Leka

09.30
Igår vid lunch kom brorsan med barnen hit, det blev julklappsöppning och lek med julklapparna. Skulle haft julklappsutdelningen i lördags men de hade blivit matförgiftade eller nånting, alla utom Svea mådde dåligt så det blev igår istället. De verkade nöjda och glada. Så hela eftermiddagen var de här och busade med mig, shit vad trött jag var sen. Men de är så fruktansvärt söta. Vill inte åka hem till Halmstad :( Men längtar lite hem, längtar att få vara i sin egen lägenhet där man har koll på allt (nästan) och få vara med varandra!!!
idag agerar Dan flytthjälp vilket betyder att jag återigen är hemma och gör ingenting :(
Ska diska nu och sen gå ut en sväng med Wilma, verkar vara iskallt ute så det blir nog bara att jag går utanför med henne. Ska prova nyårskläderna idag med för att se om det är något som saknas som ska inhandlas i Växjö imorgon. Ska hinna träffa Ellen en runda med :)


11.07
Jag är rastlös och sitter i soffan och löser sudoku och fryser. Men ute snöar det och det gör mig lite glad.
Snön var i princip borta igår och nu är det vitt på marken igen. Hoppas det snöar hela dagen och att snön ligger kvar. Det är i alla fall riktigt kallt ute så det ska inte smälta bort nu i alla fall. Synd bara att Dan är ute på vägarna och kör släp idag, inte kul om det snöar :( Kanske det blir så att man kan åka pulka en gång till innan vintern är över helt :)


13.19
Fortfarande väldigt rastlös. Tråkigt!!!!
Har bokat klipptid nu, på måndag precis som jag ville :)
Det har slutat snöa men nu är det i alla fall vitt istället för grönt på marken :D
Och så kommer jag säkert att bli sjuk till nyår. Svea hade spytt igår kväll och jag var ju med henne i typ 5 timmar igår och jag var inte direkt försiktig eftersom jag trodde hon hade klarat sig från magsjukan, så blir inte jag dålig så är det väl ett mirakel. Hela deras familj har spytt men ingen har direkt mått dåligt under någon längre tid, i så fall kanske jag klarar mig lindrigt jag med. Men men..vi får väl se.
Nu blir det väl soffan eller nåt för mig tills Dan kommer hem ikväll, säkert sent eftersom han inte alls är klar i Kalmar, blä!!!! Kan inte Ellen komma hem så jag kan göra något!

Äntligen lite vila

08.52
Äntligen har vilan hittat mig, eller vad man ska säga. Efter över en veckas stress har jag nu några dagar utan något särskilt inplanerat. Var bakis hela lördagen, sov lite på eftermiddagen för att orka med kvällen. Trevligt att träffa gamla vänner. Men åkte hem ganska tidigt för man är ju ganska sliten efter så mycket stohej och festande som det varit den senaste veckan. Igår var både jag och Dan lediga tillsammans, det var ju trevligt, förutom att pappa satt Dan i arbete att sy gardiner, så vi hann inte umgås så mycket i alla fall, hehe, men att sy gardiner är bättre än att betala pengar för en sladd till datorn :) Vi var även hemma hos Amanda och Victor på middag, mums!!! Idag är Dan lite i Ryd och ska sen besiktiga bilen, hopaps han inte kommer hem alltför sent, hatar varje sekund utan honom, vill ju ta vara på den tiden som är kvar tills han åker. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det är sant. Jag trodde jag insett det men jag vet inte om jag gjort det. Känns som en mardröm.  Men jag kommer att överleva och vår kärlek också. När han kommer tillbaka sen har jag bara ett halvår kvar i skolan sen börjar livet :D

Något jag glömt berätta är ju att jag återigen ska bli både moster och faster. Faster blir jag redan i mars, och moster blir väl framåt sommaren. Ska bli såå kul. Nu vill jag bara att syrran med familj ska flytta uppåt landet (till oss) så vi har nära. Det blir ju två kusiner födda samma år då, tänk va kul de skulle kunna ha tillsammans. Men vi får väl se, de har ju släkt både där nere i Skåne och här uppe!

Nu ska jag nog klä på mig och sen käka lite frukost. Sen vet jag inte riktigt alls vad jag ska hitta på idag. Borde se om det finns någon klipptid innan jag åker hem, vilket inte är troligt. Sen ska jag till systemet innan nyårsrusningen också. Men om Dan inte kommer alltför sent så kan vi sticka till byn tillsammans. Så mycket roligare. På onsdag bir det mellandagsrea i Växjö, får inte köpa något onödigt för jag måste spara en massa till Brasilienresan, usch tråkigt. Men något kanske jag kan unna mig, kommer nog leva väldigt snålt när Dan är borta ändå!

Vit jul

13.27
Det blev en underbar vit jul i år i alla fall. Tyvärr så håller den just nu på att smälta bort.
Igår regnade det hela dagen, tråkigt!!
Annars har veckan i Tingsryd rullat på som aldrig förr.
Idag är första dagen jag typ slappar, men när jag är bakis så kan jag inte riktigt vila. Jag blir liksom inte utvilad.
Och ikväll ska vi festa lite igen. Man måste ju passa på att träffa alla kompisar fast min kropp helst bara vill ligga nedkrupen i en soffa. Men imorgon då ska jag inte göra särskilt mycket!!!!
Förra fredagen, när vi skulle åka hit var stressig. Dan hämtade mig i skolan och sen stressade vi hem och skulle göra oss i ordning och dra till Amanda och Victors inflyttningsfest. Kom konstigt nog i tid, fast vädret och visa vägar var riktigt dåliga, tog en lite längre stund att köra än vanligt.

