Underbara helg

13.35
Är lite förkyld. Blir hängig på kvällarna och sover dåligt. Vaknade tidigt i morse, kvar över 6 ungefär. Somnade faktiskt inte om så det blev en tidig lördag för oss. Drog till stan kl 10 och vandrade runt lite. Måste ju ta vara på de sista veckorna i Halmstad, vissa små gränder i stan är så mysiga. Dock var det riktigt ruggigt ute, blåste kallt brrr. Har snöat lite inatt också, men idag var det mest blask. Vi gick på loppis och lite sånt, köpte faktiskt ett par supertighta jeans på H&M, har velat ha ungefär såna rätt länge så jag kunde inte motstå. Annars blev det bara några böcker på olika loppisar. Tog även en fika på Vattenporten också. En latte och morotskaka. Tusan vad gott det var, kan man väl få unna sig ibland. Vi tog faktiskt bussen in till stan och sen gick vi hem. Hade tänkt ta bussen hem också, men de går inte lika ofta på helgerna så det blev promenad hem. Man blir ju varm efter ett tag.

Eftersom min kropp inte mår helt hundra, särskilt inte min hals, så ska jag gosa ner mig i soffan och spela lite xbox och sen kanske läsa lite. Ikväll blir det fetaostfylld fläskfilé med hemmagjorda pommes och persilje/vitlökssmör!


Igår stängde jag förskolan. Det gick bra, tror jag inte jag glömde något mer än att sätta upp en lapp på dörren, men jag tror inte det gör så mycket om inte den som öppnar på måndag försover sig. Men det ska nog klara sig :P


Jag älskar min Dan, över allt annat. Förtjänar jag någon såhär bra? Ibland tvivlar jag, men vi är bäst tillsammans.
Jag vore ingenting om du inte fanns!

Hinna blogga?

06.46
Vem hinner blogga när man jobbar 100 %?? Sen när man kommer hem måste man laga middag sen orkar man inte mycket mer än att sitta i soffan och glo på tv. Om man hinner det innan man somnar :P
Men det är goa pengar, och jag har ett roligt jobb. Soft med få barn, dock är det få personal också, men det behövs ju inte så mycket när barnen är sjuka. Stackarna.
Jobbar ju egentligen 75% men när en i personalen blev sjuk så fick jag hoppa in så det blir nog 100% om inte mer :P Ingen kort dag visserligen men behöver pengarna. På fredag blir det en riktigt lång dag. Jag ska vara där innan frukosten och sen stanna tills stängning. En fredag, men man vill ju hjälpa de som jobbar, samtidigt som man tjänar extra pengar :) Det blir en win-win-situation.
Idag steg jag upp med Dan vid 05.30, därför har jag lite tid över nu innan bussen går kl 07.00. Vill inte gå till bussen för tidigt heller för det är en kille som är lite läskig tycker jag :P Han är inte farlig eller nåt, men lite creepy liksom.
Så jag vill helst komma precis samtidigt som bussen. Nice när det tar 4 min att gå till bussen typ. Och det är ändå inte den närmsta busstationen, den närmsta går inte hela vägen dit jag ska. Men det gör den andra, det är såå skönt att slippa byta buss i stan. Även om det är segt och tråkigt att åka buss och att det ska ta en sån tid att ta sig en så kort bit så är det ändå ganska smidigt eftersom jag inte behöver byta.
Nehe, nu ska jag nog börja klä på mig ytterkläderna så smått, så får vi se hur många barn som är sjuka/friska på förskolan idag :P Jag är inte sjuk än i alla fall, det känns ju bra!!

Söndagsrastlös

14.14
Vaknade kl 7 idag. Blev sur för jag ville verkligen sova mer men kände mig utvilad. Eftersom det är helg så hoppas jag inte direkt ur sängen utan jag ligger och pratar med min älskade pojkvän och vi drar oss för att stiga upp. Slutar faktiskt med att vi somnar om och sover till 9. Det är lagom en helg. Sovmorgon, utvilad (eftersom vi inte somnar mycket senare på helgen än i veckan) och ändå mycket av dagen kvar. Käkar frukost och börjar städa. Vet inte vart energin kom ifrån? Jag hade tänkt rensa lite papper (de jag glömde rensa förra helgen) igår men det blev inte av så jag tog mig i kragen och började med det direkt efter frukosten. Vilken slutade med att vi städade hela lägenheten. Älskar när det är nystädat. Synd bara att det oftast är så jobbigt att ta tag i det. Men idag bara skedde det utav bara farten. Och det behövdes, rensas på skrivbordet och matbordet och på toaletten. Och så slipper man rensa bland alla papper med mera när vi ska flytta. Det är skönt.

