar min fina bruna färg. Tror jag var okej-brun i typ 1-2 veckor. Nu känner jag mig lika blek igen. Nu hade det behövts en resa till solen. Men varifrån skulle jag fått de pengarna och den tiden???
Nästa fredag kommer lönen, då blir jag rik igen ;) Fast ska som vanligt spara pengarna. Nästa stora inköp på listan är BIL!!! En bil som man faktiskt kan behålla i några år. VILL HA!!!!
Nu har jag städat liiiite, ska sortera lite tvätt också i väntan på Ellen :P Hade ju tänkt göra det i eftermiddag så jag har nånting att göra då, men jag blev för rastlös redan nu :P
I eftermiddag kommer Amanda o färgar mitt hår, sen ska jag färga hennes. Resten av kvällen vet jag inte vad jag ska göra. Kanske borde bestämma vad vi ska äta till middag?? Dan ska jobba länge sen köra till sin pappa, han e säkert inte hemma förrän 21-22 ikväll, blä va tråkigt. Jag vill vara i Halmstad, bara han och jag. NU!!!!
Jag är inte sugen på att gå ut på praktik nästa vecka.. fast ska ju bara dit 3 dagar. Jag vill vara ledig med Dan!!!
15.18
Nu har jag sorterat tvätt, gosat med tre brorsdöttrar, varit ute och gått lilla Dackemilen med Ellen och kollat klart på Eclipse. Nu ska jag nog fixa disken och invänta Amanda. Har bestämt att det blir kycklinggryta med ris ikväll. Currysmak på grytan tänkte jag. Shit jag är hungrig, åt bara en tallrik fil med rågfras och lite honungsmelon till middag, det blir man inte mätt på juh.

18 augusti

16.12
Idag har jag varit hos frisören. Alltid lika skönt att vara nyklippt och jag är supernöjd as always. Klippte inte lika kort i nacken som förut och jag känner att det här är precis som jag vill ha det just nu. Nu ska jag bara färga håret, det får bli imorgon kväll :)
Idag har jag inte varit lika uttråkad, irriterad och ledsen som jag var igår. Steg dock inte upp samtidigt som Dan, då hade jag väl fått panik av tristess. Såå mycket finns det inte att göra här. Sen när jag steg upp vid 8 fungerade inte internet, jag smsade pappa och som tur var är så hade han ett mobilt bredband hemma. PUH!!! Vad skulle jag ha gjort hela dagen utan internet, när jag inte har något för mig så sitter jag typ bara på internet. Har även börjat kolla på Twilight-Eclipse. Dock ganska dålig inspelning från bio och utan text. Men ljudkvaliteten var faktiskt bättre än väntat. Jag både hör o fattar vad de säger :P Kan också bero på att jag precis har läst boken så jag vet ju vad allt handlar om. Har snart läst ut fjärde o sista boken. Men vill ju se den på film, det är två delar och det kommer dröja sååå länge tills den kommer på bio. Ska nog snart se färdigt på filmen om inte Dan slutar jobba innan dess, fast det tror jag inte. Jag måste börja skriva roligare inlägg när jag väl skriver.

17 augusti

13.35
Uttråkad. Jag tycker det är miljoner gånger roligare att jobba än att vara ledig. I alla fall i Tingsryd. Här finns i princip ingen att umgås med när Dan jobbar. Jag önskar att vi kunde vara i Halmstad, han och jag. Jag tröttnat aldrig på honom, det är alltid roligt att vara med honom. Hatar varenda sekund utan honom. Okej han är ju här och jobbar så jag ser honom hela tiden. Det är i alla fall något. Jag ser fram emot kafferasterna han har och lunchen, då har jag någon att umgås med. Jag är uttråkad. Jag hade ju kunnat vara i Halmstad, men jag är hellre här där jag får träffa Dan varje dag och somna bredvid honom. Det är ju bra att han har jobb, så han får jobba så mycket som möjligt den här veckan sen åker vi nog till Halmstad på söndag och då är han arbetslös, vilket inte är kul.
Har i alla fall pratat med min VFU-lärare idag så nästa vecka ska jag dit mån-ons. Sen på torsdag sätter examensarbetet igång. Fullt upp hela veckan. Rätt sjukt att man börjar innan skolan egentligen har börjat. Kursen börjar ju inte förrän den 31 augusti.
Idag ska jag och Amanda laga middag. Panerad fisk med kokt potatis och hollandaisesås. MUMS!!!!
Just nu sitter jag ute på den nya altanen, lyssnar på Bruce Springsteen, dricker kaffe och tittar på när Dan o Victor jobbar. Kan låta mysigt men inte med mitt dagshumör, haha.
Imorgon ska jag klippa mig klockan 10. Tänkte stiga upp med Dan lite över 6, men nu vet jag inte varför jag ska utsätta mig för det och få fler timmar att fördriva. Men vi får väl se hur jag känner imorgon bitti :P
Jag underhåller mig med att spela lite Frontierville på Facebook, snart börjar jag spela alla de andra spelen som jag höll på med innan, bara för att fördriva tid. Sen läser jag lite, men har inte så mycket kvar i boken och vill inte läsa ut den och sen inte veta vad jag ska läsa och inte ha något att göra om jag blir jätteuttråkad.
Idag har jag suttit på internet och kollat på bilar, lägenheter, hus och läst bloggar. Vill ha bil. Hoppas Dan får jobb fort så vi kan skaffa oss en bil :)

