Förlängt

21.20
Brukar ligga i sängen o hålla på att somna vid den här tiden, men inte idag. Idag har jobbet inte kört slut på mig, men har haft fullt upp så jag borde vara trött ändå. Men det är skönt att inte somna innan 22 varje kväll.
Bilen fungerar fortfarande. Dan jobbade bara sent, glömde tiden igår. Så det blev en sen handling, men det är rätt skönt att handla senare på kvällen för det är inte lika mycket folk på MAXI då.
Idag fick jag reda på att jag har fått förlängt på jobbet!!! Så himla gött!!! Har nu heltid ända till 31 december. Efter det har jag inte mer jobb, men det hade jag inte räknat med heller. Har räknat med att gå hemma i 3 veckor och förbereda mig inför bebisens ankomst. Även om jag kommer bli väldigt rastlös. Men jag hoppas verkligen jag kan jobba så pass länge, att inte kroppen ger upp innan dess. Sen sparar jag mina semesterdagar o tar dem i pengar i januari :) Om allt går som jag vill.
Idag tog jag blodprov i armen för första gången. Gick hur bra som helst. Kan verkligen rekomendera att ta såna blodprov på ett laboratie där det är det enda de göra dagarna i ända (typ). De kan det där. Dock kunde hon ha berättat mer vad hon gjorde, jag vill gärna veta när sticket kommer utan att behöva titta på alla redskap de använde. Jag tycker inte blod är äckligt men när jag såg det lilla röret med mitt blod i var det rätt äckligt faktiskt.
På fredag ska vi titta på David Batra, det ska bli kul!

Bilen krånglar

18.08
Igår dog vår bil lite. Vi sa senast i söndags att vi behöver ju i alla fall inte köpa någon ny bil eftersom vår är så pålitlig. Det skulle vi inte ha sagt. När Dan skulle köra o hämta mig efter jobbet så dog den efter att ha stått en stund på tomgång. Sen fick han inte igång den igen. Fick bogseras med hjälp av Dans pappa till verkstaden.  Dock hann de inte kolla på den förrän idag på morgonen så vi fick åka tåg till jobbet i morse.
Så i morse när bilmekanikern skulle kolla på den så startade den utan problem. Så vi har fått tillbaka den utan att veta vad som är felet, som nu inte är något fel.. eller??
Dan har inte kommit hem från jobbet än, han skulle jobba lite längre men jag tvivlar på att han fortfarande jobbar. Han borde vara hemma. Är det bilen som krånglar?? Jag vet inte, för min mobil fungerar inte. GRRR!!! Eller mobilen funkar men typ hela tre:s nätverk ligger nere så jag kan inte höra av Dan. Han har ju en mobil med tre och en med telenor så hade jag haft en annan telefon så hade jag kunnat nå honom via telenor, men nehe. Nu sitter jag här och känner mig en aning handikappad. Har ingen aning om ifall Dan jobbar fortfarande, är på väg hem, krånglar med bilen eller om det har hänt något på vägen??? Typiskt mig att bli lite smått orolig. Jag skulle nämligen möta honom på MAXI för vi skulle handla. Har ingen frukt hemma, förutom äpplena från Tingsryd o jag tror de är sura. Jag vill ha frukt!!! Sen vill jag ha hem Dan, och gärna med en fungerande bil. Åhh suck.
Har en något mindre aktiv bebis i magen också, vilket inte heller får mig på gott humör direkt, försöker väcka den och buffa lite på den, sover nog som en stock tydligen :( Hehe!

Höstmys

Gissa varför jag gillar hösten?? Därför att dessa vackra färger kommer fram både i naturen och i hemmet. Jag älskar det. Såhär fint och mysigt har vi det i vårt vardagsrum på hösten. Det åker fram tidigt eftersom hösten är ganska kort, helt plötsligt ska julsakerna fram, vilka jag också älskar, men vill njuta av hösten länge.
Tänk vilka vackra höstlöv och bär det finns ute i naturen i denna årstid.