Igår käkade vi pizza, jag som skrev att vi brukar laga mat alla dagar utom fredag :P Men det blev så. Dan kom hem på fredagen och frågade om vi inte kunde betälla pizza. Jag tyckte det var dumt eftersom vi hade så mycket rester i kylen men vi kompromissade så det blev lördag istället. Beställde så den kom lagom till handbollen :) Det var gott. Men jag måste faktiskt erkänna att hemmagjord pizza både är godare och känns nyttigare och BILLIGARE. Kanske därför vi sällan beställer pizza nuförtiden. Det är ju rätt soft iofs att slippa göra någonting och få den levererad till dörren. Men men. Det bästa av allt var ändå 2 liters cocacolan som kom med gratis. Jag älskar cola. Gjorde inte det förr, tog alltid fanta eller sprite när man var och käkade någonstans typ mcdonalds eller restaurang. Men nu är det coca cola som gäller!!!! Kan det vara mitt koffeinberoende??
Nej jag är nog faktiskt inte så koffeinberoende längre. Har inte druckit något kaffe på hela helgen och ingen huvudvärk har infunnit sig. Dock var jag väldigt trött igår, men vet inte om det har med det att göra. När jag jobbar behöver jag kaffe någongång på dagen. Skulle klara mig utan men det är faktiskt uppiggande. Ska se om jag kan fortsätta med att inte dricka kaffe på helgerna men en eller två koppar om dagen i veckorna. Det är ju så gott att ta en kopp kaffe till frukosten på förskolan!

Idag är jag lite rastlös efter städandet. Samtidigt blir man lat. Just nu håller vi på med maten. Falukorvsgratäng och pasta. Falukorvsgratäng med körvel, creme fraiche, grädde och ost.
Sen blir det kanske någon film eller något innan söndagskvällsprogrammen börjar.

Har förresten läst färdigt Gömda. Shit vilken bra bok. Har du inte läst den så gör det! Riktigt hemsk. Fattar inte att det faktiskt finns människor som har det så och att det finns människor som är så sjuka i huvudet???? Hade det inte varit en sann berättelse så hade jag nog tyckt boken var dålig för den var så overkligt, något sådant händer ju inte. Men det gör det tydligen. Fy fan! Nu har jag börjat på andra boken, kanske ska läsa lite efter maten istället :)

Stolar

14.56
Har inga direkt jättebra bilder på stolarna efter de blev målade men man ser ju skillnaden i alla fall. Sen när allt är klart med bordet och den nya lägenheten så får ni se allt i sin helhet då. Tror det kommer bli väldigt fint faktiskt.

FÖRE


EFTER


När det blir plusgrader igen så ska stolarna slipas lite så de ser lite slitna ut och sen lackas.
Sen ska vi köpa några stolsdynor också så det eventuellt blir lite färg och så de blir sköna att sitta på :)


Överkast

Vad tycks om det här överkastet till vår kommande vita säng??
Jag älskar det! Fanns bara i grått och blått. Dan vägrar blått så det får bli grått, matchar nog de nya tapeterna :)