Julafton spenderades först i Växjö och sen i Kompersmåla. Var riktigt trött på kvällen så vi åkte hem redan kl 10, det var skönt faktiskt. Men några julöl och några snaps hann jag med under kvällen i alla fall och mycket (god) julmat under hela dagen. I Växjö smakade jag en kålrotslåda som jag verkligen gillade. Det trodde jag inte om mig själv!
Igår firade vi jul med Dans storasyster med familj, sen blev det stressigt igen, hem och byta om sen dra till Svängsta och ta bussen till Karlshamn för förfest och utgång. Förfesten var jättekul, sen skulle vi ut, men det var för lång kö så vi kände att vi knappt skulle hunnit in förrän vår skjuts hem gick så det blev pizzeria för oss som skulle hem (jag, Amanda, Victor och Jocke).

Jag och Dan har passat Daniel och Siris hus sen i måndags. Riktigt mysigt att ha ett eget hus :) Även om vi inte har hunnit vara där särskilt mycket eftersom vi har haft saker för oss hela tiden. Sov där själv i natt, gick jättebra, men man blir ju lite rädd om man hör något konstigt ljud, men så är det ju alltid. Idag kommer Daniel med familj hem så nu har vi flyttat hem till mamma och pappa igen ;) Så idag blir femte julklappsöppningen, kan man säga, när de kommer hem. Har fått en massa bra och roliga saker, är mer än nöjd med julklapparna jag fått!!

Eftersom det har varit kallt och snö i en vecka (vilket har gjort mig lycklig) har jag även hunnit med att åka pulka.
En stund på stenen med Ester och Svea men sen blev det Mosjöbacken för oss stora barn. Jag, Dan, Amanda och Victor. Hur kul som helst. Bara så fruktansvärt jobbigt att gå upp så det blev inte så många åk direkt. åkte halva backen istället, jobbigt att gå upp då med men inte lika som hela. Sen gick min jacka sönder. Dragkedjan öppnades mitt i, blev kall om halsen. men har fortfarnade inte blivit förkyld. Nu snöra det pyttelite ute. Jag vill ha mer snö nu så man kan åka lite pulka med barnen.
Ester och Svea är så underbara nu. Båda blev jätteglada och se mig och Dan, fast vi inte hade träffats på flera månader. Vi har haft jättekul och Dan ar fått vara med och leka också, de har alltid varit blyga och lite rädda för honom annars. Om ett par timmar kommer de hit. Har faktiskt saknat dem lite. Ibland önskar jag verkligen vi hade närmre hem. Kommer längta efter dem nästan lika mycket som Dan när han är borta!

Isande kyla

12.41
Det är fruktansvärt kallt idag. Jättefint väder, snö och sol. Det älskar jag.
Men mitt lås hade frusit fast så jag fick gå till skolan. Blev jättestressigt och så var det halt.
Mina lår blev helt stelfrusna, och då har jag ändå en lite längre jacka.
Sen skulle jag handla och gå hem igen, aj mina öron och lår!!!!! Hjälper ju inte med mössa ens. Eller jo, men man blir kall ändå.
Så jag kommer nog inte ta mig till träningen idag. Gå dit och hem och frysa ihjäl. nej tack!!
Har egentligen inte tid heller. Måste packa, plugga och laga mat också!!!!!


Har lugnat ner mig med det här med Dans Brasilienresa också. Trodde det skulle bli värre när jag fått klart besked, men det blev faktiskt bättre. Nu har jag två månader att förbereda mig. Självklart kommer jag vara ledsen ibland och det kommer bli fruktansvärt men jag hinner ju förbereda mig. Så det ska nog gå bra!!

Jag smet tidigare från skolan idag. Behövde extra tid att skriva färdigt hemtentan. Hon säger ändå bara det som står i powerpointen. Fast då hoppas jag hon mailar ut den, för det har hon inte gjort än :S


"Jag vet vem jag är,
när jag är hos dig"
/Melissa Horn


(Jag hoppas ni inte missar att jag vissa dagar uppdaterar flera gånger)

16.39
Nästan helt klar med hemtentan nu. Gick rätt smidigt till slut. Ska bara snacka lite med Louise strax på facebook och se om jag missat något. Annars skickar jag nog in den idag. Sen är det inte långt kvar till jullov!!!
Imorgon har vi basgruppsmöte och sen "redovisning" på det, sen är det jullov och hem till Tingsryd och festa!!!
Har precis kollat på One Tree Hill och käkat lite och druckit kaffe, mums :D Men som vanligt är det programmet alltid sorgligt och jag grät lite. Och tänkte på hur fort 2 månader med DIG går, men utan dig kommer det går segt och då är det dubbelt så länge. Usch!!! Som sagt, humöret går upp och ner. Jag vill bara att Dan ska komma hem nu!

Snö-regn-snö...

08.38
Jaha så var man uppe och nyduschad. Känns gött. Blev pigg av duschen. Men känner mig trött nu när jag satte mig vid datorn.
Ska strax sätta igång med plugget och eventuellt äta frukost samtidigt, eller så tar jag en frukostpaus sen :)
Vaknade vid kvart över sju av att någon jävel skottade utanför med en traktor eller liknande, lät som fan. jag var helt säker på att jag var hemma i Tingsryd men kunde inte minnas att vi kommit dit, jag tänkte att jag borde ju sett snön när jag kom dit men jag har minnsann inte sett någon snö. Sen insåg jag att jag var i Halmstad och undrade varför de skottade här, vi har ju ingen snö, vilket iofs hörde på skottandet, skottar de grus eller?
Men lite snö hade vi allt. fast på gatorna var det ju smält så jag förstår fortfarande inte vad de höll på det. Träden är vita men knappt nån snö på marken. Men lite fint ändå.
Mycket mer har inte hänt idag än, hehe!