Fantasi

17.57
Jag är ledig en vecka den här sommaren och jag blir rastlös. Det är dumt. Borde tycka det är skönt. Tycker iofs att det är gött med sovmorgon, men hade gärna velat att Dan också hade sovmorgon och att vi var i Halmstad, då hade jag tyckt det var underbart!!!
Fast idag har jag konstigt nog haft fullt upp. Har varit i byn med Amanda, handlat present till Svea. Sen har jag oljat och målat hela eftermiddagen, har precis blivit klar med middagen. Det är roligt att laga mat när man inte riktigt vet hur man ska göra :) Skulle göra något med falukorv, hade tänkt göra korvstroganoff men tyckte det var trist, så jag gjorde en gratäng på måfå. Hoppas det blir gott. Igår ville jag har något gott till fruktsalladen mer än glass, då tog jag det som fanns och gjorde världens godast, sås/mousse. Philadelphiaost, vispad grädde, smält vit choklad och vaniljsocker. MUMSIGT!! Alla älskade det, man blev salig.

Sista jobbveckan

08.30
Idag börjar jag inte jobba förrän kl 16. På ett sätt skönt, men det e rätt segt att gå till jobbet när många andra gå hem, men det är ett soft pass eftersom jag slutar kl 21. Jag hade sovmorgon men lovade Dan att stiga upp med honom klockan 07 (vilket är lite sovmorgon för honom). Det var segt att stiga upp, men har man lovat så har man. Så har druckit ett par koppar kaffe sen suttit vid datorn. Ska nog snart hoppa in i duschen sen blir det läsa bok tills Ellen vaknar då vi ska ta o gå en sväng :) Ska se om frisören har någon klipptid till mig innan jag åker hem till Halmstad. Det behövs, ska färga håret också, fast det gör jag själv :) Har inte färgat håret sån maj tror jag, inte klippt mig heller så det behövs!!!!
Har haft en lugn och skön helg. Verkligen varit underbart. Vet inte när Dan och jag hade riktiga sovmorgnar ihop. Jag älskar att man kan ligga kvar när man vaknar och bara snacka om allt och inget och njuta av att vara med varandra. Igår fick vi iofs slita upp oss vid halv tio :P För vi hade bestämt att åka till Kosta Outlet. Dan fick lön i fredags så alla räkningar blev till slut betalda och vi tänkte unna oss en liten tripp. Dan gjorde världens fynd. Köpte en läderkavaj för 199kr som från början kostat 2699kr. Det var verkligen ett fynd särskilt eftersom han vill ha både en skinnjacka och en kavaj, jag tyckte såklart det var perfekt att han fick allt i ett för 199 spänn :) Jag hittade ett par gråa jeans. Inget jag direkt letade efter, men när jag hittar ett par jeans som är vida nertill och som sitter riktigt bra, måste jag bara slå till. Hittade ett par skor jag verkligen verkligen ville ha. Men det var det sista paret och det hade en fläck som inte verkade gå bort så jag kände att jag skulle störa mig på det. Men fan vad jag vill ha ett par såna skor. Sen blev det några tallrikar och skålar till vår Höganäs-samling, de är ju extra billiga där eftersom det är 2:a sortering, vilket inte syntes, såg inte ett fel på de vi valde, perfekt. Men det blir ganska mycket pengar ändå, men det är gött att ha!!!!
Shit vad ointressant inlägg!!!!
Jag fick ju förresten 2 veckor extra jobb på Tingsgården. Kändes riktigt bra att få ett schema istället för att de skulle kunna ringa till mig kl 06 på morgonen och slita upp mig :) Jag trivs så bra på jobbet att jag verkligen bara tycker det är kul att gå dit. Har inte jobbat sen torsdags förmiddag så jag har ju nästan saknat det lite, fast det har ju varit riktigt skönt att vara ledig med. Så det här blir sista veckan för mig, jobbade båda perioderna i alla fall, vilket inte alls var tänkt från början, men ingenting blir som man tänkt sig. Förhoppningsvis är det sista året jag jobbar där med. Det är egentligen lite trist eftersom jag bara trivs bättre o bättre varje år, men med tanke på att jag tar examen i januari hoppas jag ju att jag har jobb på en förskola nästa sommar!
Nehe nu väntar duschen!!!!