Veckan slut

16.07
Så var det fredag. Herregud, vart tog den här veckan vägen?? Skönt när veckorna går fort. Idag var det en rätt seg dag på jobbet eftersom nästan alla barnen var hemma. Var de inte sjuka så var de hemma för att inte bli sjuka.
4 barn var det på "min" avdelning. Ett tag hade vi bara ett barn att ta hand om, tre pedagoger och ett barn. Haha. Men då fick de tid att rensa lite och fixa lite smått och gått så tog jag hand om barnet :)
Soft, men också lite segt. Men vilket kul jobb jag har valt. Att få betalat för att utveckla små barn, se hur de lär sig och hur de utvecklas för varje dag som går. Häftigt. Har fått jobb hela nästa vecka också :) De hade velat ha mig ett bra tag till tror jag, men vet inte hur det funkar för bemanningen? Tydligen kan jag inte jobba hur mycket som helst när jag bara är timvikarie, äh det är jättekonstigt, men det ska nog lösa sig.
Så slänger de ur sig idag att jag förmodligen skulle kunna få jobb där, i alla fall till sommaren. Helvetes jävla skit. Jag trivs så bra där och vi ska flytta. Känns inte ett dugg bra att flytta då. Dan har visserligen inget jobb. Men bättre med ett jobb än inget. Håller tummarna och hoppas att någon av oss (helst båda) får jobb snarast i Blekinge någonstans. Det är jättekul att de trivs med mig och vill att jag ska jobba, men det är verkligen typiskt att det ligger i Halmstad. Hoppas jag hamnar på en minst lika bra förskola när jag börjar jobba på riktigt.
Nu ska jag njuta av att det är fredag!!! Finns rester i kylen, eftersom det var så få barn på förskolan idag så fanns det extra mat som vi fick äta av så jag behövde inte äta maten jag tog med mig. Så det får bli kvällsmat istället. Eftersom man lagar mat varje dag i veckan så är det skönt att slippa det på fredagarna. Sen lagar man självklart mat på lördagen och på söndagen måste man också för att det ska finnas rester kvar till måndagen. Fredagen är dagen man slipper laga mat, haha. Man borde egentligen äta något gått för att fira helgen :P Men nehe, finns det ingen mat så käkar vi mackor.
Som sagt så skulle jag lägga in före- och efterbilder på stolarna. Jag hoppas jag har lagt in före-bilderna på datorn från kameran för jag raderade minnet häromdagen. Har inte raderat sen Brasilien, förutom några kort då och då, så jag kände att jag ville radera allt så nu är det gjort. Glömde dock kolla noga så jag inte glömt lägga in några bilder. Jaja whatever. Kollar det när jag sitter vid min dator. Sitter sällan vid den stationära nuförtiden. Gillar den bärbara, har blivit för van vid att sitta i soffan med datorn. Usch, det ska det bli ändring på.

Lister

17.50
Idag har det varit några här och bytt tätningslister. Bättre sent än aldrig? Eller??? Har ju frusit här och märkt att vissa lister varit trasiga. I alla fall i dörren till altanen. Alla lister var nog dåliga för nu har de bytt i alla fönster och dörrar och shit, det blåser ju inte in någonting nu, det gjorde det innan, jag har lagt en handduk vid fönstret i sovrummet förut för jag tyckte att det drog. Bra inititativ av hyresbolaget att kolla sånt, dock skulle det kanske göras tidigare. Eller så skulle vi sagt till?
Dan skulle bara jobba till 19 idag istället. Gissa om jag blev glad. Hihi. Bara en timme kvar!!! Jag är SVINHUNGRIG. Måste laga mat.
Det var verkligen magsjukan som började gå på förskolan, typiskt. Men (peppar peppar, ta i trä) jag har aldrig varit magsjuk, aldrig fått den influensan, så kanske jag är en av dem så är immun. Är jag inte det blir jag definitivt sjuk nu. Det borde inte gå att undvika när man är på en småbarnsavdelning...!! Men vi får se, kanske några fler barn är sjuka imorgon, dock tror jag de flesta som inte redan är sjuka kommer till förskolan, sen får vi skicka hem dem när sjukdomen väl bryter ut. Stackars barn.. och föräldrar. Hoppas några är immuna!
MAT!

Tapeter

20.56
Jobb hela veckan. Hoppas inte magsjukan går nu bara, lite suspekt idag på jobbet. Jag tar i trä och käkar vitpeppar :)
Efter jobbet traskade jag till Dans jobb och mötte upp honom så åkte vi till färghandeln och valde tapeter till nya lägenheten :) Det är ju verkligen ett begränsat urval man har att välja mellan. Kanske bra det, annars hade man ju aldrig kunnat välja. Sovrummet och vardagsrummet ska tapetseras om. Får väl se om vi gör samma misstag den här gången också :S Vi valde i alla fall INTE svarta tapeter. Man lär sig i alla fall lite av sina misstag.
Så den här gången blev det vita och silvriga blommor tapeter i sovrummet och gråa tapeter med någon form av lövmönster i vardagsrummet. Svårt att förklara, men de var fina och vi försökte tänka lite längre. Men vi vet ju nu vad vi har för möbler och vill ha för färger. Sovrummet är det ju shabby chic som gäller. Så vitt och silver är perfekt. Riktigt skönt att de tapetserar om innan vi flyttar in också. Har tagit före och efter bilder på stolarna, kanske har nämnt det innan? Ska lägga in dem så ska ni får se vilken skillnad det blev på dem. Kanske jag kan ta och göra imorgon efter jobbet. Dan ska nämligen jobba kväll. 14-23 :( Så jag har nada för mig imorgon kväll. Skönt iofs men det är alltid ensamt att vara ensam.
Men nu tänker jag positivt.. han är i alla fall inte på andra sidan jordklotet. Han kommer faktiskt hem och kryper ner bredvid mig sen :)