10.35
Har inte kommit särskilt långt med pluggandet. Har blivit lite distraherad eftersom Dan har fått reda på att han ska till Brasilien. Jag har väldigt svårt att glädjas. Jag tycker det är sjukt jobbigt. Det värsta är att han åker på min födelsedag, är borta i 4 månader (!!!!) istället för 3 och är borta när vi firar 4 år. Usch! Han kommer alltså hem om 6 månader från nu om man säger så. Känns som att jag inte kommer kunna vara glad förrän dess. Även om jag får vara med honom fram tills han åker så kommer jag bara tänka på att vi ska vara ifrån varandra så sjukt längre, så jag kommer att vara ledsen för det, dumt, jag vet, men det är svårt!! En liten positiv sak är att jag och Anna ska försöka åka dit och hälsa på. Kommer bli svårt med skola och allt. Men jag vill åka så sent som möjligt så blir det inte jobbigt att åka därifrån. Kanske tillochmed kan åka dit och vara där de sista veckorna, då går jag ju inte i skolan liksom!!! Samtidigt som att jag då kan vara där när vi firar 4 år!!! Usch nu rinner tårarna igen. Frågan är om det kommer att gå en dag utan att jag gråter på ett halvår nu. Suck! Det kommer det nog göra men usch jävla skit!!!!!!!! Nu måste jag verkligen passa på att plugga, Dan är i stan och uträttar några ärenden!!! Sen ska jag till Eurostop och sen ska det tvättas, blir inte lätt att plugga då juh!!!!!!


18.29
Klockan är halv sju och det går inte att plugga. Så jag får lägga ner för dagen även om jag borde göra färdigt idag. Men jag behöver diskutera lite med mina klasskamrater för jag känner mig ganska vilsen, och då blir texten ändå inte bra. Så jag får skippa det. Mysa i soffan med Dan istället!!!

Elsa, tack för det du skrev! Började nästan gråta igen :( Men jag tror du har rätt, han hade ju ångrat sig som fan om han inte åkt och det förstår ju jag med, jag hade ju också tagit den chansen. Och självklart kommer vi att hålla ihop, så det är inte problemet. Men det är ju sjukt lång tid och som sagt det är ju värst för mig som är hemma såklart. Det är det som känns så surt. Fatta, det är 1/3 år, helt sjukt lång tid. Men jag vet att vi klarar det. Vet bara inte hur jag ska stå ut. Men jag vet att man måste vara utan varandra ibland och det är bra, jag vet, men jag tycker det är lite väl lång tid!!!
Whatever, ska njuta nu istället!!!!!

Var ute en runda innan, det var mer snö än jag trodde, på gräset ligger det kvar och på träden, det är så himla fint. Än har det inte regnat bort. Fick lite vinterkänsla :)
Nu ska jag hämta tvätten vi har tumlat, sen blir det vänner och en massa andra tv-program ikväll.

De två sista vardagarna har jag fullt upp, vet inte ens hur jag ska hinna!!!!!!

19.34
Nu har jag packat en massa kläder, och ja, det tog ju hela väskan. Vill ju ha en massa olika snygg kläder att välja mellan för det kanske blir en del fester under de dryga två veckor vi är hemma. Har iofs bestämt vad jag ska ha på mig på både julafton och nyårsafton men det finns ju fler dagar :)
Så det blir nog till att ta med en väska till med övriga prylar. Men nu har jag inte så mycket mer jag kan packa innan, jo typ skor och sånt men hygienartiklar har jag en hel del, men de ska jag ju använda, det blir att packa det allra sista på fredag morgon. Stress stress stress!!!!
Men en sak är skönt. Fick reda på salstentan jag gjorde i lördags. Jag fick VG!!!!!!! Jag är så glad och stolt. Trodde jag skulle få den efter mig nästan. Men nehe! Skrev ju inte ens på allt och det verkar som jag bara hade tappat några ynka poäng, gött!! Nu har jag bara en annan tenta som jag inte vet, plus den jag ska göra nu. Men de får jag inte reda på förrän efter jul hopaps jag. Orkar inte tänka på dem nu! Är nästan helt säker på att jag får komplettera på den ena också. Men det är ett senare problem!!!
Snart är det Bonde söker fru, sedan är det Paradise hotel.
Nu är det musik och allsång på hög volym!!!!

Regn

16.53
Det låg lite snö på marken i morse, lite mer än igår morse. Sen snöade det en massa, sen när jag skulle cykla till skolan så regnade det, jaha, suck. Nu har det regnet hela dagen. Precis när jag cyklat till skolan i regn så skickar syrran och skriver att det snöar jättemycket hemma i Tingsryd. Jag blir glad och hoppas självklart det ligger kvar tills vi kommer hem så man får lite vinter!!!!

Just nu är Dan på intervju inför resan till Brasilien. Eller han är färdig och väntar på Emy och Linus, han sa att det gick bra! Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Är ju glad för hans skull såklart, men jag vet inte hur jag ska klara mig i 3 jävla månader. Jag tycker det är sjukt lång tid. Sen är det alla mina närmsta som åker. Förutom de jag träffar i skolan så kommer jag inte träffa några, kommer ha världens osocialaste liv. Helt sjukt. Men jag insåg att man har ju inte varit själv särskilt mycket i sitt liv. Jag bodde hemma tills jag var nitton och ltie från och till då efter det. Annars har jag ju bott med Dan. Det enda jag har bott ensam är väl max 5 dagar när Dan har varit iväg ibland. Annars har man ju alltid haft någon. Så på hela mitt liv har jag varit ensam hemma i max 5 dagar i sträck. Det är ju sjukt, men så tänker man på alla andra man känner, det är väl aldrig några som är helt ensamma så lång tid. Det är nästan så jag önskar att vi går mycket i skolan så att man får lite socialt liv. Sen ska jag försöka få Majsa, Louise och Sandra att umgås med mig på helger m.m., men de har ju fullt upp med sitt. Men några tjejkvällar ska det bli har vi sagt!!!!!!
Sen bor ju Elias och Madde nära så de får jag väl försöka umgås med lite också.
Jag kan ju inte direkt ta mig någonstans, eftersom jag är fast med katterna. men det blir nog att jag åker hem om jag är ledig lite längre, antingen får någon hämta mig eller får jag skaffa kattvakt. Jag vägrar att sitta här helt ensam!!!!!!!!!!!
Imorgon får han reda på om han ska åka. Även om jag vet att det kommer bli så, så vill jag inte veta. Jag vill inte ha ett definitivt besked. Jag kommer ju gå och vara ledsen konstant tills han åker och under de tre månaderna också. Men vi ska klara det!! Klart vi gör!!! Men det kommer vara något av det jobbigaste jag varit med om!!! Nej det kommer att vara det jobbigaste jag varit med om. Garanterat! Och det ska fan aldrig hända igen!!!!!