Nattamacka

17.52
Just nu lagar jag köttfärslimpa, kokt potatis och gräddsås. Tacksam maträtt faktiskt, sköter ju sig själv rätt bra. Nu är det bara såsen kvar. Där gör jag den från scratch med grädde och crème fraiche med japansk soja och mushroom soja, lite lökpulver, salt o peppar o lite lingonsylt. Blir jättegott. Självklart är köttfärslimpan gjord från grunden också, okej jag har inte malt min köttfärs, men haha. (Visst är vi duktiga, Annie :P Ni kan också, jag lovar).
Igår gjorde jag misstaget att inte äta innan jag gick och la mig, kände mig ganska mätt, men jag brukar nästan alltid behöva äta någonting runt 21 för annars blir jag hungrig. Somnade snabbt igår, men vaknade tyvärr vi halv två och låg vaken i 45 minuter innan jag insåg att jag var så hungrig att det skulle vara omöjligt att somna om utan att äta. Så jag steg upp och tog en smörgås, sen somnade jag på en kvart eller nåt. Fast jag var klarvaken. Tänk vad lite mat kan göra. Men att ligga vaken gjorde mig trött på morgonen, fy! Fast jag är alltid trött, men jag tror ärligt talat att jag somnade om efter klockan ringt, och det gör jag aldrig. Så det blev lite fel. Jag äter aldrig på natten och jag somnar aldrig om efter klockan har ringt på morgonen. Hoppas jag sover gott inatt. Äter middag lite senare så jag ska väl hålla mig mätt, förhoppningsvis.
Längtar till helgen. Då ska jag träffa en massa folk som jag tycker om och saknar: Mamma, Amanda o Louise. samtidigt som jag ska spendera dagen på Ge-Kås, det ska bli så kul, dock kommer jag bli några tusenlappar fattigare. Men ska försöka att mest köpa nödvändiga saker. Lite till bebis, lite till mig, lite till lägenheten.

Trötter

17.17
Om man går och lägger sig mitt på dagen i sängen en lördag, då blir man trött. Fasiken va seg jag är. Det är väldigt sällan som vi inte lägger på överkastet men idag gjorde vi inte det för vi ska byta lakan (någongång). Så när vi varit i Karlskrona gick vi och la oss. Det är så enkelt att bara krypa ner under täcket när det ligger huller om buller utan överkast. Det är liksom inte så jobbigt att "förstöra". Men sen blir man ju trött också. Men ska försöka aktivera mig snart genom att först faktiskt byta de där jävla lakanen. Sen gå ut en promenad. för man blir varm av att sova och ute är det så jäkla svalt och skönt. Det luktar höst, och fy tusan vad gott det luktar!
Som sagt så var vi Karlskrona en runda innan. Det är rätt tråkigt när bara en enda affär har mammakläder och hur mycket kläder har de? Typ världens minsta hörna. De har tusen byxor, vilket iofs är bra, men typ inga tröjor och de som finns är typ stora blusar och tunikor, vilket inte alls framhäver magen, det ser ju mer ut som att man försöker följa den. Nej usch för det. Blev inget shoppat för mig. Tyvärr så hittade några bebisplagg till, en grå- och rödrandig body med matchande grå mössa med röda stjärnor, och sen en jättefin vintrig dregellapp. Det var faktiskt saker vi behövde, har väldigt få bodys och vi har inte köpt varken dregellapp eller mössa innan. Sen var det i lite mer färg än vi köpt tidigare. Den behöver ju i alla fall någon mössa eftersom den föds i januari, brrr! Är rädd för att det kommer vara typ 20 minusgrader ute då. Stackars lilla bebis som inte kan reglera sin kroppstemperatur. Men jag lovar, jag ska inte klä på den för mycket!!!

Vi var även på babyproffsen och tittade lite och hämtade vår babybox och blöjhink, alldeles gratis. Det är lite som julafton när man öppnar de där boxarna med rabatter och bebissaker.
För er smo inte läser min gravidblogg kan jag meddela att jag äntligen känner bebisens rörelser tydligt, flera gånger om dagen. Det är jättehäftigt, och Dan kan också känna den någon gång varje dag. Dock känns det inte jättemycket på utsidan så man måste vara helt still o tyst för att kunna koncentrera sig. Men rörelserna kommer bara bli starkare och starkare. Snart väger den ju faktiskt 500 gram. Den börjar bli stor, tihi.