Brödbak igen

14.34
Brödet står på jäsning. Återigen hade jag lite jäst över.
Jobbade kort dag idag. 9-13. Skönt, dock inte så mycket pengar. Sen är jag så trött på att åka bussen fram och tillbaka. Ska försöka åka med Dan imorgon, iofs betyder det att han får åka lite tidigare än vanligt, men gud vad segt det är att åka bussen. Åker ca 45 minuter innan jag börjar för att vara i tid, bussar kan ju vara sena.
Den här veckan är jag ju på småbarnsavdelningen. Det är verkligen jättekul. Jag tycker man får så mycket tillbaka av de små. De stora barnen leker helst själva, de tycker mest man är jobbig och så gillar de att testa gränser med mera. De är roliga att jobba med också iofs, men jag trivs bra bland de små barnen, de är så duktiga. Underskatta aldrig små barn.
Usch jag är trött, jag har verkligen ingen lust med någonting. Orkar egentligen inte baka eller laga mat, men jag måste, man får ju passa på när man slutar tidigt och har tid över. Annars kommer man ju hem rätt sent. Så idag gör jag pasta carbonara. Tänker det som en enkel rätt, men det tar ganska lång tid när man ska göra det själv, mycket som ska hackas upp och stekas. Så de andra dagarna får de bli något mer snabblagat som tacos :)

Pussel

16.25
Nu är vi klara med pusslet. 1500 bitar.
Ett roligt och inte alltför svårt pussel. Okej, jag har redan sagt att jag inte gjort så mycket för jag har inget tålamod. Det är sant. Men vi började på ett annat pussel i höstas som vi aldrig gjorde färdigt för det var inte så mycket mönster eller vad man ska kalla det. Därför är detta pussel både enklare och roligare. Finns hur mycket som helst här och nästan ingen pusselbit är den andra lik, förutom himlen, men den är ändå inte så stor, men det var den som var klurig på slutet. Men vi fick ihop den också. Nog talat om pussel.
Idag har vi rensat lite. Städade min nattduksbordslåda och slängde nästan alla skolgrejor som jag inte vill ha. Shit vad papper det blev. Vi har även slängt utemöblerna och den gamla tjock-tv:n. Och en massa annan småskit. Lär bli några till turer till tippen i samband med flytten. Det är så skönt att slänga lite, det behövs. Sen sparar man iofs en hel del också, som man kanske behöver någon gång i framtiden. Hehe.
Nu har Dan börjat med söndagssteken. Mums, ska bli gott! Sen är det söndagstv :) One Tree Hill, Shear Genius, Time Out sen kanske Solsidan. Efter det gick det nån film som verkade nice med Sandra Bullock och Keanu Reeves. Ska se om det är något att ha, annars blir det nog ännu mer Planet Earth.
Igår drack vi champagnen. Det var gott. Tog även en liten mjölkdrink. Mjölk och galliano. Mumsigt. Egentligen ska det vara Licor 43 men det hade vi inte :)

Yves Rocher

20.00
Idag har vi verkligen slappat. Gick visserligen en ganska lång promenad i regnet. Gick till vår favoritloppis och handlade några böcker. Nu ska här läsas när man slipper all kurslitteratur. Så jag köpte Liza Marklunds böcker Gömda och Asyl. Tror de är riktigt bra. Är de det så ska jag nog pallra mig dit och köpa alla böckerna om Annika Bengtzon för de fanns också, i många exemplar :)
Annars har vi mest segat. Pusslat. Vårt 1500-bitars pussel vi fick i julklapp är nästan färdigt. Bara de tråkigaste bitarna kvar. Alla blå himmelbitar som ser likadana ut. Men vi har bestämt oss för att pussla färdigt den här helgen. Så ni får en bild när det är klart. Och jag ska INTE ta åt mig äran. Trodde pussla var mycket roligare än det verkligen var. Jag har inte tålamod så Dan ska få cred för att han har orkat :P
Annars har jag precis klickat hem lite saker från Yves Rocher. Gillar deras grejer. Har dock aldrig handlat där förr men mamma har och jag har provat deras produkter och gillar dem. Har ett sminkborttagningsmedel som håller på att ta slut, det enda som jag tycker funkar. Så det skulle jag klicka hem, då kan man ju inte låta bli att kolla lite på rean och komma på fler saker man behöver. Ljuslyktor kan man inte få för många av, inte jag i alla fall :P Sen behöver jag ju en ny mascara, min är typ helt slut och torr. Sen var man ju nästan uppe i summan för fraktfritt. Istället för att handla betala 40 kr i frakt kunde jag lika gärna klicka hem något mer för 40 kr och fortfarande betala lika mycket. Då blev det en handtvål och läppsyl. Läppsylen börjar faktiskt också sina här så det behövdes också.
Så nu har jag ett litet paket att se fram emot. Som den hudvårdsmänniska som jag är har jag inte dåligt samvete. Kommer nog handla där fler gånger :)
Nu ska vi smaka champagnen jag fick av familjen igår. Sen har Dan även gjort hemmagjord apelsinjuice nu som ska kylas. Så lite senare blir det väl en vitaminkick i form av c-vitamin.