Imorgon och ikväll blir det plugg! Mest imorgon, för idag är jag trött efter en lång dag i skolan!!!

Falukorvsgratäng


400 gram falukorv
2 dl lättcrème fraiche
1 ägg
1 dl riven ost
körvel, salt och peppar

Blanda allt och gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 min.
Det ska vara ganska rikligt med körvel eftersom det är huvudkryddan i den här maträtten.
Vi tog mozzarella och parmesan som ost för det var det vi hade hemma, men det går bra med vilken som.
Receptet är för 4 portioner men jag tycker mer det är 3 portioner!
Servera med potatismos eller som vi gjorde med pressad potatis!!!!!

(ps. jag vet att mina bilder inte är så fina och ser så goda ut, men det blir inte mycket bättre ;))


Sista veckan!!!

18.06
Sista veckan innan "jullov"! Jobbig vecka, men ska bli riktigt skönt att få vara ledig lite och inte tänka på skolan!!

I lördags festade vi ju. Jag tog det oväntat lugnt, har en halv flaska vin kvar.
Var ändå uppe till klockan 03, visserligen drack jag inte de sista 4 timmarna så jag kände mig typ nykter när jag gick och la mig, vilket kändes bra eftersom jag då tänkte att jag inte blir bakis.
Och jag blev inte bakis heller, jag var bara fruktansvärt trött, gick och la mig vid 03 då som sagt, men Dan tar ju upp hela sängen när han är full och vaknar inte av att man puttar på honom, så det blev inte så mycket sovet. Var sjukt trött hela söndagen, men var ändå ute en runda och handlade lite. Exempelvis en lussekatt, eftersom jag inte ätit någon i år så tänkte jag fira Luciadagen med det.
Så det gjorde jag sen på kvällen, firade även med glögg med hjortronssmak, riktigt gott, och pepparkakor med ädelost som sagt.
Har varit sjukt onyttig den senaste veckan och jag tror inte direkt det kommer bli bättre veckorna framöver. December är en dålig månad, men jag älskar den ändå.

Idag var det lite lite vitt på marken när jag drog upp persiennen på morgonen, jag undrade om det var frost eller snö, men det var snö såg jag sen, sen snöade det lite när jag och Dan (p.g.a. vårt dåliga samvete) GICK till skolan idag (eftersom vi hört att det förbränner mer fett att gå raskt än att cykla i 5 min). Men tyvärr så kom det bara några få snöflingor och inget som direkt har lagt sig. Men vädret är ändå helt okej nu. Kallt och friskt. Inte regnigt!!

Idag har vi haft syverkstad här, eller Dan har sytt medan jag har slagit in julklappar. Nu är det bara Dans klappar jag inte slagit in än. Imorgon när han går till skolan lite tidigare än mig hinner jag nog.
Sen har jag en liten hemtenta att skriva i veckan. Går i princip heldagar hela veckan utom på onsdag då jag är ledig. Då hade jag tänkt plugga, packa, handla och tvätta så allt är färdigt inför hemfärd till Tingsryd!
På fredag blir det att Dan hämtar upp mig vid skolan när jag slutar 15 och så kör vi direkt till Tingsryd, kommer vara lite stressigt eftersom vi ska på inflyttningsfest hos Amanda och Victor och helst ska vara där lite innan 19. Men kommer vi iväg kl 15 så blir det nog lugnt!!!!
Ellen ska också med vilket jag tycker ska bli riktigt kul!!! Så direkt när vi kommer till Tingsryd ska Ellen komma till oss och så får vi förfesta lite medan jag och Dan gör oss i ordning :D

Nu blir det Falukorvsgratäng med pressad potatis och morötter!! Fått receptet av mamma. Supergott!!!!!

Lussevaka

15.05
http://www.youtube.com/watch?v=SK9oUnPtlNM
Snyggast och bäst!!

Så var tentan skriven och alla ärenden utträttade.
Nu är jag trött, men hoppas jag blir lite piggare sen.
Det som återstår är då att välja kläder, äta middag, duscha och göra sig i ordning.
Jag orkar inte. Önskar jag kunde knäppa med fingrarna så hade jag varit färdig!!!
Hoppas jag klarade tentan med, men jag tror det, även om det var få poäng och vissa svåra frågor!
Nej har egentligen inget mer att skriva. Ska se om jag hinner vila några minuter innan jag ska duscha!!!

plugga, träna, baka

11.50
Dagens schema.
Plugga, träna, baka pepparkakor och titta på idol-finalen!!
Fick lite smått panik när jag kollade på den övningstentan som jag missat att kolla på, det var svåra saker en del som jag inte fattade. Men den tentan var ju för de som ska bli högstadie- och gymnasielärare så det svåra kommer nog inte. Så nu är jag lugn igen. Men jag insåg att vi skulle gjort den tentan ihop igår, om jag bara kommit ihåg att den fanns. Gjorde lite med Majsa över msn, lite svårt men det gick.
Behöver någon som förhör mig, för jag bara läser och läser, då vet man inte om man kan det liksom.
Kanske hinner Dan förhöra mig, hoppas han slutar tidigare idag då :)

Imorgon efter tentan kommer Anna, då blir det shopping :) (för vilka pengar då??)
Sen blir det fest! Vet bara inte var? Sen har jag inte råd att gå ut, så det får bli en äkta lussevaka = hemmafest tills man inte orkar mer. Tacka vet jag resorb, hoppas det funkar den här gången också :)
Så man kan utnyttja söndagen till något vettigt. Eventuellt sy lite!! Eller laga mat som jag kan ha med mig på måndag! Vilket tråkigt inlägg det blev.