Fisksoppa

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept. Sitter faktiskt och äter den här rätten i detta nu och jag blev riktigt nöjd idag. Jag har tänkt göra den här maträtten i flera veckor men vädret har liksom inte tillåtit. För soppa vill man ju helst äta när det är kallt och ruggigt ute. Idag är det ett perfekt soppväder. Jag själv har svårt att komma på nya rätter med fisk och det är sällan man äter soppa men den här soppan tycker jag är riktigt god och mättande. Den går väldigt fort att laga också.
Som vanligt mätte jag inte upp alla ingredienser, men jag ska försöka gissa på ett ungefär hur mycket jag hade. Det bästa är att smaka av när alla ingredienser är i.
Fisksoppa
4 fiskfiléer (här kan man ta vad man vill, jag hade 2 lax och 2 alaska pollock, det är även gott med räkor i om man gillar det)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 dl vitt matlagningsvin (går säkert bra med vanligt vitt vin också)
2 dl fryst hackad spenat
salt
peppar

Börja med att fräsa löken och vitlöken så de blir mjuka. Häll i grädde och crème fraiche, funkar också med enbart grädde. Koka upp. Häll i vinet. Häll sedan i den hackade spenaten och låt den "smälta". Krydda med salt och peppar. Skär fisken i ganska stora tärningar. När soppan kokar igen och spenaten är smält, lägg i fisken och låt koka i ett par minuter. Smaka av.
Njut tillsammans med ett par knäckebröd och morötter.
Det är svårt att uppskatta hur mycket spenat jag använde men det får man känna efter lite själv och smaka av. Det ska vara ganska mycket tycker jag och den ska bli lite grön i färgen.

Återigen söndag

07.47
Tycker ni jag är uppe tidigt en söndag? Ja det kan man väl kalla det. Dan skulle jobba och jag kände mig utvilad när han steg upp strax innan 7 så jag steg upp samtidigt som honom  o tog en kopp kaffe tillsammans med honom, man får ju passa på att umgås de få timmarna på dygnet man inte jobbar :P Jag har dessutom redan varit nere och slängt i en maskin med tvätt, även om tvättiden inte börjat förrän kl 8 egentligen. Lite fult av mig, men jag utnyttjade att Dan kunde bära den tunga tvättkorgen åt mig då :P Jag tror den här dagen kommer bli lång och seg. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Lägenheten är redan städad så den kan jag inte dona med. Det enda jag vet säkert är att jag ska laga middag någon gång under dagen :P Kanske ska jag se en film också. Bara ta det lugnt och vila.
Igår var Annie och Jesper här på besök. Alltid lika roligt med lite besök, särskilt av folk man inte träffar så ofta. De hörde av sig på fredagskvällen och frågade om de fick komma, och det fick de såklart :)
Vi gick på stan och kollade lite bebiskläder (köpte lite också, tihi), sen fikade vi på ett konditori, mums. Sen var vi hos oss en stund och bara snackade och kollade på alla bebiskläder vi köpt, vad mycket det såg ut att vara när man la upp allt. Behövs nog inte så mycket mer nu, känns lite tråkigt eftersom jag bara gått halva tiden, så förmodligen kommer jag inte kunna hålla mig utan det kommer nog bli några fler inköp.
När Annie och Jesper åkt, åkte vi iväg till Dans syrra på födelsedagskalas. Jag var trött redan innan, men det var nice med god mat och trevligt sällskap. Kom ju hem i vettig tid också, så det blev ganska tidigt i säng. Konstigt med tanke på att vi sov till 8.30 (!!!) den morgonen, men vi somnade runt 22.30 i alla fall, nästan som vanligt. Trodde det var graviditeten som gjort mig trött, men det verkar ha smittat av sig på Dan, för han somnar lika tidigt som jag.