Lärarexamen

18.35
Idag är jag titulerad lärare.
Lärare i förskola, förskoleklass, grundskolans tidigare år och fritidshem.
Känns overkligt och roligt!
Mamma, Pappa, Amanda och Victor var här och firade mig. Vi bjöd på kycklinggratäng och pommes anna. Till efterrätt blev det chokladfondue med frukt.
Ceremonin var mer seriös än jag trott men det var kul. Dock lite segt i kyrkan, men så är det ju alltid.
Ikväll ska jag softa och resten av helgen också, fy tusan va skönt, jag har INGENTING att plugga. När man kommer hem från jobbet är man ledig! Längtar tills jag har ett fast jobb eller ett länge vikariat. När man verkligen få ingå i ett arbetslag och utveckla/bygga upp en förskola. När man på riktigt är en del av det pedagogiska arbetet. Men jag ska vara glad att jag har några veckors jobb i alla fall.



Fick den här av familjen! Hur fin som helst och sen riktig champagne.

Undra när man ska dricka den? Ikväll? Vi får väl se när det blir. Antingen idag eller något annat festligt tillfälle.
Men vad är mer festligt än när man klarat av sin utbildning?? Det är egentligen rätt konstigt att det är det så himla stort jippo när man tar studenten. Det firar man ju i nästan ett år, i alla fall ett halvår innan. Sen är det en superstor fest den dagen man tar studenten. Sen är man arbetslös (oftast). Vad är det att fira, i dagens samhället går det ju knappt att få ett jobb med enbart gymnasiebetygen. Nej nu ska man ha en högskole/universitetsutbildning för att få jobb, om man ens får det. Men det firas inte särskilt mycket. Vi har i alla fall en ceremoni, men Dan t.ex., de hade ju inte ens en ceremoni. De skickade in arbetet och fick godkänt, sen efter några månader får de sitt examensbevis.. inget mer. Lite tråkigt faktiskt.
Jag är glad att det är över, samtidigt som man kommer att sakna skolan, det har ändå varit ganska slappt ibland. Slappa kurser där man gått en dag i veckan eller nåt, men också perioder där det varit SJUKT mycket plugg. Men man har ju nästan aldrig gått heldagar varje dag i veckan. Det kommer bli tufft att börja jobba. Men jag gillar att ha saker att göra. Jag är inte längre lata Jasmine som jag var förr. Jag vill göra saker, vilket jag säkert kommer ångra att jag sagt, när man sedan jobbar heltid och är helt slut på kvällarna. Kommer även sakna mina vänner.. Louise mest eftersom vi har umgåtts jämt nu under sista terminen :(
Men jag är såå stolt över mig själv att jag har klarat det här. Jag har inte bara klarat det, jag har även utvecklats väldigt mycket och klarat det mycket bättre än jag någonsin kunde tro.

Grattis Jasmine, du är bra!!!!!

Sista skoldagen

15.44
Jaha så var sista skoldagen gjord. Konstig känsla. Men även skönt. Det kändes som en tung sten fallit från mitt bröst när jag gick hem från skolan. Opponeringen över och nu väntar vi bara på betyget av examensarbetet. Men jag kan inte tänka mig att den blir underkänd, och blir den det så kan det inte vara mycket som ska förändras?!
Hoppas jag inte är för positiv, det bådar inte gott.
Nu ska jag strax börja med maten inför morgondagen. Avslöjar inte vad det blir för jag vet att Amanda läser min blogg ibland ;) Sen ska det städas och lite sånt också. Ikväll är det tydligen handboll så det vore skönt att kunna sitta och titta på den och njuta av ledigheten.
Imorgon är det examensceremoni :) Lite halvkonstigt att ha den innan man vet om man fått godkänt, men så är det ju. Hade ju inte velat ha den om ca 1 månad. Idag är en bra dag. Så jag ska sätta på lite god musik och ställa mig i köket. Dan jobbar sent idag med, trist för jag vill ha hjälp med maten, men men, det ska man väl klara av själv :P
Lite käk först så jag får lite energi :)