Men efter den efterlängtade träningen idag blir det pepparkakasbak hos Elias och Madde, sen idol. Men eftersom jag har tenta imorgon måste jag vara färdigpluggad tills dess och sen lägga mig tidigt så jag är utvilad till både tentan och festen imorgon!!! Heja mig!!!!!

Säg ingenting till mig

08.46
Strax ska jag cykla till Majsa. Jag har med mig kardemummakaka och pepparkakor.
Är man blivande lärare så måste man ju fika lite då och då :)

Jag är något arg på mitt mobilabonnemang hos tre. Jag har blivit ilurad av folk att om man har tre så ringer man gratis till alla andra som har tre. Men det gör man ju fan inte, det gör man bara med vissa speciella abonnemang som tillexempel 3vänner. Hade jag vetat det hade jag ALDRIG skaffat det. Jag är nu uppbunden på det här i 3 år. Varför ska man hålla på att byta. Jag betalade typ 75 kr i månaden med teliastudent innan. Men sen skulle Dan byta och jag vill ringa gratis till honom så då tänkte jag med byta och sen belv man bara mer och mer sugen och nu blev det som det blev. Trodde jag skulle betala 268 i månaden.. men när jag får en räkning på 326 blir man förbannad. Då ser jag att det inte alls är gratis att ringa inom tre juh!!!! Alla har typ det så jag tänkte det var smart då kan jag ringa gratis till många vänner. Jag har 99 kr i månaden att ringa för som ingår i de 268 så jag tänkte det blir väl lätt att hålla, men tydligen inte eftersom jag inte ringer gratis till någon. Så nu blir det till att snåla i 2 år :( Jag förstår verkligen inte hur min räkning kan bli så hög, jag ringer typ ALDRIG!!!!!
Lita inte på vad alla andra säger utan kolla ditt abonnemang noga innan du betämmer dig. Jag var så säker så jag trodde att jag hade läst att jag ringde gratis. Men det kollade jag nu att jag inte gjorde. Och nu kan jag inte göra något åt det. Tur att jag är nöjd med min mobil då. Men fan, min ekonomi nu är redan dålig. Fan, jävla skit!!

Nu ska jag till Majsa och plugga och snacka skit :D

14.09
Nu är jag hemkommen. Har hunnit fixa disken och plocka in tvätten också. Nu står potatisen på spisen, till lunch idag blir det rester från i förrgår, potatis med panerad fisk och sås. Potatisen tog slut sist så jag får koka ny.
Sen tänkte jag faktiskt göra någon form av kycklinggratäng ikväll till Dan kommer hem. Ska köra utan något direkt recept, så jag kanske lägger ut ett recept och bild ikväll, om jag orkar och om det blir bra :)
Nu är jag hungrig. Det vettiga jag har kvar att göra idag är att dammsuga lägenheten.
Sen kanske jag ska plugga lite till, men jag vet inte.. känns inte som att det är så mycket mer att lära sig, men det är det nog :S Har ju hela morgondagen också, är ledig då med. Och Dan går i skolan. Men jag ska försöka plugga idag med, lovar!!!!!


19.21
Nu är Dan hemma :)
Vi lagade mat. Det blev kycklinggratäng (som sagt) med ris. Blev gott men i hasten och lusten glömde jag ta kort och allt så det får vara.
Den såg ut som alla andra såser med kött vi gör. Det är för att jag alltid har i tomatpuré och soya... i typ allt i alla fall.
Har inte hunnit plugga än men tänkte jag skulle göra det nu en stund innan någon dokumentär på trean som jag tänkte kika på om det var nånting att ha. Sen är det ju Paradise Hotel som jag som vanligt inte kan låta bli att titta på även om det är kasst!!
Har inte dammsugit idag, tyckte inte det såg så farligt ut som jag trodde. Får bli imorgon istället. Då ska jag även hämta ut en massa paket på MAXI ;)
Måste också bestämma vad jag ska ha för skor till klänningen på nyår, kom på att jag inte hade några som passar, så typiskt när jag nu köpt skor. Skulle köpt klänningen först och sen köpt skor efter det, men nehe! Skit med, vi ska gå med skor hela kvällen :S

Kardemummakaka



Idag har jag bakat den här kardemummakakan. Dessvärre har jag inte hunnit smaka den än, så vi får väl se om den är något god.
Har pluggat mindre än jag borde idag, men känner ingen panik, så det känns okej också.
Nu ska jag kolla färdigt på Unga Mödrar, ta ett bad och smaka kakan, dock inte samtidigt.
Återkommer med en recension sen. (Smeten var i alla fall mycket god).

20.46
Jaha då har man smakat kakan. Den var god. Men nu fick jag ont i magen, det räcker med en stor bit, inte två stora. Den blev som en sockerkaka med kardemumma, inte för torr heller, saftig och god. Jag är nöjd :)
Trodde först att vi skulle iväg till en kompis och dricka lite glögg och så, därför jag gjorde kakan. men nu får jag väl äta den själv, Dan hjälper ju mig med. Och så ska jag iväg och plugga imorgon förmiddag så jag kanske kan ta med några bitar till mina snälla klasskompisar :D
Just nu kollar jag på Bonde söker fru, sen håller vi på att kolla på film som vi ska fortsätta med sen också.
En dag som började dåligt, slutade bra.
Imorgon är jag hemma själv så då ska jag försöka få något gjort. Plugga så mycket som möjligt sen dammsuga och laga middag också hade jag tänkt. Ikväll blev det bara varma mackor till middag.
Idag har jag handlat färdigt mina julklappar. Det känns riktigt bra. har bara en sak kvar, som jag ska göra själv :) Mer säger jag inte. Men det får nog bli nästa vecka!!!

Because the night

14.23
Dagens låt: Because the night - Patti Smith group
Mariette gjorde den så grymt bra på Idol, just nu går originalet på repeat hos mig. Också grymt bra.
Mariette var både snygg och riktigt bra i den låten, synd att hon inte är i final.
Jag hejar på Calle, fast jag önskar att Tove vore i final, men jaja!!!!!

Har fortfarande något i ögat som irriterar. I helgen var det inte alls farligt, märkte det knappt.
Nu ska jag prova att inte ha linser i några dagar. Går det inte över för jag väl ta mig till någon läkare. Gillar inte att ha något i ögonen, är rädd om dem. Men har haft linser i många år nu utan problem, hoppas inte problemen kommer nu. Det skaver och var tillochmed rött på ett ställe när jag tvättade sminket nyss. Så det blir väl att undvika linser och smink helt nu. BORT BORT BORT!!!!

Har varit på repetition på förmiddagen, gick ganska bra, vissa grejer kan jag nu, vissa saker måste jag öva mer på. Så nu tänkte jag sätta mig och öva på en övningstenta vi fick idag. Sen ska jag plugga själv imorgon.
Sen ska vi träffas några stycken och plugga på torsdag!! Hoppas jag har koll på läget då.

I helgen efter tentan kommer Anna, då tänkte jag handla de sista julklapparna, sen har jag inga pengar kvar :S
Men är väldigt nöjd med mina saker jag shoppade i helgen, ska inte lämna tillbaka klänningen, var mycket snyggare nu när jag provade den hemma med strumpbyxorna jag köpte till och allt. Kommer nog bli riktigt fint på nyår. Undra om mina skor jag köpte passar till, provade jag aldrig?? Lär ju ha skor på mig hela kvällen, inte bra.. annars får det väl bli stövlarna!? Passar nog inte heller, usch!
Nej nu ska jag sätta igång med pluggandet innan Dan kommer hem. Sen ska vi städa (har blivit lite för stökigt för oss nu efter storstädningen) sen ska vi tvätta och laga panerad fisk med hollandaisesås och kokt potatis!!!!

Jag har "missat" Winnerbäcks turné den här gången med, suck!! Jag har inte varit på konsert sen Hultsfred 2008. Det är sjukt. Jag behöver det. Jag saknar det. Jag saknar Winnerbäck. Får kanske sätta på hans nya platta nu när jag pluggar!! Gillar honom!!! Vill på konsert nu!!!!


Linköping

13.46
Har haft en riktigt rolig helg i Linköping. Bodde hos Linda och Viktor.
Så himla sällan man träffar dem så det var jätteroligt. Måste träffa dem oftare känner jag.
Linda är ju en person som jag har känt i hela mitt liv, men vi har umgåtts från och till hela tiden.
Men hon är ändå en av dem som man alltid kommer umgås med även om det kan gå flera år mellan att man hörs av så har man ändå så mycket gemensamt och kan umgås som om man inte varit ifrån varandra.
Jag trivdes verkligen jättebra i deras sällskap. Började med en lugn hemmakväll på fredagen när vi kommit upp. Kollade på Idol och spelade lite spel.
Sedan var vi en heldag på stan på lördagen. Killarna tröttnade ganska fort på oss som skulle gå in i samma affärer flera gånger, men de följde med ändå och stod ut, stackarna. Och lite handlat fick vi allihopa.
Jag har äntligen köpt ett par nya skor (på A6 i Jönköping visseligen) sen hittade jag även en klänning som jag nog ska ha på nyår, måste prova den igen, ha ju faktiskt en klänning som jag sällan använder som jag borde ha?! Fast det är ju roligare med något nytt. Sen köpte jag 2 par strumpbyxor, ett par röda som jag ska ha på julafton såklart. Och sen ett par andra till klänningen då. Mycket fina!! Svarta med lite zebraliknande mönster. Köptes på Åhléns.
På lördagkvällen åkte vi till Marina och Jens och lagade pizza och hade förfest. En lyckad kväll förutom att när vi skulle ut så kom inte Dan in, ingen anledning men men.. så när vi var inne försökte vi bara få kontakt med Dan och Viktor som var utanför! Men annars har det en jättelyckad kväll.
"Sov" ganska länge på söndagen, men eftersom jag var lagom full och drack resorb blev jag i princip inte bakis, Så jag, Dan och Linda körde till gamla Linköping och gick på julmarknad. Hur mysigt som helst!!! Så nu har jag det avklarat med, vill alltid gå på julmarknad. Köpte julte också, jättemumsigt var det.
Efter den här helgen så har jag blivit sugen på att åka på semester med Linda och Viktor och det skulle verkligen vara roligt om vi skulle bo i samma stad framöver. Vi var nämligen sugna på samma stad utan att ha snackat om det förut. Sen var det jättetrevligt att få lite pratstunder med Viktor, vi har aldrig riktigt snackat så det var intressant och bra :) Vi har ju ändå en del saker gemensamt och så.. ja ähh i alla fall!! Viktor är en bra kille faktiskt! Även om han kan vara lite lat ;) Och Linda och Viktor passar bra ihop.. tänk att de snart varit tillsammans i 7 år.. SJUKT juh!!!!!


Viktor och Dan.