Ont i fötterna

14.52
Första gången jag missar bussen när jag ska hem från jobbet. Okej, skyndade mig inte så jättemycket, men bussen brukar vara sen. Sen var cykelvägen hal så jag gick nog inte lika fort som jag brukar. Hade rätt långt kvar till busshållplatsen när jag såg bussen köra förbi. Jag bestämde mig för att traska hem. Det är ju bara 15 min till nästa buss går men det kändes bara segt och kallt att vänta så jag började gå. Sen kände jag bara att jag kunde gå hela vägen, hade kunnat välja att hoppa på nästa buss några stationer längre fram, men eftersom jag skulle förbi maxi och köpa frimärken på vägen så kunde jag lika gärna gå. Drygt 7 kilometer är det. Tur att jag hade mina täckbyxor på mig, leggings hade nog blivit lite kallt även om man blir varm när man går. Men ont i fötterna har jag nu. Men känner mig sjukt duktig. Det var ju svinhalt också. Så med ett kort stopp på MAXI tog det 1,5 timme och då traskade jag ändå på trots isen.
Sen har det blivit ändrade planer. Linus och Åsa hade lite bråttom tillbaka till Linköping så de kommer inte hit. Dan fick nämligen jobba mellan 13 och 19 idag. Lite trist, eftersom vi inte träffats på länge nu, men jag förstår det också. Man vill ju inte komma hem för sent.
Jobbat idag, känner mig kanske lite ringrostig och alla barnen tar kanske inte en på allvar. Imorgon och nästa vecka ska jag vara på småbarnsavdelningen, där kan jag ingenting, men det ska ändå bli kul. Behöver öva på det också, det var ett tag sen jag var bland småbarnen. Men de är ju såå söta. Sen kommer jag nog få jobba 2 veckor till :) De vill verkligen ha mig som vikarie, men jag hade ju inte kunnat stanna i Halmstad och bara hoppa in som vikarie hela tiden. Men det känns lite som att börja från scratch när man flyttar härifrån, men vill man inte bo här resten av livet så är det bäst att flytta NU, annars blir man fast.

Jobba

07.01
Idag ska jag jobba 8-13. Soft tid. Var så fruktansvärt trött när jag vaknade och är fortfarande så jag tappade lusten. Men jag hoppas den kommer tillbaka. Har varit sugen på att jobba ett tag nu. Men att stiga upp när man är astrött är inte min favorit, men vem gillar det?
När jag slutat ska jag hem och baka någonting för ikväll får vi fikagäster och då måste man ju ha något i bakfickan. Hade tänkt bjuda på allt bröd jag bakade häromdagen men det är slut ;)
Linus och Åsa är det som kommer ikväll, de är på liten visit här i krokarna. Var länge sen man träffade dem nu.
Nehe nu är det snart dags att klä på sig och ge sig iväg till bussen. Blä, vad det är tråkigt att åka buss. Och Dan skulle inte jobba på sitt "vanliga" ställe så inte kunde jag åka med honom heller, hade varit så perfekt och då hade jag inte varit tvungen att stiga upp lika tidigt heller. Men nu steg jag upp med honom kl 6. Kanske tur att stiga upp lite tidigare än man måste för att hinna vakna till. Men helst av allt vill jag bara gå och lägga mig igen. Jag som trodde jag var morgonmänniska. Idag känner jag mig inte som det. Varken morgon- eller kvällsmänniska?? Har väl varit lite väl bortskämd de senaste dagarna/veckorna med sovmorgon. Imorgon började jag ännu tidigare. Men tror jag somnar lättare ikväll :P Väldigt intressant, not.

Gardiner

Vi köpte ju nya gardiner igår.
Idag har jag strukit dem, och hängt upp dem. Julgardinerna har åkt ner och även adventsljustakarna och julstjärnan togs bort, passade ju inte alls med de nya gardinerna.
Så här kommer några bilder på våra nya gardiner :)
Dessa gardiner har vi numera i vardagsrummet. Matchar vår lampa och det blev väldigt ljust till skillnad från de mörka höstgardinerna vi hade innan jul. Våren är välkommen.