Nu på förmiddagen har jag varit hemma hos Majsa och försökt plugga lite, ja det har gått sådär. Har kanske fått lite hjälp men kom fram till att de frågetecknen jag har förmodligen kommer att redas ut imorgon på repetitionen, hoppas jag. Så jag ska inte krångla till det mer idag. Kanske pluggar lite till men sen är jag fruktansvärt trött också. Även om jag har sovit mina 8 timmar inatt är jag inte utvilad. När klockan ringde vid 7 så ville jag inte stiga upp, som tur var hade jag inte bråttom så jag kom inte upp ur sängen förrän 8 och så seg brukar jag aldrig vara nuförtiden. Nu har jag druckit några koppar kaffe, men jag vet inte om jag är direkt piggare. Ska iväg och träna ikväll med, jag orkar inte men nu är det snart juluppehåll så jag får passa på. Nästa vecka är det mycket i skolan med så då får man se om man hinner träna!!! Tenta på lördag också, suck vad mycket det är nu.  Men måste hinna träna med!!! Nu vill jag lägga mig i soffan och slappa lite!!!
Sen blir det korvstroganoff med ris till middag idag tror jag!!!

Julbordet i bilder


Dan och Emy dricker välkomstdrink = glögg!


Killar i köket!!


Julbordet i sin helhet (förutom Ris á la maltan till efterrätt)


The Gang!!!


Jag och Linus, mätta och belåtna!!!

Hade en jättemysig kväll i en jättejulig lägenhet med massor av mat.
Blev hur mätt som helst!!!!!!
Nu bär det snart iväg till Linköping.
Återkommer säkert med en massa bilder därifrån också!!!
Är shoppingsugen så jag hoppas jag hittar något, i alla fall julklappar, det är något man får lägga pengar på den här månaden. Sen skadar det inte om jag hittar ett par röda leggings och kanske ett par skor, men det är väl till att hoppas för mycket!!!


Julbord

14.44
Ikväll blir det julbord. Hoppas vår julskinka blir god!
Slutade redan innan 13 idag, trodde vi skulle hålla på till 15, eller ja föreläsaren skulle ju snacka lite till sen men det var repetition, så nej det orkade jag inte med.
Så jag har fått lite gjort här hemma, eller inte mycket, har satt igång diskmaskinen och diskat upp det som inte gick in, sen har jag dammsugit. Blir dammigt fort när man har katter och när det ser hyffsat fint ut i resten av lägenheten vill man dammsuga så fort som möjligt. Har hållt det hyffsat rent sen storstädningen. Sovrummet är fortfarande jättefint, hänger in kläderna varje kväll och allt :) Sen är det väl lite värre på köksbordet och diskbänken, men där är det sällan helt tomt, tyvärr.

Hade tänkt plugga lite (som vanligt) men vet inte riktigt vad jag ska plugga på faktiskt. Känner mig inte stressad. Fick en hemtenta idag, men den ska jag ta efter salstentan, det är en lite hemtenta med eftersom det bara är halva delkursen. Halva är hemtenta och halva är salstenta. Ska till Majsa på måndag och plugga med henne och kanske Louise, då kan man diskutera det man inte riktigt förstått och lite så. Sen ska jag sitta med Majsa och Sandra efter repetitionen på tisdag. Och sen kanske vi ska träffas allihop på torsdagförmiddag. Så jag har en del tid att plugga med andra men även en hel del tid för mig själv. Så jag tror det ska gå vägen om jag får in allt i mitt lilla huvud.

Innan kvällens julbord ska jag duscha. Men jag orkar inte göra det redan, vi ska inte vara där förrän 18. Jag gillar att göra mig i ordning direkt efter jag har duschat. Duscha, föna håret, platta håret, välja kläder och sminka mig. Det är jobbigt med kort hår, särskilt när man inte har direkt rakt hår.
Va lätt det var när jag hade långt hår. Jag och Dan pratade om det i morse. Jag hade ju sjukt långt hår när vi blev ihop. Då blev det liksom så tungt att man inte behövde göra något med det för att det skulle bli rakt, det var liksom rakt av sig självt, eller ja kanske inte helt spikrakt men i alla fall. Jag borstade inte ens håret, det sliter ju faktiskt på håret att borsta det. Så det var smidigt. Duscha och sen låta det torka liksom, sen inget mer med det. Nu måste jag typ föna det om jag ska platta det, för det blir så mycket enklare då.
Jag funderar på att spara långt igen, eller halvlångt som i ettan på gymnasiet. Då hade jag lagom långt och sen mycket uppklippt så det lockade sig fint av sig självt. Också mycket lättskött. Vet bara inte om jag orkar. Tycker jag ser mycket äldre ut med kort hår med!!!

Nu ska jag nog slappa lite innan One tree hill. Slappa vid datorn eller i soffan får jag se??
Spela lite på facebook kanske :D
Har dragit ner från 4 till 2 spel nu. Farmville och Pet Society :)

Vinter

10.28
Det blir kallt och allt blir kaos. Kommer ut från två timmars träning, helt slut, vill bara hem, duscha och äta.
Får inte upp låset till cykeln, Emy har samma problem. Vi ringer våra pojkvänner för att de ska komma och hämta oss och cyklarna med bilen. Dan hinner tillochmed erbjuda sig att hämta mig innan jag hinner fråga, trodde jag inte ;) Emys pojkvän Rikard ska också komma, men ringer snart och säger att han inte får upp låset på bilen. Suck. Emy får gå och handla och sen gå med det hem, utan någon cykel :( Allt krånglar. Dan ringer och säger att han måste skrapa bilen och det immar igen. Han säger att jag lika gärna kan börja gåmen då är det ju ingen mening för det är ju cykeln jag vill ha hem, då kan han lika gärna skita i att hämta mig och så går jag hem. Men nehe, har han börjat på att skrapa och allt så vill han han inte bara skita i att. Så jag går in på Maxi och letar upp  Emy. Dan kommer lagom till Emy har handlat klart och vi får båda skjuts hem. Tyvärr får Emys cykel stå kvar.
Kylan orsakar en del problem. Tog tid att skrapa idag på morgonen med, då vi skulle storhandla innan Dan skulle till skolan. Sen immar det igen så man får stanna efter typ 50 meter och skrapa igen, till slut ser man lite lite och kan göra vidare. Men det var så himla skönt ute idag ändå. frosten såg nästan ut som snö och luften var kall och frisk. Det var så skönt. Blev sugen på en promenad. Men just nu har jag inte tid. Måste sätta igång med pluggandet. Hoppas vädret inte förändras alltför mycket till helgen då vi ska köra enda till Linköping, vi har i alla fall vinterdäck på bilen. Tur det!!!!