Sovrummet. Lite gammaldags stuk och kanske lite höstmönster, men jag gillar dem.


Bilden blev tyvärr lite mörk, men det blir så när man står rakt framför fönstret, motljus,.
Gröna och blåa istället för orangea och röda.

Måndag

09.36
Idag är jag ledig. Tänker alltid innan att det är skönt. Men kan inte sova när Dan stiger upp tidigare och somna om efteråt är inte heller lätt, särskilt inte när man har grannar som borrar och allt va de gör. Men men, ska väl inte klaga på att jag i alla fall får ligga kvar i sängen utan några måsten.
Men gud vad lat man blir av att bara vara hemma. Tur att jag ska jobba tisdag och onsdag och sen är det skola på torsdag och examensceremoni på fredag och då kommer det gäster så jag ska förbereda lite inför det.
I lördags var ju Anna, Amanda och Victor här. Käkade på Wild West. Sååå gott och gud vad mätt jag blev. Hade typ kramp i magsäcken efteråt. Men det var nice. På söndagen visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Då kom någon på den briljanta idéen att åka till Ullared. Ingen kunde motstå det så det blev en liten trip dit. Handlade självklart lite, men mest saker som vi faktiskt behövde som vi ändå skulle köpa sen. Känns mycket på en gång men det är billigare på Ullared men som sagt när man köper mycket på en gång så känns det mycket. Vi köpte nya gardiner. Vill ta ner julgardinerna nu och våra gamla tråkiga gardiner har jag tröttnat på. Sen köpte vi lite laka m.m. till vår kommande säng. Ska bli skönt att slippa köpa alla tillbehör till sängen samtidigt som man köper sängen, det blir mycket pengar på en gång.
Jag skulle egentligen strukit gardinerna och hängt upp dem igår hade jag tänkt. Men efter att jag käkat och satt mig i soffan glömde jag helt bort det. Så jag tror jag ska ta tag i det idag. Ska plugga idag också, och laga middag. Ska även hämta allt vi målat, dock är det inte färdigt men lägenheten vi målar i ska visas upp för mäklaren imorgon så då måste vi flytta våra grejer, ser inte fram emot det för det är fasiken inte lätt, men det ska vi göra när Dan kommer hem från jobbet.

Nyår pics

Stiliga pojkar
Systrar

Mat

Häromdagen gjorde vi en liten smörgåstårta. Jag vet att den inte är särskilt fin, men det var fasiken inte lätt. För att vara första gången är jag hyffsat nöjd. God var den i alla fall!!!!
Idag bakade vi långpannebröd. Jag är inte så förtjust i att baka bröd, men det är ganska smidigt att bara kavla ut den och in i ugnen. Dock gjorde min kära sambo detta, haha, jag gillar inte att hantera deg vilket han verkar göra så inte mig emot om han gör det och jag det andra :) Detta är i alla fall ett bröd med smak av basilika, rosmarin och timjan, toppat med rödlök och fetaost. Riktigt mumsigt.
Idag blev det även pizzabullar bakat. Det skulle bara vara 25 g jäst i långpannebrödet så jag passade på när jag ändå var igång med baket att göra lite pizzabullar också, det är alltid gott. Vi dränkte dem nog i tomatsås, men den var ändå så god med oregano, lök och vitlök, så de blev nog goda. Ska nog smaka än nu innan middagen som består av lax.
Vilken bakdag det blev idag. Och då har jag ändå pluggat från 9-14.30.
Imorgon kommer Anna, Amanda och Victor. Då blir det lyxkäk på Wild West Steakhouse. (Kolla menyn på wildwest.se den maten kan man döda för :P)