Jag har något i mitt öga som irriterar. Har haft det sen igår. Trodde på förmiddagen igår att det var smink och linser som irriterade. Tog av linserna när jag kom hem, det hjälpte inte. På med linserna igen till träningen. Efter 2 timmars träning säger Emy att mina ögon är knallröda. Suck. Jag skulle ju hem duscha. Men inget hjälpte. sömn brukar hjälpa för då får ögonen återfukta sig och vila. Men har fortfarande något som skaver i ena ögat. Hittar ingenting. Är säkert något litet sår. Ska försöka att inte pilla för mycket, men det är svårt. Jaja. Det blir glasögon idag i alla fall.

Blev inget pluggat igår som jag hade tänkt. Kollade på tv och slumrade lite i soffan istället. Var så trött och sen magont på det, nej tack. Desto mer får jag plugga idag. Jag orkar inte. Har inte fått in hur man pluggar till en salstenta. Ovant. Javisst! Men ja, jag får väl fortsätta renskriva alla anteckningar och se om jag blir något klokare av det!!!!
Hinner inte träna mer denna veckan:( Men på två dagar har jag i alla fall kört 4 pass, känns gött!!!
Ikväll ska Dan och jag koka julskinka och griljera det Hoppas det blir bra. Eller nej vi ska inte koka den, vi ska ugnsbaka den!!!

13.34
Nu har jag pluggat en stund, inte smart att sitta vid soffbordet och skriva. Gjorde lite ont i ryggen.
Nu har jag renskrivit allt. Vad ska jag göra nu för att få in det ännu mer i huvudet? Det är inte jättekul att ta ut satsdelar m.m. ur meningar. Så krångligt juh. Men har skrivit några exempel som vi gått igenom så ska jag se om jag kan själv, inte än kommer jag inte kunna det, men förhoppningsvis nästa vecka. Kom på att jag ju faktiskt har hela nästa vecka och plugga med, blev inte så stressad. Så det jag kan göra idag är väl att läsa mina anteckningar och lite i boken.
Ska äta lunch strax med, har inte blivit av ännu, men nu börjar jag känna av hungern.
Ögat måste lite bättre för tillfället, hoppas det fortsätter så.
Undra hur det går för Dan med pluggandet, han svarar inte på smset jag skickade för ja, länge sen. Det kanske går bra då, han är kanske så inne i pluggandet att han inte hinner läsa sina sms, eller inte ens märker att han får dem, fast iofs så borde han käka lunch snart med, då borde han kolla mobilen.
Usch jag är rastlös, märks det?? Hehe!!!
På lördag blir det utgång i Linköping, det ska bli kul :D

December=Kallt?

13.23
Fruktansvärt kallt är det idag.
Helt plötsligt är det december och då måste graderna tydligen sjunka.
Ska det vara kallt så kan det väl komma snö också, så är min julkänsla fulländad.
Sitter här med god juldoft från vår aromalampa. Doften heter tillochmed julmys :)
Däremot luktar det inte lika gott i köket, måste nog gå ut med soporna inom en snar framtid.

Har varit i skolan idag och det blir svårare för varje föreläsning. Tur att detta var den sista inom grammatiken.
Kom förresten att tänka på att snart är den här terminen över och då börjar andra halvan av specialiseringen, den vi har fått välja kurs själva. Då ska inte jag läsa med alla jag vill läsa med :( Kommer sakna Louise, Majsa, Lina och Victoria :( Har i alla fall med mig Sandra, sen hoppas jag Ingela skulle byta till vår kurs med :)
Tror däremot att det kommer bli en rolig och bra kurs. Hoppas hoppas. Massa estetik :)
Efter det är det bara examensarbetet kvar!!!!
Om drygt ett år har jag min lärarexamen! Det längtar jag till!!!

Igår tränade jag dubbla pass. Bodycombat och sen core. Vissa övningar på coren fattar jag inte, får inte ut något av dem, så ja, det blir nog inte så mycket mer core för mig, är bara så tråkigt.
Idag blir det också dubbla pass, mycket roligare pass med :)
Box och sen afrodance efter det. Missade förra afron så det ska bli extra roligt idag.
Tyvärr blev jag oerhört matt när jag kom hem från skolan. Tror det är kylan. Tog på mig alldeles för lite kläder idag så jag fick sitta med jackan på under föreläsninge, då blir det inte direkt varmt när man kommer ut liksom.
Nu har jag klätt på mig en massa. Ska nog sätta mig i soffan och plugga lite under en varm filt med min vetevärmare om fötterna!!!!! Sen kommer jag få igång blodcirkulationen under träningen.

På torsdag har jag, Dan, Linus, Elias, Madde och Emy bestämt att vi ska ha julbord/knytkalas. Jag och Dan har tagit på oss att göra julskinkan, så den ska vi försöka göra imorgon. Vi ska även göra ris à la malta, men då köper vi färdig gröt och tillsätter grädde, allt hinns inte med att göra från scratch.

Julklappar måste även hinnas fixas inom de närmaste veckorna. Har en jävla massa att plugga m.m. så vet inte hur det ska hinnas med också. Men jag vet väl i princip vad jag ska köpa så det ska väl inte ta så himla lång tid!!!