Examen närmar sig

17.28
Idag har jag varit hos Louise och pluggat. Opponering är inte att leka med, inte lätt alltså. Shit. Massor att läsa och sätta sig in och gå in på djupet. Men när det är över så är jag KLAR. Förhoppningsvis :) Lite att komplettera sen säkert, men inget jättestort hoppas jag.
Sen är det väl typiskt att varje gång jag ska till Louise har det kommit en massa snö och är typ kaos. Men jag kom fram och tillbaka. Dock höll jag på att köra av vägen på vägen dit, herregud en massa lössnö. Men jag fick kontroll på bilen och på vägen tillbaka var det plogat :)
Imorgon ska jag och Dan låna L:s lägenhet, den står ju tom nuförtiden. Vi ska måla och fixa med våra grejer :)
Dock måste jag plugga en del imorgon också, men det får jag göra på kvällen.
Jag känner mig lite trött, men det kan ju bara bero på att jag har sovit för mycket. I förrgår natt sov vi inte mycket när vi kollade på hockeyn. Så igår jag var trött. Somnade som en stock kl 22. Sen sov jag nästan konstant till kl 8. Så jäkla skönt, men vet inte om man är piggare direkt. Men det kanske märks när man ska sova ikväll.
Sen fick jag lönespecifikation idag!!! Äntligen. Jag kommer få pengar denna månaden!!!!! Nästan så att jag är glad att den inte kom tidigare för jag behöver verkligen pengarna nu, annars hade jag ju inte fått några pengar alls den här månaden. Hyran för denna månaden har jag redan fört över för och hyran för den andra lägenheten (halva månaden) har jag också för över för så det slipper jag. Annars hade alla pengar gått till det typ.

4 januari 2011

10.14
Seg idag. Vi gick och la oss vid 22 typ, Dan var skittrött. Sen fastnade vi framför JVM. Inte visste jag att det kunde vara så intressant och såå spännande. Shit, inte kunde vi somna då. Så vi var vakna till matchen var slut. Jävla skit att det blev förlust till slut. Men men. Så har inte sovit bra eller många timmar inatt. Dan gick upp tjugo i 6 också. Jag försökte sova vidare men jag bara slumrar vilket leder till att jag blir trött istället för utsövd. Men men. Igår var jag helt ledig. Inget plugg. Nu har jag fått reda på vilket arbete vi ska opponera på så idag måste jag börja kolla på det. ORKAR INTE!!! Men hellre plugga i veckan än på helgen.
Ska även fortsätta slipa stolarna så vi kan måla dem i helgen. Vi bakade aldrig bröd igår utan vi började slipa på stolarna istället, dock blev det för mörkt så vi såg inte hur resultatet blev, så det ska jag fixa idag. Ska även ta bilder, före, under och efter arbetet.
Så på med linserna, och varma kläder och ut på balkongen och slipa. Kanske inte det bästa för min sega förkylningen som som vanligt inte har kommit igång riktigt utan bara segt märks av lite grann hela tiden. Idag är det lite värre än igår och Dan börjar bli förkyld också. Men det hindrar inte mig, får passa på medan jag är pigg, kanske jag blir värre imorgon :S

Jobb

15.28
Idag är en bra dag.
Älskling är ledig. Vi har köpt en sängram. Så nu är det bara madrass till den som ska inhandlas. Men det blir nog i samband med flytten. Det är så himla skönt att vara lediga tillsammans. De senaste helgerna har vi ju varit i Tingsryd också även om det varit trevligt så är det alltid skönt att vara hemma i lägenheten och fixa och dona.
Idag har vi gjort egen smörgåstårta med lax och räkor. Har inte smakat den än men rörorna jag gjorde till blev god. Har aldrig gjort det förut så vi tänkte att vi skulle göra det till oss själva förstå gången så att man vet hur man gör och om det blir gott. Så kan man bjuda på det någon gång.
Sen ska vi snart sätta igång och baka långpannebröd. Tror jag i alla fall, hade varit godare om man baka det till någon gång då man ska äta soppa eller nåt. Men vi får se. Kanske gör det i helgen istället, då är det långhelg.
Jag kanske måste plugga lite. Men annars så är det slipa och måla som gäller för mig och Dan. Vi har stolar, sängramen, nattduksbord och byrå som ska målas vita! Sen har vi ett bord också, dock finns det i Karlshamn just nu. Men hade varit gött att ha allt det andra målat. Kommer bli så fint tror jag :) Shabby chic :)

Igår skickade vi in uppsatsen :) Så nu ska det inte ändras något förrän vi har fått reda om vi är godkända eller inte. Förmodligen och förhoppningsvis blir vi godkända med några småändringar. Tror inte vi skulle kunna bli underkända, då får det fasiken gå dåligt på opponeringen. Så det är den vi ska förbereda nu i veckan.
Sen har jag fått lite extrajobb. Jag belv så jäkla glad när de ringde från Bemanningen och undrade om jag kunde jobba nästan 2 veckor. Tyvärr blev det precis vid opponeringen och examensceremonin så jag fick tacka nej till två dagar. Men nu har jag i alla fall 6 jobbdagar inplanerade. Väldigt gött med de extrapengarna!!!! Sen var jag deras förstahandsval och de ville verkligen ha mig. Det känns också jättebra.